اپن بایت

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
اپن بایت

یکی از ناهنجاری شایع فک و دندان مشکل اپن بایت است . مشکل اپن بایت به حالتی گفته می شود که فاصله  دندان های جلویی بالا و پایین زیاد باشد و دندان های بالا و پایین به هم نرسند . در حالت استاندارد دندان های قدامی فک بالا حدود ۲ الی ۳ میلیمتر از دندان های فک پایین را باید بپوشاند.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

دلایل اپن بایت

  • اشکال در تکامل فکین
  • وراثت
  • عادات نامناسب مانند مکیدن انگشت ، جویدن ناخن ، مکدن لب ، مکیدن زبان
  • رویش نامتناسب دندان های قدامی و فکی

عوارض اپن بایت

  • در حین غذا خوردن و تکلم بیمار با مشکل مواجه می شود
  • سایش دندان های خلفی
  • مشکلات لثه ای
  • بروز مشکلات در مفصل گیجگاهی فکی
  • ظاهری ناخوشایند

وجود فاصله بین دندانهای قدامی فک بالا و پایین نه تنها باعث ظاهری ناخوشایند در بیمار می شود، بلکه باعث مشکل در غذا خوردن، تخمه شکستن و مشکلات تکلمی در بیمار می شود به طوری که بیماران نمی توانند بعضی از حروف مثل س، ش، ژ و غیره را به خوبی تلفظ نمایند. سایش دندانهای خلفی، مشکلات لثه ای، بروز مشکلات در مفصل گیجگاهی فکی (TMJ problem)  و ظاهری ناخوشایند از عوارض دیگر این ناهنجاری است.

از کجا بدانیم اپن بایت کودک خود به خود اصلاح می‌شود؟

برای تشخیص این موضوع باید ارتودنتیست در سن هفت ‌سالگی دهان کودک را معاینه نماید.  توصیه می‌شود حتما کودک را در هفت‌ سالگی به متخصص ارتودنسی  نشان دهید چرا که علاوه بر اپن بایت بسیاری از مشکلات دیگر که در آینده نیازمند درمان ارتودنسی هستند، قابل پیشگیری خواهند بود. علت این است که در این زمان هنوز کودک در حال رشد بوده و بهترین زمان برای ارزیابی و مشخص کردن وجود فضای کافی برای بیرون زدن تمام دندان‌های دائمی در دهان است. گاهی اوقات ممکن است ارتودنتیست درمانی را توصیه نکند اما نظارت دوره‌ ای بر وضعیت رشد دندان‌ها و فک را لازم بداند تا در صورت بروز مشکل مداخله زود هنگام و پیشگیرانه صورت بگیرد. به این ترتیب متخصص ارتودنسی  می‌تواندتشخیص دهد آیا اپن بایت خود اصلاح شونده است یا خیر؟

بیشتر بدانید:  علائم و راه های جلوگیری از عفونت و آبسه لثه کودک

اگر بیمار به موقع و قبل از بلوغ برای درمان مشکل اپن بایت به دکتر مراجعه کند با استفاده از روش هایی مانند ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک می توان مشکل را حل کرد اما اگر بعد از سن بلوغ  و اتمام رشد به فکر حل مشکل خود بیفتد نیاز به ارتودنسی پیش از جراحی فک و سپس جراحی پیدا می کند .

نوشتهٔ پیشین
ارتودنسی قسطی در اصفهان
نوشتهٔ بعدی
ارتودنسی دیمون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button