مراحل انجام ارتودنسی

مراحل ارتودنسی

قبل از انجام ارتودنسی، بهتر است با مراحل انجام آن آشنا باشید تا بهتر بتوانید با متخصص ارتودنسی همکاری کنید و درمان موفقیت آمیزتری داشته باشید. آشنا بودن با مراحل ارتودنسی کمک می کند درد ارتودنسی برایتان قابل تحمل تر باشد. از آن جایی که انجام ارتودنسی روش های مختلفی دارد مراحل هر کدام نیز می تواند متفاوت باشد. دکتر محمد علی ناصری، بهترین متخصص ارتودنسی در ادامه مراحلی که در اکثر روش های ارتودنسی  مشترک است را برای شما نام برده است.

مرحله اول ارتودنسی: ارزیابی و معاینه

اولین قدم برای انجام ارتودنسی، انتخاب متخصص ارتودنسی با تجربه است. پس از این که به کلینیک وی مراجعه کردید وی وضعیت دندان های شما را دقیق بررسی می‌کند و در صورت نیاز از آن ها عکس با اشعه ایکس می گیرد. وی در جلسه مشاوره پس از بررسی وضعیت دندان ها بهترین روش ارتودنسی را به شما پیشنهاد می‌کند و روند درمان را تا حد امکان برای شما توضیح می دهد. از آن جایی که مشکلات و ناهنجاری های دندان افراد متفاوت است و ممکن است دچار مشکلات متفاوتی از جمله: آندربایت، اوربایت، شلوغی یا وجود فاصله بین دندان ها باشند طرح درمانی مناسب برای هرکدام نیز متفاوت است.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

مرحله دوم ارتودنسی: رفع مشکلات دهان و دندان

در جلسه اول متخصص ارتودنسی پس از اینکه وضعیت سلامت و بهداشت دهان و دندان شما را بررسی کرد در صورتی که دندان هایتان مشکلی نداشت درمان را شروع می کند. در شرایطی که فرد مشکلاتی از جمله: عفونت لثه، آبسه و … داشته باشد به بیمار توصیه می کند ابتدا مشکلات دهان و دندان خود را برطرف کند و پس از درمان مجددا برای ارتودنسی مراجعه کند.

بیشتر بدانید:  صاف کردن دندان بدون ارتودنسی

مرحله سوم ارتودنسی: نصب براکت های ارتودنسی

پس از اینکه وضعیت سلامت دهان و دندان فرد بررسی شد و نوع درمان مشخص شد، متخصص ارتودنسی شروع به نصب براکت های ارتودنسی که انتخاب کرده است می کند. نصب براکت های ارتودنسی ثابت، متحرک یکی از فرایندهای زمان بر است که به زمان زیادی نیاز دارد. به همین خاطر جلسه نصب براکت های ارتودنسی تقریبا طولانی است. براکت ارتودنسی پس از تمیز شدن دندان ها قرار داده می شود، سپس از بین براکت ها سیم ارتودنسی رد می شود.

مرحله چهارم ارتودنسی: رد کردن سیم از بین براکت های ارتودنسی

همان طور که اشاره شد پس از نصب براکت، باید سیم ارتودنسی را از داخل آن رد کرد. برای متصل کردن براکت ها به هم باید از سیم های نیم دایره ای استفاده کرد. متخصص ارتودنسی پس از انتخاب سیم، اندازه سیم را تعیین می کند و اگر نیاز باشد آن را خم می کند یا می برد. بعد از عبور دادن سیم ها از میان براکت ها، فشار وارد شده به سیم توسط متخصص ارتودنسی تنظیم می شود.

مرحله پنجم: دادن توصیه های لازم توسط متخصص ارتودنسی

پس از نصب بریس های ارتودنسی روی دندان، متخصص به شما درباره عملکرد بریس، مراقبت از آن، نحوه صحیح مسواک و نخ دندان زدن توضیح می دهد. هم چنین شما را با نکاتی که بعد از انجام ارتودنسی باید مدنظر داشته باشید آشنا می کند.

مرحله ششم ارتودنسی: جلسات دوره ای و ویزیت های مکرر

پس از قرار دادن براکت های ارتودنسی و تنظیم فشار آن، لازم است هر ۲ تا ۴ هفته یکبار به کلینیک وی مراجعه کنید تا متخصص ارتودنسی وضعیت براکت ها و فشار آن را بررسی کند.

بیشتر بدانید:  آیا با دندان ارتودنسی میشود عمل بینی انجام داد؟

مرحله هفتم ارتودنسی: صاف شدن دندان ها

بعد از این که دندان ها صاف و یکدست شد و متخصص ارتودنسی از منظم شدن دندان ها اطمینان حاصل کرد براکت های ارتودنسی را در یک جلسه بر می دارد. پس از این جلسه شما دیگر به براکت های ارتودنسی نیازی ندارید اما برای حفظ شدن نتیجه درمان، تا چند ماه باید از نگهدارنده یا ریتینر ارتودنسی استفاده کنید.

آیا مراحل ارتودنسی برای کودکان و بزرگسالان متفاوت است؟

مراحل ارتودنسی کودکان با بزرگسالان به طور کلی متفاوت است. از آن جایی که رشد فک در کودکان کامل نشده است متخصص ارتودنسی می تواند با استفاده از دستگاه های ارتودنسی موقعیت فک و دندان های فرد را اصلاح کند. بسیاری از دستگاه هایی که برای ارتودنسی کودکان استفاده می شود مانند: هدگیر، فضانگهدار برای بزرگسالان کاربردی ندارد.

چنان چه در بزرگسالی، ناهنجاری فک وجود داشته باشد، به تنهایی با دستگاه ارتودنسی نمی توان آن را برطرف کرد و نیازی به جراحی ندارد. نکته دیگر که باید مدنظر داشته باشید این است که احتمال بروز بیماری های دهان و دندان در سنین بزرگسالی بیشتر از کودکی است. این بیماری ها را قبل از انجام ارتودنسی باید حتما درمان کرد زیرا در غیر اینصورت فرد با مشکلات متعددی از جمله تحلیل استخوان روبرو می شود. در بسیاری از مواقع برای کودکان استفاده از ارتودنسی متحرک توصیه می‌شود.

سخن پایانی

برای درمان ناهنجاری های فک و دندان باید به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و قبل از هر اقدامی معاینه شوید. دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان یکی از بهترین دندانپزشکانی می باشد که در زمینه ارتودنسی و انواع آن فعالیت می کند. در صورتی که در اصفهان هستید و می خواهید ارتودنسی انجام دهید می توانید با شماره همراه تماس بگیرید. اگر ناهنجاری دندان و فک در بزرگسالان کم باشد و به علت ظاهر ارتودنسی قادر به ارتودنسی ثابت با براکت فلزی نباشند می‌توانید از ارتودنسی نامرئی یا بدون سیم در اصفهان استفاده کنید.

بیشتر بدانید:  صاف کردن دندان نیش
نوشتهٔ پیشین
سن مناسب برای ارتودنسی
نوشتهٔ بعدی
ارتودنسی ثابت با براکت فلزی

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام آقای دکتر ، من در حال حاضر براکت ثابت دارم؛ و حدود یک و نیم سالی میشه که از ارتودنسیم میگذره، تو دندون پنج پایین چپ ، بسیار حس لقی دارم، و دندون هم از بقیه دندونهام بالاتر اومده ، به دکترم هم اعلام کردم ولی ایشون گفتن چیزی نیست و یه نگین گرد رو از داخل این دندون به دندون بغلیش اتصال دادن ولی من با گذشت چند ماه هنوز حس لقی دارم و فک میکنم دندونم بالا اومده … نگران اینم که دندون کامل لق بشه و نشه کاریش کرد … بنظرتون من باید چکار کنم ؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button