ارتودنسی متحرک کودکان

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
ارتودنسی متحرک کودکان

یکی از روش‌های متداول برای ارتودنسی کودکان استفاده از دستگاه‌های متحرک است. برای آشنایی بیشتر با شیوه ارتودنسی متحرک کودکان و کاربرد هرکدام از پلاک‌های متحرک با ما همراه باشید.

در ارتودنسی متحرک کودکان به راحتی می‌توان دستگاه‌های متحرک را در دهان گذاشت و برداشت. این دستگاه‌ها از سیم و آکریل ساخته شده‌اند. دستگاه‌های متحرک دو نوع دارند و  می‌توان آن‌ها را برای یکی از فکین یا هر دو فک استفاده کرد. دستگاه‌هایی که هر دو فک را در برمی‌گیرند عمدتاً حجیم‌تر هستند  و  بیشتر برای تغییر موقعیت فک پایین استفاده می‌شوند. کودکان تنها در مواردی خاص مانند شنا کردن، شست و شو  دندان و غذا خوردن می‌توانند پلاک‌ها را از دهان خارج کنند.

ارتودنسی متحرک کودکان

پلاک های متحرک ارتودنسی متحرک کودکان

یکی از ابزار‌های مورد نیاز برای ارتودنسی متحرک کودکان پلاک متحرک است. از کاربرد‌های این پلاک‌ها می‌توان به گسترش عرض فک بالا، حرکت‌های تک دندانی در کودکان، درمان‌های فانکشنال اشاره کرد. در اغلب مواقع پلاک‌های متحرک بعد از ارتودنسی به منظور تثبیت نتیجه درمان استفاده می‌شوند. در ادامه انواع پلاک‌های متحرک را برای شما نام خواهیم برد:

  • پلاک invisalign
  • پلاک های ساده
  • پلاک فانکشنال

  • پلاک شفاف

  • پلاک های نگه دارنده
  •  پلاک quadhelix
  • پلاک sagittal

از پلاک های متحرک پر کاربرد می‌توان به پلاک شفاف اشاره کرد.پلاک نگهدارنده شفاف شبیه ارتودنسی نامرئی است. این پلاک از پلاستیک شفاف قالب‌زده شده‌ای ساخته می‌شود و به خوبی روی دندان‌ها می‌نشیند. پلاک شفاف  نامرئی و راحت است و درصورت آسیب دیدن باید تعویض شود. چنانچه برای درمان ارتودنسی کودک خود از پلاک‌های پلاستیکی شفاف استفاده می‌کنید، از کودک بخواهید حتماً پلاک را هنگام خوردن غذا دربیاورد.

از دیگر پلاک‌های متحرک برای ارتودنسی متحرک کودکان پلاک فانکشنال است. نحوه عملکرد این پلاک به این صورت است که با جلوتر آوردن فک پایین باعث تحریک آن می‌شود تا فک به موقعیت رشد بالقوه خود برسد. پلاک‌های فانکشنال برآمدگی دندان‌های قدامی فک بالا را نیز کمتر می‌کند. این پلاک‌ها از دو بخش بریس متحرک فوقانی و بریس متحرک تحتانی تهیه شده‌اند. این دو قسمت با بستن دهان بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند. معمولاً از این دستگاه برای مرحله اول درمان ارتودنسی استفاده می‌شود و پس از آن به مدت ۱۸ الی ۲۴ ماه از ارتودنسی ثابت استفاده خواهد شد.

بیشتر بدانید:  آیا اشعه ایکس به کار رفته در ارتودنسی بی خطر است؟

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

با وجود این که جنس پلاک های نگهدارنده مانند پلاک متحرک است اما هر کدام وظیفه درمانی متفاوتی دارند. پلاک های نگهدارنده دندان‌ها را در موقعیت نهایی نگه می‌دارد و از حرکت دندان‌ها جلوگیری می‌کند اما پلاک های متحرک دارای اجزایی هستند که باعث می‌شود دندان به سمت موقعیت مورد نظر حرکت کند.

مراقبت از پلاک های متحرک

فقط در مواقع ضروری می‌توانید پلاک‌های ارتودنسی را از دهان کودک خود خارج کنید. پلاک‌های ارتودنسی به صورت ۲۴ ساعته باید در دهان کودک باشد و فقط هنگام مسواک زدن یا غذا خوردن می‌توان آن را از دهان خارج کرد. باید به کودک خود بفهمانید از بازی کردن با پلاک و در آوردن آن خودداری کند.   هنگامی که پلاک‌های متحرک را از دهان کودک خود در می‌آوردید حتماً آن را در جایی دور از دسترس کودک و حیوانات خانگی قرار دهید.   مراقب باشید کودک شما غذا‌های سفت و چسبنده نخورد؛ زیرا ممکن است موجب آسیب دیدن پلاک شود.

حتماً پلاک‌های متحرک را با استفاده از مسواک تمیز و خمیر دندان تمیز کنید و از تمیز کردن ریتینر ارتودنسی یا پلاک با آب گرم و جوش خودداری کنید. می‌توانید هفته یکبار آن را درون محلول قرار دهید تا آلودگی و جرم از روی پلاک‌ها پاک شود. پس از این که پلاک‌ها را درون دهان کودک خود قرار دادید تا دو سه روز ترشح بزاق دهان او زیاد خواهد شد و جای نگرانی نیست.

پلاک‌های متحرک را بعد از غذا خوردن و مسواک زدن می‌توان با آب خالی و یا مواد شستشو دهنده (مایع ظرف شویی) شست. راه دیگر برای تمیز کردن پلاک‌های متحرک استفاده از قرص‌های مخصوص این کار است. پلاک و قرص را باهم درداخل لیوان بگذارید تا تمیز شود.

بیشتر بدانید:  دندان قروچه(براکسیزم)

قیمت پلاک‌های متحرک نسبتاً گران است. از پیچیدن پلاک داخل دستمال یا حوله کاغذی خودداری کنید و به هیچ عنوان آن را داخل جیب قرار ندهید؛ زیرا پلاک‌های متحرک بسیار شکننده هستند. در صورت شکستن و آسیب دیدن پلاک در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید.   هنگام خارج کردن و جایگزین کردن پلاک ارتودنسی متحرک کودک خود دقت کنید و  به نکات و راهنمایی‌های پزشک معالج خود توجه نمایید.

ارتودنسی متحرک کودکان

مشکلات ارتودنسی متحرک کودکان

پلاک‌های متحرک ارتودنسی عمدتاً برای ناهنجاری‌های ساده فک و جابه جایی متخصر کاربرد دارند. در روز‌های ابتدایی استفاده کودک ممکن است مشکلاتی از قبیل موارد زیر برای او به وجود بیاورد:

  • مشکل در تکلم
  • زیاد شدن آب دهان
  • ایجاد حالت تهوع

این مشکلات جای نگرانی ندارند و بعد از گذشت چند روز معمولاً برطرف خواهند شد.

گاهی تفاوت در سایز فک و دندان‌ها دیده می‌شود، کوچکی فک و دندان‌های بزرگ باعث می‌شوند که دندان‌ها شلوغ به نظر برسند یا در مواردی قبل از دست رفتن زودهنگام دندان‌های شیری نیز می‌تواند باعث بروز اختلالاتی در فک و دندان‌ها شود که درنتیجه این‌ها نامرتبی دندان‌ها دیده می‌شود. در این موارد نیاز به درمان ارتودنسی جهت مرتب شدن دندان‌های نامنظم است که درنهایت تصحیح روابط نامناسب فک بالا و پایین را نیز سبب می‌شود. با تغییر روابط دو فک و بهبود آن بالطبع زیبایی و غذا خوردن بیمار نیز بهتر می‌شود.

دندان و ریشه در سنین پایین قابلیت تغییر‌پذیری بیشتری دارند. در سنین بزرگسالی ساختمان‌های استخوان فکین تثبیت می‌شود بنابراین این روش کمتر پاسخ گو است. ارتودنسی متحرک برای کودکان کاربرد زیادی دارد در صورتی که افراد در سنین بزرگسالی معمولاً از ارتودنسی ثابت استفاده می‌کنند.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی دندان های بیماران سندرم داون

اگر دندان‌های کودک شما نیاز به ارتودنسی دارد و مایلید از پلاک‌های متحرک برای کودک خود استفاده کنید دکتر ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان است که قادر است ناهنجاری‌های دندان  کودک شما را با ارتودنسی متحرک کودکان برطرف نماید.

مشکلات ارتودنسی متحرک کودکان

قیمت پلاک دندان کودکان

به‌طورکلی موارد بسیاری بر روی قیمت نهایی ارتودنسی متحرک مؤثر است و همین امر موجب می‌شود تا قیمت ارتودنسی متحرک برای هر کودک متفاوت باشد، حال عوامل مؤثر شامل نوع درمان و میزان پیچیدگی آن، درمان‌ها جانبی، هزینه‌های عکس‌برداری و غیره می‌شود.

با توجه به این موضوع که هزینه ارتودنسی بالا است برخی از بیمه‌ها بخشی از هزینه را در صورتی که ارتودنسی جنبه درمانی داشته باشد تقبل می‌کنند.

قیمت پلاک دندان کودکان

نحوه گذاشتن پلاک در دندان

پس از ساخت روکش، دندانپزشک آموزش لازم را به کودک و والدینش می‌دهد، به این صورت که بیمار در زمان‌های مقرر بایستی پلاک را درون دهان قرار داده و به مدت مشخص شده از آن استفاده کند، لازم به ذکر است که کودکان به دلیل بازیگوشی ممکن است استفاده از پلاک را پشت گوش بیندازند در همین جهت لازم است والدین روی کودک نظارت داشته باشند.

نحوه گذاشتن پلاک در دندان

کلام آخر

ارتودنسی متحرک کودکان یکی از انواع روش‌های ارتودنسی است که برای افراد کم سن استفاده می‌شود، حال این روش نیازمند آن است که والدین بر روی کودک نظارت داشته باشند به دلیل اینکه کودکان بازیگوش بوده و ممکن است استفاده از پلاک را فرموش کنند، همچنین بایستی پدر و مادر نحوه ی انجام رعایت بهداشت دهان و دندان را به کودک آموزش داده و بر روی آن نیز نظارت داشته باشند.

نوشتهٔ پیشین
ارتودنسی کودکان
نوشتهٔ بعدی
ارتودنسی سرامیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button