صاف کردن دندان نیش

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
صاف کردن دندان نیش

یکی از کابردهای مهم ارتودنسی صاف کردن دندان نیش است . دندان نیش دندان مهمی است که با ارتودنسی می توان آن را هم ردیف دندان های دیگر کرد . یکی از قابلیت های مهم متخصص ارتودنسی زیبا سازی و میزان کردن دندان ها است .تغییرات جزیی که ارتودنسی ایجاد می کند می تواند تفاوت چشم گیری در زیبایی فرد ایجاد کند .

دندانپزشک ها معمولا اصلاح فرم و میزان کردن دندان ها را با باندینگ انجام می دهند . دندان نیش که از دندان های جلو محسوب می شود بهترین گزینه برای اصلاح فرم و باندینگ است . مرتب کردن دندان ها از جمله صاف کردن دندان نیش باعث افزایش اعتماد به نفس فرد می شود . اگر بنا به دلایلی مانند لب پر شدن یا یا فاصله دار بودن دندان ها لبخند زیبایی ندارید می توانید بدون تراش دادن دندان هاهم نامرتبی آن را اصلاح کنید .

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

اصلاح فرم دندان نیش

یکی از راه های اصلاح فرم دندان نیش در دندانپزشکی این است که مقدار اندکی از مینای دندان ، لایه خارجی پوشش دهنده دندان تراش داده می شود . با تراش دندان می توان شکل ، بلندی ، سطح یک یا چند دندان را اصلاح کرد . اصلاح فرم و اندازه دندان معمولا در کنار باندینگ انجام می شود . در باندینگ می توان شکل دندان را با مواد کامپوزیت هم رنگ آن اصلاح کرد . مشکلاتی که با تراش دادن دندان قابل اصلاح هستند عبارتند از : هم پوشانی جزئی یا شکل غیر طبیعی دندان ها ، لب پر شدن یا شکستگی جزئی ، نوک تیز بودن بیش از حد دندان های نیش اشاره کرد .

مزایای صاف کردن دندان نیش

با اصلاح فرم دندان می توان ظاهر آن را تغییر داد . اصلاح فرم دندان دارای مزایای زیر است :

هزینه کمتر

برای صاف کردن دندان نیش تراش دندان نسبت به روش های دیگر ارزان تر است و هزینه آن بر حسب هر دندان با توجه به گستردگی درمان مشخص می شود . هم چنین اگر نقص دندان بر اثر سانحه یا تصادف باشد بیمه بخشی از هزینه آن را پرداخت خواهد کرد .

ارتقاء سلامت دندان ها

هنگامی که هم پوشانی جزئی و نقص های دیگر که منجر به انباشته شدن پلاک می شود برطرف می شود احتمال ابتلا به پوسیدگی و بیماری لثه کاهش پیدا می کند .

بیشتر بدانید:  از بین بردن فاصله بین دندان ها بدون ارتودنسی

نداشتن درد

در این روش چون تنها مینای سطحی دندان تراشیده می شود بیمار هیچ گونه دردی احساس نخواهد کرد و نیازی به استفاده از بی حسی ندارد.

متقاضی ایده آل درمان

اگر مایلید تنها تغییرات جزئی در دندان های خود ایجاد کنید یا دندان هایتان نیاز به ترمیم مختصر دارد این روش بهترین روش درمان است . چنان چه دندانتان اندکی کج است یا بیش از حد نوک تیز است یا یک طرف دندان بیش از سمت دیگر جلو آمده است توصیه می شود از این روش استفاده کنید . تراش دندان برای افرادی که دندان های پوسیده ، عصب کشی شده یا لثه ناسالم دارند توصیه نمی شود .

معایب تراش دندان

تراش دندان دارای معایب و محدودیت هایی نیز است که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می کنیم :

جزئی بودن تغییر

اصلاح فرم دندان ها بر خلاف روش های دیگر دندانپزشکی تغییرات چشم گیری در لبخند فرد ایجاد نمی کند .به طور مثال با آن نمی توان دندان ها را سفید کرد .اگر قصد دارید تغییر کلی و اصلاح قابل توجهی در طرح لبخند خود ایجاد کنید بهتر است از ونیر استفاده کنید .  تراش زیبایی دندان فقط نقص‌های کوچک را رفع می‌کند، حال آن که ونیر کل سطح جلویی دندان را پوشش می‌دهد و دندان را کاملاً از این رو به آن رو می‌کند.

افزایش احتمال پوسیدگی دندان

هنگامی که مینای دندان تراشیده می شود دندان پس از مدتی حساس می شود و احتمال  پوسیدگی آن افزایش می یابد . اگر مینای دندان زیادی تراشیده شود احتمال شکستن دندان نیز وجود دارد .

مراقبت های پس از صاف کردن دندان نیش

برای حفظ نتیجه اصلاح فرم و باندینگ دندان باید به خوبی از آن مراقبت کرد زیرا دندان باندینگ شده بیش از ترمیم های دیگر در معرض لب پر شدن ، شکستگی ، لکه یا زرد شدن است . پس از اصلاح فرم دندان از انجام کارهای زیر اجتناب کنید :

  • جویدن ناخن
  • گاز زدن سر مداد
  • خوردن غذاهای سفت
  • باز کردن درب بطری با دندان
  • کشیدن سیگار
  • نوشیدن چای و قهوه
بیشتر بدانید:  چگونه از بروز لکه‌های سفید روی دندان در زمان ارتودنسی پیشگیری کنیم؟

بیشتر بدانید : پیشنهاد می شود مقاله ارتودنسی تک دندان را حتما مطالعه کنید .

ارتودنسی دندان نیش نهفته

در صورت نهفته بودن دندان نیش حتما با متخصص ارتودنسی مشورت کنید و خودسرانه درمانی انجام ندهید . از بین چهار دندان نیش ، دندان های نیش بالایی معمولا در سنین ۱۱ تا ۱۳ سالگی در دندان مشاهده می شوند . اگر این دندان ها در محل اشتباه رشد کنند باعث گیر کردن دندان وفشار آوردن به ریشه دندان های کناری می شوند . این فشار باعث می شود دندان های مجاور آسیب ببینند .دندان های نیش نهفته که به صورت نامناسب رشدکرده اند می توانند به سقف دهان فشار وارد کنند . ارتودنسی دندان نیش نهفته حدود دو سال و نیم طول می کشد .

دندان نیش، دندان مهمی است و اگر شرایط خوبی داشته باشد، می تواند توسط ارتودنسی (براکت ها) هم ردیف دندان های دیگر قرار بگیرد.  مدت زمان ارتودنسی دندان نیش نهفته حدوداً ۲ سال و نیم می باشد.اگر دندان نیش ناموزون دارید که هنگام خندیدن جلب توجه می کند  ارتودنسی می تواند به خوبی مشکل شما را رفع کند .

عوامل موثر بر ارتودنسی دندان نیش

عواملی که بر روی ارتودنسی دندان نیش نهفته تأثیر گذار است شامل موارد زیر است :

  • سن
  • زاویه دندان منحرف یا نهفته
  • محل نهفتگی و عمق آن برای دندان نهفته
  • میزان فضای قوس دندانی بر روی ارتودنسی دندان نیش

در برخی شرایط زاویه دندان نیش نهفته برای ارتودنسی مناسب نیست و در صورت گذاشتن براکت به دندان های مجاور آسیب و فشار وارد می شود . در این شرایط باید به جای ارتودنسی از جراحی استفاده کنید و بعد از کشیدن دندان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته از ایمپلنت استفاده کنید.

ارتودنسی دندان نیش

مشکلات دندان نیش نهفته

دندان نیش نهفته مشکلات زیر را برای شما به وجود می آورد :

  • تشکیل تومور یا کیست اطراف دندان نهفته
  • از آن جایی که دندان نیش نهفته به شدت در زیبایی و لبخند تأثیر گذار است نبود آن یا کوتاه تر بودن آن بسیار نمایان است .
  • تحلیل استخوان فک
  • چنان چه قبل از افتادن دندان شیری ، دندان نیش رشد کند و از لثه بیرون زند دو دندان شیری و نیش پشت سر هم دیده می شوند .
  • آسیب دیدن دندان های سالم مجاور ، از بین رفتن ریشه و نابودی دندان
  • مشکل تر شدن عمل جویدن
  • دندان نیش نهفته با رشد خود باعث کج شدن دندان های مجاور می شود .
بیشتر بدانید:  اشتباهات رایج هنگام مسواک زدن

مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان نیش نهفته

بعد از انجام ارتودنسی دندان نیش  نهفته حتما به نکات زیر توجه کنید :

  • چنان چه پس از انجام جراحی بافت های دهان متورم شده اند از کمپرس یخ استفاده کنید .
  • تا چند روز اول پس از جراحی از غذاهای نرم که جویدن آن ها راحت است استفاده کنید .
  • بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید .
  • از غذاهای سفت و ترد که باعث تحریک محل جراحی می شود پرهیز کنید .
  • پس از گذشت دو هفته از جراحی حتما به ارتودنتیست مراجعه کنید .

دلیل شکل گیری ناهماهنگی دندان نیش

اصلی ترین دلیل شکل گیری ناهماهنگی دندان نیش رشد نامناسب آن به علت کوچک بودن فک بیمار و کبود فضا است . در برخی موارد هم دندان های عقب به دلایل گوناگون به سمت جلو حرکت کرده و فضای رشد دندان نیش را اشغال می کنند . این حالت نیز باعث می شود دندان نیش بیمار در جای مناسب خود رشد نکرده و انحراف پیدا کند .این انحراف می تواند به سمت داخل یا بیرون دهان باشد البته در اکثر مواقع به سمت بیرون است و دندان بالاتر از جای طبیعی اش رشد می کند . با ارتودنسی می توان صاف کردن دندان نیش را به بهترین شکل ممکن انجام داد .از مهم ترین دلایل دیگر انحراف دندان عوامل ژنتیکی است . در این اشخاص دندان نیش معمولا تا بزرگسالی خود را نشان نمی دهد و انحراف آن  تنها با دندانپزشکی و معاینات رادیوگرافی مشخص می شود .

دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی دراصفهان قادر است با روش های مختلف ارتودنسی مانند : ارتودنسی سرامیکی ، ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی لیزری ، ارتودنسی پیش از جراحی فک ، ارتودنسی متحرک ،  ارتودنسی نامرئی ، ارتودنسی ثابت فک پایین ، ارتودنسی کودکان  دندان های شما را مرتب و لبخند زیبایی به شما هدیه کند.

نوشتهٔ پیشین
آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود ؟
نوشتهٔ بعدی
علت عقب رفتن لثه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button