ارتودنسی چه مدت طول می کشد؟

ارتودنسی چه مدت طول می کشد؟

یکی از سوالات رایج بین بیماران این است که ارتودنسی چه مدت طول می کشد؟ زیرا هرسال میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا از ارتودنسی و مزایای آن بهره می‌گیرند. یکی از اولین سؤالاتی که ممکن است برای هر فردی پیش می‌آید این است که ارتودنسی چه مدت طول می‌کشد؟ طول درمان ارتودنسی برای بیماران باتوجه‌به عوامل گوناگون متفاوت است. چون انجام برخی از اصلاحات به زمان بیشتری نیاز دارد. اما به طور متوسط انجام ارتودنسی دو سال زمان می‌برد. اما انجام اصلاحاتی متوسط ممکن است بیشتر از شش ماه به طول نینجامد. حال آن که ممکن است انجام برخی از اصلاحات تا سه سال زمان می‌برد.

عوامل تأثیرگذار بر مدت‌زمان ارتودنسی

اولین چیزی که در مدت‌زمان ارتودنسی تأثیرگذار است پیچیدگی درمان و شدت ناهنجاری است. اگر تنها چند دندانتان مشکل دارند و باید صاف شوند درمان ارتودنسی بین ۶ تا ۱۲ ماه طول می‌کشد. اگر شدت ناهنجاری زیاد باشد درمان ارتودنسی دو سال طول خواهد کشید. در ادامه عوامل تأثیرگذار بر ارتودنسی را برای شما نام می‌بریم.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

نوع درمان

نوع درمانی که انجام می‌دهید بر مدت‌زمان ارتودنسی تأثیرگذار است. یکی از فرایندهایی که مدت‌زمان ارتودنسی را طولانی‌تر می‌کند کشیدن دندان است. رایج‌ترین روش برای خارج‌کردن دندان‌ها کشیدن دندان است. معمولاً قبل از کارگذاشتن بریس دندان‌هایی که لازم باشند کشیده می‌شوند. این فاصله زمانی به لثه‌های شما فرصت می‌دهد بهبود پیدا کند. علاوه بر این مدت زمانی فرصتی برای حفظ استخوانی نیز هست که پیش‌ازاین برای پشتیبانی از دندان کشیده شده استفاده می‌شد.

روش‌های مختلف ارتودنسی از جمله ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی نامرئی هرکدام نیاز به مدت‌زمان خاصی دارند. در حالت کلی می‌توان گفت ارتودنسی ثابت نیاز به مدت‌زمان کوتاه‌تری دارد و در زمان کمتری دندان‌ها را صاف می‌کند. مدت‌زمان ارتودنسی در ارتودنسی متحرک کمی طولانی‌تر است.

تأثیر نوع درمان بر مد زمان ارتودنسی

شکستن براکت

خوردن غذاهای نامناسب سبب شکستن یا کج‌شدن براکت دندان می‌شود. تا جایی که امکان دارد از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. اگر براکت دندان به هر دلیلی بشکند و هر قسمتی از سیم دندان آسیب ببیند مدت‌زمان ارتودنسی طولانی‌تر خواهد شد.

نوع ابزار ارتودنسی

بعضی از روش‌های ارتودنسی طولانی‌مدت نتیجه می‌دهند. براکت‌هایی که جنسشان از فولاد ضدزنگ یا سرامیک است سریع‌تر از براکت‌های زبانی که به داخل دندان می‌چسبند نتیجه می‌دهند؛ زیرا براکت‌های زبانی معمولاً به تنظیم بیشتر و تعداد جلسات بیشتری نیاز دارند. ترازهای پلاستیکی شفاف هم به زمان زیادی برای ترمیم نیاز دارند؛ زیرا هر بار تغییرات کمی ایجاد می‌شود. براکت‌های با جنس فولاد ضدزنگ و سرامیک قابل‌تنظیم هستند.

شرایط دهان بیمار

تا چند جلسه اول ارتودنسی معلوم نیست دندان‌ها به براکت چگونه پاسخ می‌دهند. دندان برخی بیماران سریع‌تر و عده‌ای دیگر دیرتر به براکت‌های ارتودنسی پاسخ می‌دهد.

سن بیمار

یکی از عواملی که در مدت‌زمان ارتودنسی بسیار تأثیرگذار است سن بیمار است. هر چه سن بیمار کمتر باشد درمان زودتر نتیجه می‌دهد. هم چنین هر چه فرد مسن‌تر باشد ارتودنسی بیشتر طول خواهد کشید. فک و دندان کودکان درحال‌رشد است؛ بنابراین صاف‌کردن دندان‌های آن‌ها زمان زیادی نیاز دارد. مدت‌زمان صاف‌شدن دندان‌ها در ارتودنسی کودکان کمتر از سایر روش‌های ارتودنسی است.

بیشتر بدانید:  آیا ارتودنسی بر روی صحبت کردن تأثیر می‌گذارد؟

تأثیر سن بیمار بر مدت زمان ارتودنسی

تجربه متخصص ارتودنسی

تجربه متخصص ارتودنسی روی مدت‌زمان آن تأثیر زیادی دارد. یک متخصص ارتودنسی باتجربه به‌خوبی تشخیص می‌دهد کدام تکنیک درمانی بهترین نتیجه را در کم‌ترین زمان دارد. برای دندانپزشکی که متخصص ارتودنسی نباشد احتمال این که شما را در زمان مناسب به نتیجه مطلوب برساند کمتر است.

رعایت بهداشت دهان و دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره ارتودنسی اهمیت زیادی دارد. رعایت بهداشت دندان شما را از مشکلات بعدی نظیر عفونت لثه و خرابی دندان‌ها محافظت می‌کند. هم چنین می‌تواند از اضافه‌شدن زمان پیش‌بینی‌شده جلوگیری کند.

رعایت بهداشت دهان و دندان

انتظارات شخصی بیمار

معمولاً انتظارات شخصی بیمارها متفاوت است. یک بیمار می‌خواهد دندان‌های خود را مرتب کند و بیمار دیگر به جراحی فک و تغییردادن فرم صورت فکر می‌کند. هر چه انتظارات بیمار واقع‌بینانه‌تر باشد پروسه درمان برایش راحت‌تر پیش می‌رود. اگر نیازمند ارتودنسی کوتاه‌مدت هستید با مشورت‌گرفتن از متخصص می‌توانید یک روش ارتودنسی سریع که مدت‌زمان آن کوتاه است انتخاب کنید.

مدت‌زمان ارتودنسی چقدر است؟

سیم‌کشی کامل دندان‌ها بعد از رویش دندان‌های دائمی انجام می‌شود. بااین‌همه ارتودنسی کودکان نسبت به بزرگسالان زودتر نتیجه خواهد داد؛ چون دهان و بافت‌ها و استخوان‌های نگهدارنده در سنین پایین هنوز نیز درحال‌رشد هستند و بهتر با تغییرات انجام شده وفق پیدا می‌کنند. انجام ارتودنسی برای حفظ سلامت دهان و دندان ضروری است. به عقیده یک متخصص ارتودنسی انجام ارتودنسی برای پیشگیری از مشکلات جدی الزامی است.

به گفته دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان

بیماران معمولاً دوست دارند ارتودنسی آن‌ها در مدت‌زمان کمتری انجام شود. روش‌هایی برای ارتودنسی وجود دارند که روند درمانی شما را سریع‌تر می‌کنند؛ اما برای ارتودنسی از هر روشی استفاده کنید حداقل باید ۶ ماه تحت درمان باشید. باتوجه‌به نیازهای بیماران ارتودنسی تقریباً بین ۶ تا ۳۶ ماه طول خواهد کشید. همان‌طور که اشاره شد متخصص ارتودنسی پس از معاینه و بررسی می‌تواند بازه زمانی درمان شما را مشخص کند؛ اما هیچ متخصصی نمی‌تواند دقیقاً بگوید درمان شما در چه روزی به اتمام می‌رسد.

مدت زمان ارتودنسی چقدر است؟

آیا ارتودنسی کوتاه‌مدت امکان‌پذیر است؟

در مورد ارتودنسی کوتاه‌مدت و این که آیا نتیجه‌بخش است یا نه حتماً باید با دندانپزشک خود مشورت کنید. گاهی اوقات ممکن است ارتودنسی سریع برای شما دردسرهای زیادی داشته باشد.

عوارض ارتودنسی کوتاه‌مدت

برخی افراد اصرار دارند که ارتودنسی آنان در کوتاه‌مدت انجام شود،لازم است تا به این افراد بگوییم که ارتودنسی کوتاه‌مدت عوارض بسیاری داردکه به شرح ذیل است:

  • جواب نگرفتن و کامل‌نشدن درمان ارتودنسی
  • آسیب‌زدن به فک و دندان‌ها

عوارض ارتودنسی کوتاه‌مدت

راه‌های تسریع درمان ارتودنسی

بعضی از فعالیت‌هایی که برای کوتاه‌شدن دوره ارتودنسی می‌توان انجام داد عبارت است از:

  • از مصرف غذاهای سفت، چسبنده و خردشونده همچون چیپس، نان خشک، کارامل، شکلات‌های خرد شوند یا خشک و آب‌نبات‌های چسبنده که می‌توانند باعث شل‌شدن براکت‌ها یا شکستن ابزارهای ارتودنسی در دهان شوند خودداری کنید. شل‌شدن مکرر براکت‌ها یا ابزارهای ارتودنسی باعث به تأخیرافتادن روند درمان می‌شود. در صورت بروز این اتفاق به‌جای انجام مرحله بعدی درمان لازم است با دندانپزشک ملاقات شود و مشکل ایجاد شده بر طرف شود. علاوه بر این گاهی اوقات لازم است درمان به‌خاطر ایجاد برخی شرایط خاص به عقب بازگشته و مجدداً اقدامات درمانی مربوط به مراحل قبل بر روی بیمار انجام شود.
  • مطمئن شوید همه فعالیت‌ها در ارتباط با استفاده از ابزارهای ارتودنسی طبق دستورالعمل متخصص ارتودنسی پیش می‌رود. علاوه بر این باید داروهایی که دندانپزشک تجویز می‌کند را به‌درستی مصرف کنید. با دنبال‌کردن دستورالعمل‌های متخصص ارتودنسی دستیابی به نتایج دلخواه امکان‌پذیر است.
  • جلسات ملاقات با متخصص ارتودنسی را جدی بگیرید و حتماً دنبال کنید. حداکثر همکاری ممکن را با دندانپزشک داشته باشید.
  • به بهداشت دهان و دندان خود و آموزش بهداشت ارتودنسی توسط پزشک توجه کنید.
بیشتر بدانید:  راهکارهای جلوگیری از تاثیر تیروئید بر ارتودنسی

راه‌های تسریع درمان ارتودنسی

ارتودنسی درجلسه اول چقدر طول می‌ کشد؟

بسیاری از افرادی که قصد دارند دندانشان را ارتودنسی کنند سؤالشان این است که جلسه اول ارتودنسی چقدر طول می‌کشد؟ در ادامه قصد داریم جواب این سؤال را بدهیم و مراحلی که جهت انجام ارتودنسی می‌بایستی طی شود را بررسی کنیم. مراحل جلسه اول ارتودنسی عبارت‌اند از:

  1. مشاوره و ویزیت: اولین مرحله ارتودنسی بررسی دهان و دندان توسط دندانپزشک است در این مرحله معمولاً پزشک از بیمار عکس اپی درخواست می‌کند.
  2. عکس OPG: یکی از موارد لازم برای تمامی بیماران تشکیل پرونده پزشکی است و معمولاً متخصص از شما می‌خواهد تا عکس OPG و عکس فتوگرافی از دندان تهیه کنید. برخی از دندانپزشکان شما را به مراکز مربوط معرفی می‌کنند و بعضی دیگر عکس فتوگرافی از دندان شما را در مطب خود می‌گیرند. پزشک توسط عکس OPG  مواردی مانند پوسیدگی، شکستگی، موقعیت دندان‌ها، عفونت دندان لثه و استخوان فک را بررسی می‌کند.
  3. عکس سفالومتری: متخصص جهت برنامه‌ریزی دقیق برای ارتودنسی معمولاً از تمامی بیماران عکس سفالومتری درخواست می‌کند در این عکس وضعیت جمجمه و فک کاملاً مشخص است.
  4. درمان دندان‌های پوسیده دندان‌ها: ممکن است قبل از ارتودنسی دندان‌ها پوسیده باشند و یا بعد از ارتودنسی به دلیل وجود بریس‌ها و یا رعایت‌نکردن بهداشت دندان دچار پوسیدگی شده باشند. اگر دندان قبل از درمان پوسیده شده باشد دندانپزشک توصیه می‌کند تا دندان پوسیده درمان شود و در بزرگسالان نیز اگر دندان‌های عقل کشیده نشده باشند می‌بایست کشیده شود.
  5. آنالیز سفالومتری: همان‌طور که در مطالب بالا گفتیم این روش جهت برنامه‌ریزی برای ارتودنسی است، حال نیز سفالومتری به دو روش دستی و دیجیتال انجام می‌شود. در روش دستی طرح عکس روی کلیشه قرار گرفته و متخصص نقاط را به‌صورت دستی ترسیم می‌کند و در روش دیجیتال مشخص‌کردن خطوط و نقاط توسط دستگاه انجام می‌گیرد.
  6. کشیدن دندان: در برخی از بیماران لازم است تا یکی از دندان‌ها جهت ارتودنسی کشیده شود؛ زیرا ممکن است دهان بیمار نیاز به فضای بیشتری داشته باشد و کشیدن دندان دائمی به این امر کمک می‌کند.
  7. قالب‌گیری: پس از تمامی مراحل عکس‌برداری، درمان دندان‌های خراب و آنالیز سفالومتری، نوبت به قالب‌گیری می‌رسد دندانپزشک جهت ساخت بریس‌ها ارتودنسی، با استفاده از مواد خمیری شکل حالت دندان‌ها و فک را تعیین می‌کند.
  8. انجام باندینگ: مرحله بعد چسباندن براکت‌های ارتودنسی است که در اصطلاح پزشکی به آن باندینگ می‌گویند. ابتدا پزشک دو حلقه را به‌عنوان پایه نگهدارنده روی دندان قرار می‌دهد و سپس بریس‌ها را با سیمان مخصوص روی دندان چسبانده و توسط نورا را سفت می‌کند.
  9. گذاشتن سیم و کش‌ها: ابتدا دندان‌پزشک روی براکت، سیم‌ها را نصب می‌کند. در برخی مواقع نیز برای اصلاح بهتر و دقیق‌تر دندان‌پزشک به بیمار استفاده از کش‌ها را توصیه می‌کند.
بیشتر بدانید:  دندان قروچه(براکسیزم)

این نکته را باید یادآور شویم که تمامی مراحل طی یک روز و یک جلسه انجام نمی‌شود.

ارتودنسی درجلسه اول چقدر طول می‌ کشد؟

مقایسه طول درمان ارتودنسی کودکان و بزرگسالان

یکی از مواردی که دندانپزشکان بسیار به بیماران توصیه می‌کنند این است که افراد از کودکی تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرند؛ زیرا از کودکی تا قبل از ۱۸ سالگی درحال‌رشد است و راحت‌تر می‌توان تغییرات را کنترل کرد.

همچنین در این سن استخوان فک به مسیر موردنظر راحت و سریع‌تر حرکت کرده، این در حالی است که در سن بزرگسالی رشد فک اتمام یافته و اختلالات فکی تنها با جراحی قابل‌درمان هستند و همین موضوع باعث می‌شود تا فرد طول درمان بیشتری را تحمل کند.

مقایسه طول درمان ارتودنسی کودکان و بزرگسالان

چه مدت طول می‌کشد تا بریس‌ها دندان‌هایم را صاف کنند؟

به طور قطعی نمی‌توان در این مورد که چقدر طول می‌کشد تا بریس‌ها دندانتان را صاف کند نظر داد؛ زیرا طول درمان هر بیمار با بیمار دیگری متفاوت است، اما بسیاری از بیماران میزان زمان موردنیاز برای درمانشان یک الی دوساله است؛ اما افرادی نیز هستند که دندانپزشک تشخیص دهد که بیش از دو سال می‌بایست تحت درمان ارتودنسی قرار گیرند و برای اینکه پزشک تعیین کند که چه میزان برای درمان لازم است می‌بایست مواردی چون اصلاحات لازم، نیاز به اصلاحات بایت، نوی بریس و میزان توجه بیمار به توصیه‌های پزشک را در نظر بگیرد.

چه مدت طول می‌کشد تا بریس‌ها دندان‌هایم را صاف کنند؟

سخن پایانی

در این مقاله به یکی از سوالات رایج افراد یعنی ارتودنسی چه مدت طول می کشد؟ پرداختیم، همان‌طور که در مطالب بالا بارها این نکته را توصیه کردیم، در کودکی اقدام به ارتودنسی پیشگیری کنید، متأسفانه بسیاری از افراد از این موضوع اطلاع ندارند و تنها ده درصد والدین درمان فرزندشان را از همان زمان کودکی آغاز می‌کنند.

نکته ی مهم دیگری که لازم است به آن دقت کنید، این است که به تمام توصیه های گفته شده توسط ارتودنسیت دقت کنید تا طول زمان درمان شما کمتر شود، همچنین از دندانپزشک نخواهید تا درمان شما را درکمترین زمان انجام دهد زیرا عواقب بدی را به همراه دارد،

نوشتهٔ پیشین
ارتودنسی نامرئی یا بدون سیم
نوشتهٔ بعدی
قیمت ارتودنسی در سال ۱۴۰۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button