ارتودنسی کودکان

ارتودنسی کودکان

ارتودنسی کودکان برای نظم دهی و رفع ناهنجاری‌های دندان کودکان می‌باشد که باید زیر نظر متخصص ارتودنسی انجام شود. اکثر والدین در زمان کودکی توجه چندانی به ناهنجاری دندان‌های کودکان خود ندارند اما پزشکان بر این باورند که درمان ناهنجاری‌ها در کودکی از مشکلات بزرگتر و درد‌ناک‌تر دوران بزرگسالی جلوگیری می‌کند.

انجام ارتودنسی در زمان کودکی مزیت‌های زیادی دارد از جمله مهمترین مزیت ارتودنسی کودکان پیشگیری از مشکلات فکی و دهانی در آینده است، چون در دوران کودکی استخوان فک کودک بهتر جابجا می‌شود و نتیجه بهتری به دنبال خواهد داشت.

گاهی اوقات به والدین توصیه می‌شود که کودکان شش ساله خود را به مطب یک دندانپزشک به منظور ارتودنسی ببرند. آن‌ها نیز در پاسخ می‌گویند که چرا یک ارتودنسیت می‌بایست دندان‌های فرزند ما را معاینه کند در حالی که دندان‌های شیری او هنوز نیفتاده است. پاسخ این سؤال این است که ما برای اطمینان از درست درآمدن دندان‌های فرزندتان همه اقدامات پیشگیرانه را که همان ارتودنسی پیشگیری است را باید از ابتدای بیرون آمدن دندان‌های دائمی فرزندتان انجام دهید.

در این مقاله دکتر محمدعلی تاصری متخصص ارتودنسی در اصفهان شما را با زمان بهتر ارتودنسی کودکان، مزیت و عوارض آن آشنا می کند، پس با ما همراه باشید.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

آیا با ارتودنسی پیشگیری نیاز است؟

به عقیده یک متخصص ارتودنسی، شناسایی و رهگیری مشکلات دندان در کودکان، زمانی که کودک هنوز به اندازه کافی رشد نکرده است می‌تواند از درمان‌های پر هزینه و تهاجمی‌تر آینده جلوگیری کند. مشکلات خاص ممکن است در طول معاینات منظم در مطب آشکار شوند. برای دریافت پاسخ سؤالات ارتودنسی کودکان با دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان همراه باشید.

یک ارتودنتیست آموزش دیده، مشکلات ظریف رشد فک و دندان که در آینده بروز می‌دهند را به خوبی شناسایی کرده و تشخیص می‌دهد. این در حالی است که برخی از دندان‌های کودک هنوز نیفتاده‌اند. مزیت تشخیص زود هنگام این است که برخی از مشکلات ممکن است راحت‌تر اصلاح شوند و  انتظار تا زمانی که تمام دندان های  دائمی کودک دربیاید و رشد فک وصورت نیز کامل شود ممکن است اصلاح برخی از مشکلات را سخت‌تر کند.

ارتودنسی کودکان

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان

بسته به شرایط، سن مراجعه برای هر کودک می‌تواند متفاوت باشد. اما اگر کودک دارای شرایط خاصی نباشد اکثر پزشکان بر این باورند بهترین سن برای مراجعه به پزشک سن ۷ سالگی است زیرا در این سن ارتودنتیست می‌تواند مشکلات نامحسوس فک و دندان‌های در حال رشد را به موقع شناسایی و برطرف کند. اگر کودک شما دارای مسائل خاص‌تری است بهتر است حتی در سنین کمتر به پزشک معالج مراجعه کنید.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی دیمون

چه مشکلاتی با استفاده از ارتودنسی کودکان حل می شود ؟

با استفاده از ارتودنسی کودکان می‌توانید بسیاری از مشکلات ارثی که در آینده به جراحی فک نیاز پیدا می‌کنند را برطرف کنید. مشکلاتی که در این روش برطرف می‌شوند عبارتند از:

  • عقب ماندگی فک
  • اندازه دندان ها
  • دندان های اضافی
  • دندان های ازدست رفته
  • اختلالات فکی دندانی

درمان ارتودنسی کودکان چه مدت طول می کشد؟

طول درمان ارتودنسی کودکان می‌تواند متفاوت باشد و بستگی به شدت مشکل و همکاری کودک دارد. درحالت کلی درمان ناهنجاری در کودکان از یک تا سه سال می‌تواند طول بکشد.

نقش فضا نگهدارها در ارتودنسی کودکان

فضا نگهدار‌ها نقش عمده‌ای درارتودنسی کودکان دارند. هنگامی که دندان‌های شیری بر اثر تصادف یا پوسیدگی و غیره می‌افتند. پزشک معالج برای پیشگیری از ناهنجاری‌های زمان بزرگسالی تا زمان درآمدن دندان‌های دائمی فصای خای را با این دستگاه پر می‌کند. هنگامی که دندان دائمی شروع به رویش می‌کند پزشک فضا نگهدار را بر می‌دارد. این شیوه فرد را به انجام ارتودنسی در آینده بی‌نیاز می‌کند.

ارتودنسی کودکان

انواع بریس ها در ارتودنسی کودکان

بریس ها انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به شرایط کودک استفاده می‌شود، حال ما در ادامه قصد داریم انواع آن را بررسی کنیم که عبارتند از:

بریس فلزی

یکی از روش‌های متداول برای ارتودنسی کودکان، ارتودنسی ثابت است و از پر کاربرد‌ترین بریس‌ها برای ارتودنسی کودکان می‌توان به بریس فلزی اشاره کرد.   بریس فلزی معمولاً از جنس استیل ضد زنگ گرید بالا است. برای ترغیب کردن کودکان به ارتودنسی و جذاب‌تر کردن ارتودنسی برای آن‌ها می‌توان رنگ کش بریس‌ها را با رنگ یونیفرم مدرسه کودکان ست کرد.

بریس سرامیکی

یکی از تکنیک‌های نوین ارتودنسی کودکان استفاده از بریس سرامیکی هم رنگ دندان است  که برای کودکانی که نمی‌خواهند سیم‌های ارتودنسی آن‌ها جلب توجه کند مناسب است.

بریس نامرئی

یکی از روش‌های نوین سیم کشی دندان کودکان استفاده از بریس‌های نامرئی است. این بریس‌ها مخفی‌اند و  قابل مشاهده نیستند. توجه داشته باشید کودک شما در طول دوره استفاده از بریس اکیدا غذا‌های جذب‌کننده باکتری مانند مواد غذایی فرآیوری شده و تصفیه شده و غذا‌های چسبنده و سفت مانند تکه‌های یخ، بادام زمینی، آدامس یا ذرت بوداده مصرف نکند.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی فانکشنال

بریس متحرک

در ارتودنسی متحرک کودکان به راحتی می‌توان دستگاه‌های متحرک را در دهان گذاشت و برداشت. این دستگاه‌ها از سیم و آکریل ساخته شده‌اند. دستگاه‌های متحرک دو نوع دارند و می‌توان آن‌ها را برای یکی از فکین یا هر دو فک استفاده کرد. دستگاه‌هایی که هر دو فک را در بر می‌گیرند معمولاً حجیم‌تر هستند.

انواع بریس ها در ارتودنسی کودکان

مراقبت های بعد از ارتودنسی کودکان

بعد از هربار تعویض و سفت کردن سیم ارتودنسی فرزند شما باید حدود ۴۸ ساعت مواد غذایی نرم مصرف کند. زیرا در غیر این صورت ممکن است براکت‌ها لق شوند و آسیب ببینند. مواد غذایی که در این مدت بهتر است کودک شما استفاده کند عبارت است از تخم‌مرغ آب‌پز، املت، کرپ، نان نرم، سوپ، سیب زمینی و سبزیجات پخته، پوره، برنج نرم، پاستا‌های نرم، ماهی پخته شده، ماست، شیربرنج، انواع پودینگ، کمپوت میوه، موز له شده و همچنین شیر و انواع اسموتی‌ها.

مراقبت های بعد از ارتودنسی کودکان

هزینه ارتودنسی کودکان

اگر کودک خود را به موقع و در سنین هفت سالگی یا کمتر به نزد دندان پزشک ببرید با استفاده از روش‌های پیش‌گیری مانند استفاده از فضانگهدارنده‌ها، فیس ماسک (رفع جلوآمدگی فک پائین) و… می‌توانید از هزینه‌های سنگین جراحی فک و ارتودنسی در آینده جلوگیری کنید. اگر در کودکی به سلامت دندان‌های فرزند خود اهمیت ندهید در بزرگسالی هزینه‌های سنگین‌تری را باید پرداخت کنید.

هزینه ارتودنسی کودکان

ارتودنسی فقط براکت نیست

بسیاری از پدرو مادر‌ها تصور می‌کنند ارتودنسی تنها براکت‌های فلزی است که در دهان کودک به کار می‌رود و برای مدتی چهره کودک را زشت می‌کند در صورتی که با برخی درمان‌های کوچک و به موقع می‌توان از ارتودنسی پیشگیری کرد. پزشکان تا جایی که امکان داشته باشد در سنین پایین از براکت استفاده نمی‌کنند زیرا هنگامی که براکت بر روی دندان‌ها نصب شود طول ریشه دندان‌ها کوتاه‌تر خواهد شد.

در برخی موارد والدین مقصر نامرتب بودن دندان کودکان خود هستند و ناهنجاری‌های فکی و دندانی علل ژنتیک و ارثی دارند. در بعضی مواقع مشاهده می‌شود که کودک اندازه فک را از یک والد و اندازه  دندان‌ها را از والد دیگر به ارث می‌برد و این دو با هم هماهنگی ندارند.

این موضوع سبب  شلوغی دندان‌ها و نامرتبی آن‌ها خواهد شد. اکثر افرادی که مشکل جلو بودن وبزرگی فک پایین دارند مشاهده می‌شود که یکی از بستگان نزدیک کودک نیز این مشکل را دارد. تمامی این مشکلات حاد را می‌توان به موقع با ارتودنسی کودکان برطرف نمود. اگر به دنبال کلینیکی معتبر و پزشکی متخصص برای فرزند خود هستید دکتر ناصری متخصص خوب ارتودنسی دراصفهان است  و سالیان زیادی در این زمینه تجربه دارد.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی ثابت دوفک

ارتودنسی فقط براکت نیست

انواع ارتودنسی کودکان

ارتودنسی کودکان دسته‌بندی‌هایی متفاوتی دارد، اما دو نوع اصلی آن شامل ثابت و متحرک می‌شود، ارتودنسی‌ثابت به صورتی هستند که روی دندان فیکس شده و قابلیت جابه‌جایی ندارد، در این روش دندانپزشک بریس‌های شفاف و یا فلزی را بر روی دندان نصب‌کرده تا دندان‌ها توسط کشش و فشار به موقعیت مناسب منتقل شوند، در این روش بیمار موظف است تا همراه جهت سفت کردن بریس‌ها به ارتودنسیت مراجعه کند.

ارتودنسی متحرک کودکان دیگر روشی است که دندانپزشکان استفاده می‌کنند، این روش معمولاً برای کودکانی کاربرد داد که به هم ریختگی دندان‌هایشان خفیف است، در این روش دندانپزشک قالب اختصاصی برای کودک ساخته و کودک موظف است تا در زمان‌های مشخص از آن استفاده کند.

انواع ارتودنسی کودکان

آیا ارتودنسی کودکان درد دارد؟

ارتودنسی در هنگام نصب درد ندارد؛ اما پس از نصب به دلیل کشش دندان‌ها در روزهای اولیه بیمار کمی درد احساس کرده و ارتودنسیت جهت آنکه کودک درد احساس نکند مسکن تجویز کرده و بایستی کودک مسکن‌ها را در زمان مقرر مصرف کند، البته شرایط افراد با یکدیگر متفاوت است و طبق گزارش‌ها، برخی از افراد پس از نصب ارتودنسی هیچ دردی احساس نکرده‌اند.

لازم به ذکر است که درد حاصل از ارتودنسی موقتی بوده و کودک پس از گذشت مدتی به آن عادت کرده و دیگر هیچ دردی احساس نمی‌کند.

آیا ارتودنسی کودکان درد دارد؟

بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در اصفهان چه ویژگی‌هایی دارد؟

همان‌طور که می‌دانید بسیاری از کودکان از درمان‌های دندانپزشکی می‌ترسند به همین علت دندانپزشک بایستی قادر باشد تا با کودک برخورد مناسب داشته تا استرس وی کاهش یابد، همچنین دندانپزشک باید از مهارت کافی جهت انجام ارتودنسی برخوردار باشد و مدارک مربوطه را نیز دریافت کرده باشد.

دکتر محمدعلی ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان با بیش از سال‌ها تجربه در زمینة ارتودنسی متحرک، ثابت، لینگوال و غیره آماده خدمت‌رسانی به بیماران عزیز می‌باشند.

بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در اصفهان چه ویژگی‌هایی دارد؟

سخن پایانی

اگر از نامرتب بودن دندان‌های کودکان خود رنج می‌برید و به دنبال روشی مناسب برای ارتودنسی دندان های کودک خود هستید دکتر محمد علی ناصری یکی از متخصصان انواع روش های ارتودنسی از جمله ارتودنسی نامرئی در اصفهان و ارتودنسی کودکان می‌باشد برای رزرو نوبت می‌توانید با شماره ۰۹۱۳۰۲۱۱۳۱۳  تماس بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
ارتودنسی پیش از جراحی فک
نوشتهٔ بعدی
ارتودنسی متحرک کودکان

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام وقت بخیر دختر من دندان‌های a هردو پشت دندان‌های شیری در آمده بود و الان عقب هست ، آیا حتما الان در سنین کودکی باید ارتودنسی شور یا در سنین بالاتر هم امکانش هست؟

    پاسخ
    • دکتر محمد علی ناصری
      2023-08-30 4:58 ق.ظ

      برای بررسی بیشتر و کنترل رویش یه مطب مراجعه کنید

      پاسخ
  • زمزم خزاعل
    2022-08-10 2:10 ق.ظ

    سلام ،خسته نباشید پسر من ۷ سالشه و تازه دندون شیری پایینش افتاده و دندونی که در اورده کج رو به داخل راه درمانش چیه

    پاسخ
  • سلام ممنونم از مطالب خوبی که در سایتتون می گذارید و افراد را به بهترین وجه راهنمایی می کنید خواستم از دکتر بپرسم چرا درمان ارتودنسی در کودکان راحت تر است ؟

    پاسخ
    • دکتر محمد علی ناصری
      2019-12-18 12:00 ب.ظ

      سلام مهدی جان خواهش می کنم لطف داری . در کودکان هنوز اتصال دندان به استخوان هایشان محکم نشده است و راحت تر از سنین بزرگسالی حرکت می کند . هر چه سن بالاتر رود اتصال دندان به استخوان های آرواره محکم تر می شود به همین دلیل حرکت آن دشوار تر است . البته در سنین بالا هم می توان از ارتودنسی برای صاف کردن دندان ها استفاده کرد اما زمان بیشتری نسبت به ارتودنسی کودکان نیاز دارد تا نتیجه بدهد .

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button