سن مناسب برای ارتودنسی

بسیاری از افراد اطلاع ندارند سن مناسب برای ارتودنسی چه زمانی است؟ و همین موضوع باعث می شود در بزرگسالی با ناهنجاری های حاد تری دست و پنجه نرم کنند. مدت زمان انجام ارتودنسی بستگی به نوع ناهنجاری دارد اما در هر سنی انجام ارتودنسی امکان پذیر است. هرچه سن بیمار پایین تر باشد درمان راحت تر انجام خواهد شد و احتمال موفقیت نیز مطمئنا بالاتر خواهد بود. بهترین سن برای انجام ارتودنسی در دوران کودکی است. دکتر محمد علی ناصری، بهترین متخصص ارتودنسی در این مقاله شما را با سن مناسب ارتودنسی آشنا خواهد کرد.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

بیمارانی که دارای مشکل فکی هستند حتماً قبل از دوران بلوغ می بایست مورد معاینه متخصص ارتودنسی قرار بگیرند. برای دختران بهترین سن هشت سالگی و برای پسران نه سالگی است. در صورتی که متخصص ارتودنسی تشخیص به مشکلات فکی دهد می بایست با کمک دستگاه های ارتودنسی مشکلات فکی بیمار بر طرف شود چرا که در صورت عدم درمان بیمار در زمان مناسب دیگر قادر به درمان مشکل بیمار با ارتودنسی نخواهیم بود و می‌بایست به درمان بیمار بوسیله جراحی فک بپردازیم.

بهترین سن ارتودنسی

تشخیص به موقع بیمار و درمان ناهنجاری‌های دندان بسیار اهمیت دارد اما در صورتی که بیمار مشکل فنی نداشته باشد و فقط به ردیف کردن دندان ها نیاز داشته باشد در هر سنی می توان درمان را انجام داد. با تمام صحبت ها انجام این درمان ها در سنین قبل از بلوغ بسیار تاثیر گذار تر خواهد بود. بنابراین بیماری که به موقع مراجعه نمی کند و مشکل دندانی نیز دارد، میتواند درمان را در هر سنی به شرطی که مشکلات لثه ای نداشته باشد انجام دهد ولی اگر مشکل فکی در سنین بزرگسالی وجود داشته باشد دیگر درمان ارتودنسی به تنهایی کارساز نخواهد بود و در آن زمان بیمار نیاز به جراحی به همراه ارتودنسی خواهد داشت.

بیشتر بدانید:  مقایسه ژنیوپلاستی و ارتودنسی | کدام یک بهتر است؟

با انجام ارتودنسی  پیشگیری در سن ۷ سالگی می‌توان بسیاری از ناهنجاری های دندان را شناسایی و با روش هایی ساده تر درمان کرد. در سن ۶ الی ۷ سالگی فک و دندان کودک در حال رشد است، به همین خاطر مرتب سازی، اصلاح کجی و نافرمی دندان‌ها را بهتر می‌توان انجام داد. هر چه در سنین پایین‌تری به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید دوره درمان و هزینه ارتودنسی کاهش می یابد و وضعیت فک ها را راحت تر می توان اصلاح کرد.

سن شروع درمان ارتودنسی

سن مناسب برای شروع درمان ارتودنسی برای هر فرد می تواند متفاوت باشد و بستگی به نوع ناهنجاری و نامرتبی دندان ها دارد. افرادی که فک شان در موقعیت مناسبی قرار ندارد، به طور مثال فک بالای آن ها از موقعیت طبیعی جلوتر یا عقب‌تر باشد باید درمان خود را قبل از دوران بلوغ شروع کنند. در این شرایط پسرها در سن ۱۱ سالگی و دخترها در سن ۹ سالگی می توانند برای درمان اقدام کنند.

سن شروع درمان ارتودنسی

بهترین سن برای درمان ناهنجاری های دندان، در صورتی که کودک مشکلات فکی ندارد بین ۱۱ تا ۱۲ سالگی است. در این بازه بیشتر دندان های شیری فرد افتاده و دندان های دائمی در آمده اند. یک سری ناهنجاری های فک و صورت بسیار شدید که در دوران کودکی نمی توان آن ها را درمان کرد را در بزرگسالی باید برطرف کرد. پس از سن ۳۰ سالگی، به دلیل تحلیل استخوان فک متخصص ارتودنسی باید روش درمانی را محافظه کارانه تر انتخاب کند و محدودیت های درمان را به مراجعه کننده بگوید.

مزایای ارتودنسی در سن پایین

با انجام ارتودنسی برای کودک نه تنها در بزرگسالی دچار ناهنجاری های دندان نمی شود، بلکه اعتماد به نفس وی نیز هنگام خندیدن بیشتر می شود. در بزرگسالی ممکن است به دلیل حضور در محیط کار، دانشگاه و … علاقه ای به ارتودنسی نداشته باشید اما در کودکی این مسأله برای فرد اهمیت کم تری دارد. از مزایای ارتودنسی در سنین پایین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش اعتماد به نفس
  • نیاز به کشیدن دندان‌ها را کاهش دهد.
  • عدم پوسیدگی زود هنگام دندان ها
  • ساده تر بودن روند درمان
  • کوتاه تر شدن طول درمان
  • کاهش هزینه
بیشتر بدانید:  علت حساسیت دندان ها و روش درمان آن

عدم انجام به موقع ارتودنسی، کودک را در بزرگسالی دچار مشکلاتی نظیر: شلوغی دندان ها، پوسیدگی دندان، بیماری لثه، دشواری در مسواک زدن، شکستگی
دندان ها، کراس بایت، اپن بایت می کند.

انجام ارتودنسی به موقع

چه زمانی به متخصص ارتودنسی مراجعه کنیم؟

چنان چه کودک شما دچار هریک از مشکلات زیر است در اسرع وقت وی را برای معاینه نزد متخصص ارتودنسی ببرید:
  • تنفس از راه دهان
  • مشکل در جویدن غذا
  • مکیدن انگشت
  • جلو بودن بیش از حد فک‌ها
  • دندان قروچه
  • گاز گرفتن گونه‌ها یا سقف دهان
  • دندان‌های شلوغ، نامرتب یا مسدود شده
  • افتادن زود هنگام یا دیر هنگام دندان‌های دائمی
  • عدم قرار گرفتن دندان‌های جلو روی هم یا قرار گرفتن بصورت غیر عادی
  • ظاهر نامتوازن صورت

مراحل درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی را می‌توان به مراحل مختلفی تقسیم کرد. از مراحل مختلف درمان ارتودنسی می توان به: درمان زودهنگام، درمان در نوجوانی، درمان در بزرگسالی اشاره کرد.

درمان زود هنگام ارتودنسی: در سنین هفت تا نه سالگی چنان چه الگوی فک باعث آسیب به دندان های تازه درآمده شود می توان برخی درمان های ساده را انجام داد. در بازه سنی  ۱۰ تا ۱۲ سالگی می توان مشکلاتی مانند تنگی فک بالا و بیرون زدگی دندان های جلو را اصلاح کرد. شلوغی دندان ها را نیز می توان در این بازه سنی به گونه ای درمان کرد که در بزرگسالی نیازی به کشیدن دندان دائمی برای فراهم شدن فضای کافی نباشد.

مراحل درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی در سنین نوجوانی: اغلب افراد می‌توانند درمان ارتودنسی را پس از اینکه آخریدن دندان شیری شان افتاد شروع کنند. زمان ارتودنسی در سنین نوجوانی در بازه سنی ۱۱ تا ۱۶ سالگی متغیر است. در شرایطی که دندان‌های فرد برای قرار گرفتن به طور صحیح در دهان مشکل داشته باشد می تواند در نوجوانی از بریس های ارتودنسی استفاده کند.

بیشتر بدانید:  فنر ارتودنسی چیست و چطور ساخته می‌شود؟

درمان ارتودنسی در سنین بزرگسالی: افرادی که در سنین کودکی برای انجام ارتودنسی اقدام نکنند و مرتب کردن دندان ها برایشان اولویت نداشته باشد می توانند در بزرگسالی برای انجام ارتودنسی اقدام کنند. همان طور که اشاره شد، بهبودی با انجام ارتودنسی بزرگسالان مدت زمان بیشتر طول می کشد زیرا حرکت دندان ها بر اثر ارتودنسی آرام تر است.

سنین پایین همیشه بهترین سن برای ارتودنسی است؟

برخی متخصصین ارتودنسی بر این باورند انجام ارتودنسی در سنین پایین همیشه کار درستی نیست. این دندانپزشک ها بر این باورند انجام ارتودنسی در کودکی باعث می‌شود مدت زمان و هزینه درمان افزایش یابد. اگر شرایط دندان‌های کودک شما به گونه ای بود که به متخصص ارتودنسی انجام آن را برای کودک شما توصیه نکرد، رشد دندان های کودک خود را مشاهده و کنترل کنید تا در بزرگسالی با محدودیت مواجه نشوید.

سخن پایانی

بهترین سن برای انجام ارتودنسی قبل از بلوغ می‌باشد که بسیاری از متخصصین بر این باورند که باید زمانی که اولین دندان های دائمی رشد می کند توسط متخصص ارتودنسی معالجه شود و در صورت نیاز در سن ۸ یا ۹ سالگی ارتودنسی را شروع کنند. دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان یکی از بهترین دندانپزشکان ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی کودکان در اصفهان می باشند که برای رزرو نوبت می توانید به مطب ایشان به نشانی اصفهان، چهار راه پلیس، نبش کوچه کاویان، ساختمان ژیوار، طبقه اول، واحد ۱۰۴مراجعه کنید یا با شماره همراه  ۰۹۱۳۰۲۱۱۳۱۳ تماس بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
ارتودنسی دندان چیست؟
نوشتهٔ بعدی
مراحل انجام ارتودنسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button