شرایط ارتودنسی

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
شرایط ارتودنسی

عده ای می پرسند در چه صورت درمان ارتودنسی موفقیت آمیز است و فرد به نتیجه مدنظر خود می رسد.دکتر محمد علی ناصری بهترین متخصص ارتودنسی اصفهان در این مقاله قصد دارد شما را با شرایط یک ارتودنسی موفقیت آمیز آشنا کند.

شرایط انجام ارتودنسی موفقیت آمیز

۱-برای این که درمان ارتودنسی بهترین نتیجه را بدهد از شرایط آن این است که متخصص ارتودنسی بهترین روش را به بیمار معرفی کند.بیماری های فک و دندان انواع مختلفی دارند و روش های مختلفی برای درمان آن ها وجود دارد.تمامی این عوامل باید توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود و اگر لازم بود برای مرتب سازی فک و دندان باید از روش های جایگزین به جای ارتودنسی استفاده کرد.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

۲-متخصص ارتودنسی باید بسته به نوع ناهنجاری بیمار تشخیص دهد از کدام روش باید استفاده کرد تا بهترین نتیجه به دست آید.گاهی لازم است متخصص ارتودنسی به علت ناهنجاری های موجود قبل از درمان ارتودنسی اقداماتی انجام دهد.بسیاری از بیمارانی که به متخصص ارتودنسی مراجعه می کنند قصد دارند از براکت های نامرئی استفاده کنند درصورتی که تنها بعضی از آن ها کاندید مناسبی برای انجام ارتودنسی نامرئی هستند.بسیاری از والدین امید دارند فرزندشان بدون احتیاج به کشیدن دندان درمان ارتودنسی را با استفاده از براکت های خودکار انجام دهد.

میزان موفقیت درمان ارتودنسی به نوع حرکت دندان ها،فضای موجود بین دندان ها و زمان مورد نیاز برای حرکت دندان ها بستگی دارد.اگر راجع به ارتودنسی مسأله ای در ذهنتان دارید حتما آن را با متخصص ارتودنسی خود در میان بگذارید.به متخصص ارتودنسی اجازه دهید نظر تخصصی خودش را با شما درمیان بگذارد.

بیشتر بدانید:  راهکارهای جلوگیری از تاثیر تیروئید بر ارتودنسی

۳-قبل از شروع درمان انجام رادیوگرافی و تهیه عکس لازم است.متخصص رادیوگرافی مشکل دهان و دندان را تشخیص می دهد.در رادیوگرافی می توان آسیب استخوانی،شکستگی ها و سایر ناهنجاری های فک و دندان را به آسانی تشخیص داد تا ارتودنتیست راحت تر بتواند روش مناسب را تشخیص دهد.در برخی از موارد برای بهتر پیش‌رفتن درمان حتی ممکن است از صورت بیمار نیز عکس گرفته شود.

۴-حتما ارتودنسی را پیش یک متخصص انجام دهید زیرا دندانپزشک عمومی توانایی انجام این کار راندارد.انجام ارتودنسی توسط فردی غیر متخصص اگر چه هزینه کم تری دارد اما عوارض جبران ناپذیری برای بیمار به همراه خواهد داشت.

۵-ارتودسی را در سن مناسب انجام دهید تا به بهترین نتیجه برسید.برخی تغییرات عضلانی و استخوانی مانند بزرگ کردن فک بیمار بهتر است در سنین پایین انجام شود.بهترین سن برای شروع درمان ارتودنسی ۱۲ سالگی است.

۶-دندان های پوسیده،سائیده،جرم دار با ریشه ضعیف و هم چنین لثه های عفونی و التهاب دار منجر به اختلال در درمان ارتودنسی می شوند.یکی از شرایط ارتودنسی این است که دندان های سالمی داشته باشید.هم زمان با ارتودنسی یا قبل از شروع آن باید با جرم گیری،ترمیم دندان و یا کشیدن آن این مشکلات را رفع کرد تا نتیجه لازم حاصل شود.

۷-یکی دیگر از شرایط ارتودنسی رعایت کردن بهداشت دهان و دندان است.برای رعایت بهداشت دهان و دندان باید علاوه بر مسواک معمولی از مسواک مخصوص ارتودنسی و نخ دندان نیز استفاده کنید.دستگاه های ارتودنسی ثابت و متحرک را به طور مرتب تمیز کنید.از خمیر دندان های فلوراید دار استفاده کنید.هم چنین به صورت مرتب از دهان شویه استفاده کنید.

بیشتر بدانید:  علت عقب رفتن لثه

 

شرایط ارتودنسی

 

۸-از خوردن غذاهایی که به ارتودنسی آسیب می رسانندخودداری کنید.قبل از مصرف قطعات میوه و غذا را کوچک کنید.از خوردن خوراکی های کش دار مانند آدامس،برخی شکلات ها،شیرینی هایی مانند سوهان و گز،خوراکی های سفت و خشک مانند ته دیگ خودداری کنید.

۹-برای این که با ارتودنسی به نتیجه مطلوب برسیداز پلاک نگهدارنده استفاده کنید تا دندان ها در موقعیت جدیدی که دارند باقی بمانند.از دیگر شرایط ارتودنسی این است که در مدت زمان مشخص شده از پلاک استفاده کنید در غیر این صورت دندان ها جابه جا می شوند و نتیجه مطلوب به دست نمی آید.اغلب ۶ تا ۱۲ ماه اول پس از اتمام درمان ارتودنسی باید تمام وقت از نگهدارنده استفاده کرد.تنها هنگام غذاخوردن،مسواک زدن یا ورزش های رزمی می توانید آن ها را از دهانتان خارج کنید.متخصص ارتودنسی در طول این مدت هماهنگی دندان های شما و طرز جویدن شما را کنترل می کند.چنان چه در طول این مدت از روند دندان های شما راضی باشد به شما پیشنهاد می دهد شب ها فقط هنگام خواب از نگهدارنده استفاده کنید.

۱۰-اگر به ماده یا چیز دیگری حساسیت دارید حتما با متخصص ارتودنسی خود در میان بگذارید.حدود ۱۷ درصد خانم ها و ۳ درصد آقایان به نیکل یک فلز معمولی در سیم ها و براکت های ارتودنسی حساسیت دارند.از دیگر مواد آلرژیک و حساسیت زا،کش ها و دستکش های معاینه لاستیکی هستند که در طول درمان ارتودنسی با پوست شما تماس نزدیک دارند.خوشبختانه احتمال حساسیت به دستکش و مواد لاستیکی کم است.هم چنین چندین مورد واکنش های آلرژیک در رابطه با مواد استفاده شده در ارتودنسی نامرئی گزارش شده است.

بیشتر بدانید:  قیمت ارتودنسی در سال 1402

واکنش های خفیف آلرژیک مانندخارش پوست،قرمزی،افزایش یا کاهش ترشحات غدد،تهوع،احساس سوزش یا تورم بافت نرم ممکن است در مجاورت مواد حساسیت زا اتفاق بیفتد.واکنش های شدید حساسیت زا هرچند نادرند اما می توانند عوارض تنفسی به همراه داشته باشند.با متخصص ارتودنسی درباره نگرانی های خود مشورت کنید زیرا ممکن است در طول درمان واکنش های آلرژیک زا رخ دهند.پاسخ سریع شما این واقعیت را تضمین خواهد کرد و اقدامات احتیاطی مناسب و برنامه های درمان جایگزین مورد بررسی قرار می گیرد.

نوشتهٔ پیشین
موم ارتودنسی و نحوه استفاده از آن
نوشتهٔ بعدی
برای ارتودنسی کدام دندان را میکشند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button