آیا اشعه ایکس به کار رفته در ارتودنسی بی خطر است؟

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
آیا اشعه ایکس به کار رفته در ارتودنسی بی خطر است؟

یکی از نگرانی‌های بسیاری از بیماران دکتر محمد علی ناصری، ترس و دلشوره بابت اشعه ایکس ارتودنسی است. موج اخبار نگران کننده در این زمینه، باعث شد تا تصمیم به تهیه‌ی مقاله‌ای با پرداختن موضوع اشعه ایکس در ارتودنسی بگیریم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

آیا عکس برداری با اشعه ایکس برای ارتودنسی لازم است؟

در زمان شروع فرایند رفع مشکلات دندان با ارتودنسی، متخصص ارتودنتیست به چند عکس رادیوگرافی از مجموعه دندان‌ها و فک‌ها از زوایای مختلف نیاز دارد. این تصاویر به ارتودنتیست کمک می‌کنند تا تشخیص دقیق‌تری در مورد مشکلات بیمار و راهکار درمان وی داشته باشد. در مواردی مانند موارد زیر، عکس‌برداری با اشعه ایکس از دندان لازم است.

دلیل عکس برداری با اشعه ایکس از دندان

  1. بررسی بیشتر: عکس‌برداری با اشعه ایکس از دندان به دندانپزشک کمک می‌کند تا به صورت دقیق‌تری مشکلات و نقاط ضعف را تشخیص دهد. این عکس‌ها می‌توانند نشان دهنده وجود عفونت، التهاب، ریشه‌های عمیق، کج بودن دندان و نقص‌های ساختاری و مشکلات دیگر باشند که با بررسی معمولی دندان قابل تشخیص نیستند.
  2. برنامه‌ریزی برای طول درمان: با تهیه عکس‌برداری با اشعه ایکس، دندانپزشک می‌تواند برنامه‌ریزی مناسب‌تری برای درمان ارتودنسی انجام دهد. این عکس‌ها به دندانپزشک کمک می‌کنند تا برنامه درمانی مخصوص به شرایط شما را تدوین کند.
  3. پیگیری درمان: عکس‌برداری با اشعه ایکس قبل و بعد از درمان در ارتودنسی به دندانپزشک کمک می‌کند تا تغییرات و توسعه درمان را مشاهده کند و پیگیری درمان را بهتر انجام دهد. این تصاویر به دندانپزشک امکان می‌دهد تا از پیشرفت مطلوب در تغییرات دندان‌ها و جوانب دیگر درمان اطمینان حاصل کند.

عکس برداری با اشعه ایکس به چه صورت انجام می‌شود؟

عکس برداری رادیوگرافی دندان با استفاده از اشعه ایکس به عنوان یک فرایند تصویربرداری پزشکی و با هدف کمک به تشخیص دندانپزشک انجام می‌شود. در این فرایند، دندانپزشک نواری حساس به اشعه را در دهان شما قرار می‌دهد و سپس دستگاه اشعه ایکس را به جهت مناسب تنظیم می‌کند.

بیشتر بدانید:  ونیر کامپوزیت

در نهایت، اشعه ایکس پس از عبور از فک و دندان‌ها، تصاویری از وضعیت ریشه‌های دندان و رابطه بین فک و دندان تهیه می‌کند.

آیا اشعه ایکس ارتودنسی باعث سرطان می‌شود؟

اخبار ترسناک و نگران کننده‌ای در سراسر اینترنت در خصوص زیان آور بودن اشعه ایکس (به خصوص اشعه ایکس ارتودنسی) وجود دارد. بسیاری از افراد در شبکه‌های اجتماعی تجربیات دوستان خود در مورد آسیب‌هایی که اشعه ایکس به بدن وارد می‌کند را می‌خوانند و برای دیگران به اشتراک می‌گذارند.

اما واقعیت این است که خطر ابتلا به سرطان ناشی از اشعه ایکس در هنگام تهیه تصاویر رادیوگرافی پیش از ارتودنسی دندان، آنقدر ناچیز است که حتی در گروه عوارض تصویربرداری رادیوگرافی هم قرار نمی‌گیرد.

آیا اشعه ایکس باعث سرطان میشود

البته که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه خطرناک و آسیب زننده است. اما اشعه ایکسی که در طول تصویر برداری رادیوگرافی به دندان‌ها اصابت می‌کند بسیار کم است. این میزان از اشعه ایکس هیچ جهشی در سلول‌های شما به وجود نمی‌آورد و به هیچ وجه باعث ابتلا به سرطان نمی‌شود.

اشعه ایکس در ارتودنسی بی خطر است؟

اجازه بدهید خیالتان را راحت کنیم. اشعه ایکسی که در زمان عکس برداری پیش از ارتودنسی دندان‌ به صورت شما می‌تابد، هیچ خطری برای شما ندارد. این مقدار از اشعه بسیار کمتر از میزان اشعه‌ای است که از نور خورشید و محیط اطراف خود دریافت می‌کنید.

پس بهتر است بدون ترس و نگرانی به دندانپزشک خود اجازه دهید تا روال درمانی شما را به درستی انجام دهد. این کار به تشخیص بهتر محل قرارگیری دندان‌ها و ریشه‌هایشان کمک زیادی می‌کند.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی رنگی

آیا اشعه ایکس ارتودنسی خطرناک است؟

تا چه میزان از این اشعه خطرناک نیست؟

میزان اشعه‌ای که در هنگام عکس برداری رادیوگرافی دندان به شما تابیده می‌شود، به دو عامل بستگی دارد: نوع عکس برداری و تنظیمات دستگاه اشعه ایکس که بستگی به نیازهای تصویربرداری و تصمیم دندانپزشک دارد.

میزان دُز اشعه که به شما تابیده می‌شود با واحد “میلی‌سیورت” (mSv) یا “میکرو‌سیورت” (μSv) اندازه‌گیری می‌شود. میزان دز اشعه در عکس برداری رادیوگرافی دندان معمولا بسیار کم و در محدوده مقادیر زیر قرار می‌گیرد:

  • برای عکس برداری دندان ساده (بیت‌وینگ): معمولاً دز اشعه حدود ۰٫۰۰۵-۰٫۰۱ mSv است.
  • برای عکس برداری پانورامیک (پانورامیک): معمولاً دز اشعه حدود ۰٫۰۱-۰٫۰۵ mSv است.

به بیان ساده‌تر، شاید برایتان جالب باشد که بدانید مقدار اشعه‌ای که پس از عکس برداری مخصوص ارتودنسی دریافت می‌کنید، فقط کمی بیشتر از مقدار تابشی است که در طول یک روز عادی در بیرون از خانه و هنگام راه رفتن زیر نور خورشید دریافت می‌کنید.

آیا اشعه ایکس برای کودکان هم بی خطر است؟

اشعه ایکس مورد استفاده در دندانپزشکی برای کودکان هم همچون بزرگسالان بی خطر است. با این حال، دندانپزشک شما باید تمام تلاش خود را برای کاهش دز اشعه و محافظت از کودکان انجام دهد. برای مثال، دندانپزشکان در هنگام انجام ارتودنسی کودکان، باید دز اشعه را روی حداقل ممکن تنظیم کنند.

قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس عکس برداری رادیوگرافی در بارداری

در دوران بارداری، تمامی اقدامات پزشکی و پیراپزشکی باید با احتیاط و با در نظر گرفتن سلامتی مادر و جنین انجام شود. در مورد عکس‌برداری رادیوگرافی (شامل اشعه ایکس) در بارداری هم، موارد زیر را در نظر بگیرید.

بیشتر بدانید:  رشد فک تا چه سنی ادامه دارد؟

استفاده از اشعه ایکس در دوران بارداری

  • در ابتدا به ارتودنتیست خود اعلام کنید که شما باردار هستید. این اطلاعات به او کمک می‌کند تا در نظر داشتن ریسک‌های مرتبط با اشعه ایکس و اتخاذ تدابیر لازم شما را بهتر راهنمایی کند. ممکن است تصمیم دندانپزشک شما به عدم استفاده از تصاویر رادیوگرافی تغییر کند.
  • در صورت نیاز به تهیه عکس رادیوگرافی در بارداری، پزشک باید تکنیک‌های محافظتی مناسب را اعمال کند. این تکنیک‌ها شامل استفاده از دز کمتر اشعه، استفاده از سپر محافظ بر روی بخش‌های حساس و محدود کردن دامنه تصویربرداری است.

در طول درمان ارتودنسی به چند بار عکس برداری با اشعه نیاز دارم؟

تمام متخصصان دندانپزشکی و ارتودنسی، نگرانی شما را از بابت قرار گرفتن در معرض تابش اشعه ایکس درک می‌کند و قطعا تمام تلاش خود را می‌کند تا تنها در صورت لزوم به اشعه ایکس به عنوان یک ابزار تکیه کند. معمولا در طول فرایند درمانی ارتودنسی، در هر ۶ ماه به یک عکس‌ رادیوگرافی نیاز است. این یعنی نهایتا دو بار در سال.

در آخر

در صورتی که نیاز به تهیه تصاویر رادیوگرافی با اشعه ایکس از دندان‌های خود دارید، بدون نگرانی و دلشوره تصویر برداری خود را انجام دهید. این تصاویر قرار است به ارتودنتیست شما کمک کند تا بهترین روش درمان را برای شما تعیین کند.

دکتر محمد علی ناصری برای درمان مشکلات دندانی و فکی شما یا فرزندانتان خدماتی از جمله: (ارتودنسی پیشگیری) و (ارتودنسی متحرک) را به صورت تخصصی ارائه می‌دهند. شما می‌توانید برای دریافت نوبت و مشاوره با شماره: ۰۳۱۳۱۳۱۳۸۴۴ تماس حاصل فرمایید.

نوشتهٔ پیشین
تاثیر وراثت روی نامرتبی دندان‌ ها و ارتودنسی
نوشتهٔ بعدی
اول ارتودنسی کنیم یا جراحی بینی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button