جرم گیری دندان قبل، بعد و در حین ارتودنسی

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
جرم گیری دندان و ارتودنسی

یکی از اقدامات لازم پیش از شروع فرایند ارتودنسی دندان‌ها، جرم گیری است. دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان در این مقاله، جرم گیری دندان در ارتودنسی را در سه بازه‌ی زمانی جرم گیری قبل از ارتودنسی، جرم گیری در حین ارتودنسی و جرم گیری پس از ارتودنسی به شما توضیح خواهند داد.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

افراد کاندید ارتودنسی دندان، پیش از شروع فرایند درمان خود (با هر یک از روش های ارتودنسی) به انجام برخی کارها نیاز خواهند داشت. یکی از این کارها که از قضا اهمیت زیادی نیز دارد، جرم گیری دندان می‌باشد. جرم گیری دندان در ارتودنسی ممکن است در هر یک از مراحل درمانی مورد نیاز باشد.

اما سوال اینجاست که اهمیت این کار چقدر است؟ مشکلات ناشی از عدم جرم گیری در طول درمان ارتودنسی چیست؟ جرم گیری دندان در طول ارتودنسی چه مزایا و معایبی دارد؟ آیا می‌توان جرم‌گیری دندان را به بعد از اتمام درمان موکول کرد؟ برای یافتن پاسخ این سوالات در ادامه مقاله با دکتر ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان همراه باشید.

چرا پیش از انجام ارتودنسی به جرم گیری نیاز داریم؟

ممکن است متخصص ارتودنسی شما هم پیش از شروع مراحل انجام ارتودنسی، پیشنهاد انجام جرم‌گیری را به شما داده باشد. جرم گیری دندان پیش از ارتودنسی به ارتودنتیست کمک می‌کند تا تشخیص صحیح تری از وضعیت دندان‌ها و فک‌ها داشته باشد و همچنین زمان کمتری را صرف تمیز کردن دندان‌های شما پیش از انجام ارتودنسی کند. اما دلیل این موضوع چیست؟

جرم گیری دندان قبل از ارتودنسی

جرم دندان از بافت سختی به نام تارتار تشکیل شده است. این بافت سخت می‌تواند باعث بروز مشکلات بسیار متعددی مانند پوسیدگی‌های دندان، بیماری‌های لثه، بوی بد دهان و حتی تحلیل رفتن بافت لثه شود.

تحلیل رفتن استخوان هم به نوبه خود مسبب مشکلات بسیار شدید مانند از بین رفتن لثه و افتادن دندان است. به همین دلیل، متخصص ارتودنسی قبل از شروع درمان ارتودنسی دندان و نصب براکت‌ها به شما پیشنهاد جرم گیری دندان را خواهد داد.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی دندان های نیش

علاوه بر این، عدم وجود جرم روی دندان، باعث کاهش احتمال پوسیدگی دندان‌ها و کاهش احتمال درگیر شدن فرد با بیماری‌های لثه خواهد شد. جرم گیری دندان در ارتودنسی، به شما و ارتودنتیستتان کمک می‌کند تا تغییرات بعد از درمان را با موقعیت اولیه دندان‌ها ارزیابی و پیشرفت را بررسی کنید.

آیا جرم‌گیری قبل از ارتودنسی باعث حساس شدن دندان‌ها می‌شود؟

به طور کلی فرایند جرم گیری حساسیت دندان‌ها را نسبت به سرما و گرما افزایش خواهد داد. این موضوع به دلیل وجود ضخامت ایجاد شده توسط جرم‌‌های موجود روی دندان است. اما این احساس موقتی است و پس از چند روز برطرف خواهد شد.

جرم گیری در ارتودنسی

آیا خود متخصص ارتودنسی این جرم گیری را انجام خواهد داد؟

در بیشتر مواقع خیر. متخصص ارتودنسی برای انجام جرم گیری شما را به یک دندانپزشک ارجاع خواهد داد. زیرا انجام جرم گیری دندان نیاز به تجهیزات خاصی مانند کویترون دارد که متخصصین ارتودنسی در مطب خود از آن استفاده نمی‌کنند.

آیا در حین درمان ارتودنسی هم نیاز به جرم گیری داریم؟

تشخیص نیاز یا عدم نیاز به جرم گیری دندان در ارتودنسی به تصمیم ارتودنتیست شما بستگی خواهد داشت. با این حال، اکثر متخصصان ارتودنسی پیشنهاد می‌کنند که در طول درمان ارتودنسی خود به صورت دوره‌ای دندان‌های خود را جرم‌گیری کنید.

جرم گیری دندان در حین ارتودنسی

بریس‌ها قطعات فلزی کوچکی هستند که پس از شروع فرایند ارتودنسی روی دندان‌ها قرار خواهند گرفت. این قطعات به دلیل فلزی بودنشان ممکن است به جذب باکتری‌های بیشتر روی دندان منجر شوند. به همین دلیل، لازم است که دقت بیشتری برای تامین بهداشت دهان و دندان داشته باشید.

بیشتر بدانید:  13 روش خانگی برای درمان دندان درد شبانه

همچنین بهتر است در نظر داشته باشید که پروسه درمان ارتودنسی معمولا بیش از یک سال و نیم طول می‌کشد. یک فرد عادی معمولا هر ۶ ماه یکبار به جرم گیری نیاز پیدا می‌کند. پس فردی که دستگاه‌های ارتودنسی در دهان دارد، به جرم گیری در حین ارتودنسی نیاز بیشتری خواهد داشت.

آیا ممکن است جرم گیری در طول ارتودنسی سبب کنده شدن براکت‌ها شود؟

خیر. دستگاه‌های جرم‌گیری دندان تنها جرم موجود بر روی دندان و اطراف آن را از بین می‌برند و تاثیری روی تحلیل رفتن چسب ارتودنسی نخواهند داشت. به همین دلیل، جرم گیری دندان در ارتودنسی نمی‌تواند منجر به شل شدن براکت و کنده شدن آن شود.

جرم گیری و کنده شدن براکت ارتودنسی

آیا جرم گیری دندان در ارتودنسی دردناک است؟

فرایند جرم گیری دندان چه در طول دوره ارتودنسی و چه خارج از این بازه، دردناک نیست. تنها احتمال ممکن، وجود احساس ناراحتی و حساسیت به سرما و گرمای بیش از حد است که پس از گذشت ۲ الی ۴ روز برطرف خواهد شد.

جرم گیری دندان پس از ارتودنسی

یکی از مشکلات رایج در بین بیماران تحت درمان ارتودنسی، زرد شدن دندان‌ها است. این موضوع به دلیل تجمع جرم و تارتار در زیر بریس‌ها و دستگاه‌های نصب شده روی دندان اتفاق می‌افتد.

جرم گیری دندان پس از ارتودنسی

پس از خارج کردن این تجهیزات از دهان، محل بریس‌های جدا شده به جرم‌گیری نیاز پیدا خواهند کرد. به همین دلیل ممکن است ارتودنتیست پس از تکمیل فرایند ارتودنسی دندان‌های شما و با هدف گرفتن مطلوب ترین نتیجه، به شما پیشنهاد کند تا فرایند جرم گیری پس از ارتودنسی را انجام دهید.

ممکن است مقاله ی سفید کردن دندان ها پس از ارتودنسی برای شما کاربردی باشد.

بیشتر بدانید:  سفیدکردن دندان ها پس از ارتودنسی

چند نکته مهم در خصوص جرم گیری دندان در ارتودنسی

رعایت چند نکته در خصوص جرم گیری دندان در ارتودنسی به حفظ سلامت دندان‌های شما و گرفتن مطلوب ترین نتیجه کمک خواهد کرد. این نکات شامل موارد زیر است:

  • داشتن یک روتین روزانه پس از انجام جرم گیری با هدف حفظ بهداشت دهان به کاهش خطر عفونت‌ها و مشکلات دیگر کمک می‌کند.
  • پس از انجام جرم‌گیری با استفاده از وسایل درست و مناسب (مانند مسواک‌های نرم و برس‌های مخصوص ارتودنسی) تمیزکاری دقیق تری داشته باشید.
  • به صورت دوره‌ای به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید و در صورت پیشنهاد وی مبنی بر انجام جرم گیری، در اولین فرصت این کار را انجام دهید.
  • در مقابل، از انجام جرم‌گیری بیش از حد و بدون تجویز متخصص ارتودنسی دوری کنید.
  • مسواک‌زدن حداقل دو بار در روز (صبح و شب)، استفاده از نخ دندان، خمیردندان ارتودنسی و دهانشویه ارتودنسی توصیه می‌شود.
  • پاکسازی براکت‌ها و سیم‌ها از غذا و رسوبات میان وعده‌ها با استفاده از برس‌های ارتودنسی مخصوص بسیار حائز اهمیت است.

در آخر

دکتر ناصری متخصص ارتودنسی و درمان ناهنجاری‌های فک و صورت در این مقاله به بررسی الزام جرم گیری پیش از ارتودنسی، جرم گیری در حین ارتودنسی و جرم گیری پس از ارتودنسی پرداختند.

آموختیم که انجام جرم گیری دندان در ارتودنسی در هر یک از این مراحل حائز اهمیت است و برای گرفتن بهترین نتیجه توصیه می‌شود. همچنین این کار، بدون هیچگونه درد و آسیب به براکت‌ها و بریس‌های ارتودنسی انجام می‌شوذ.

دکتر محمد علی ناصری برای درمان مشکلات دندانی و فکی شما یا فرزندانتان خدماتی از جمله: (ارتودنسی پیشگیری) و (ارتودنسی متحرک) را به صورت تخصصی ارائه می‌دهند. شما می‌توانید برای دریافت نوبت و مشاوره با شماره: ۰۳۱۳۱۳۱۳۸۴۴ تماس حاصل فرمایید.

نوشتهٔ پیشین
اول ارتودنسی کنیم یا جراحی بینی؟
نوشتهٔ بعدی
ارتودنسی زود بازده یا سریع چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button