آیا ارتودنسی بر روی صحبت کردن تأثیر می‌گذارد؟

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
تأثیر ارتودنسی روی صحبت کردن فرد

یکی از دغدغه‌های مهم افراد برای انجام ارتودنسی این است که آیا انجام ارتودنسی روی صحبت کردن آن‌ها تأثیر می‌گذارد؟ سؤالی که معمولا قبل از ارتودنسی از متخصص ارتودنسی می‌پرسند این است که آیا ارتودنسی روی صحبت کردن تأثیر می‌گذارد؟ دکتر محمد علی ناصری در ادامه به این سؤال شما کامل پاسخ داده است.

تأثیر ارتودنسی روی گفتار

کلیه روش‌های ارتودنسی از جمله: ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی ثابت و… روی صحبت کردن افراد تأثیر خواهند گذاشت. تأثیر ارتودنسی روی گفتار را از دو جنبه باید بررسی کرد: تأثیر ناهنجاری های دهان و دندان بر روی تکلم و تأثیر ارتودنسی روی صحبت کردن افراد. تأثیر ارتودنسی بر روی گفتار این گونه است که به طور مثال وقتی شما تصمیم به انجام ارتودنسی ثابت با بریس سرامیکی می‌گیرید تا مدتی از وجود این بریس‌ها احساس ناراحتی می‌کنید و طول می‌کشد تا به آن عادت کنید.
بعد از این‌که درمان تمام شد و بریس ها را درآوردید صحبت کردن تان به حالت عادی بر می‌گردد و دیگر مشکلی برای صحبت کردن نخواهید داشت. در حالت کلی ارتودنسی به هیچ وجه روی صحبت کردن شما تأثیر منفی ندارد و حتی باعث بهبود تکلم شما نیز می‌شود. در بین بریس‌های ارتودنسی، بریس لینگوال به دلیل اینکه در طرف زبان بسته می‌شود و به زبان بسیار نزدیک است، بیشترین تأثیر را روی تکلم فرد دارد. با گذشت زمان فرد دیگر به وجود بریس لینگوال عادت می‌کند.
تأثیر ارتودنسی روی گفتار افراد

مال اکلوژن و اثر آن بر روی تکلم

مال اکلوژن به طور مستقیم بر روی تکلم افراد تأثیر می‌گذارد. برخی اوقات در افرادی که دچار ناهنجاری مال اکلوژن هستند دیده می‌شود که هنگام صحبت کردن صدایی گنگ و مبهم دارند. این اختلال هم‌چنین باعث می‌شود فرد هنگام تلفظ کلمات و حروف نیز دچار مشکل شود. پس از درمان این ناهنجاری توسط متخصص ارتودنسی مشکل صحبت کردن فرد برطرف می‌شود.

بیشتر بدانید:  اصلاح میدلاین دندان

تأثیر ناهنجاری‌های فک و دندان روی تکلم

ناهنجاری‌های فک و دندان زیادی وجود دارد که روی صحبت کردن افراد تأثیر می‌گذارد. زمانی که فک، کوچکتر یا بزرگ‌تر از حالت نرمال باشد یا دندان‌ها کج باشد، دهان از حالت طبیعی خود خارج می‌شود و زبان برای حرکت و چرخش مشکل پیدا می‌کند. برای درست صحبت کردن، زبان باید فضای کافی برای حرکت کردن داشته باشد. نامرتبی یا کج بودن دندان‌ها باعث می‌شود فرد نتواند کلمات را به درستی ادا کند و مانند شخص عادی صحبت کند. انجام ارتودنسی باعث می‌شود مشکلات تکلم شما رفع شود. از ناهنجای‌هایی که باعث می‌شودفرد نامفهوم صحبت کنید می‌توان به اوربایت و آندربایت اشاره کرد.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

نحوه بهبود صحبت کردن افراد با ارتودنسی

وجود فاصله در دندان‌های جلو باعث می‌شود فرد هنگام ادای برخی حروف مانند: “س، ص، ز، ث و …” مشکل پیدا کند و صدای سوت مانندی از وی شنیده شود. پس از انجام ارتودنسی ثابت این فضا کامل بسته می‌شود و دیگر هنگام صحبت کردن فرد، صدای سوت مانند از وی شنیده نمی‌شود.

بهبود صحبت کردن فرد پس از ارتودنسی

اقدامات لازم برای عادت کردن به بریس‌های ارتودنسی

اگر به تازگی ارتودنسی انجام داده اید برای این‌که زودتر به بریس‌های ارتودنسی عادت کنید و بتوانید راحت صحبت کنید توصیه می‌شود حتما اقدامات زیر را انجام دهید.

 تلفظ کلمات را تمرین کنید: بعد از گذاشتن بریس‌های ارتودنسی توصیه می‌شود وقتی به خانه رفتید با صدای بلند از روی کتاب بخوانید تا کلمات را بهتر بتوانید تلفظ کنید. هنگام خواندن کتاب دقت کنید برای ادای کدام کلمه یا حرف مشکل دارید. به طور مثال اگر برای تلفظ صدای “س” مشکل دارید کلمات دارای این حرف را با صدای بلند تلفظ کنید.

بیشتر بدانید:  انواع روش های ارتودنسی دندان

از موم ارتودنسی استفاده کنید: برخی بیماران، به دلیل برخورد اجزای بریس به دندان علاوه بر احساس درد، هنگام صحبت کردن نیز مشکل پیدا می‌کنند. به طور مثال ممکن است زبان به بریس لینگوال برخورد کند و زخم شود. برای پیشگیری از بروز این مشکل توصیه می‌شود از موم ارتودنسی استفاده کنید. موم ارتودنسی کمک می‌کند ادای کلمات توسط شما راحت‌تر شود.

آهسته صحبت کنید: روزهای اول ترجیحا آهسته صحبت کنید. آهسته صحبت کردن کمک می‌کند زبان شما به بریس برخورد نکند و به شرایط جدید عادت کند.
صبور باشید: ناراحتی پس از ارتودنسی جزئی است و با اندکی صبر شما به بریس‌های جدید عادت می‌کنید. اگر پس از گذشت مدت زمان زیادی مشکل‌تان برطرف نشد می‌توانید با متخصص ارتودنسی خود در این باره مشورت کنید.

آیا ارتودنسی لینگوال مانع راحت صحبت کردن فرد می‌شود؟

ارتودنسی لینگوال برای افرادی مناسب است که می‌خواهند از بریس‌های معمولی ارتودنسی استفاده کنند بدون این‌که ظاهر فلزی آن جلب توجه کند. در چند روز اول کارگزاشتن این بریس‌ها فرد دچار اختلالات گفتاری می‌شود. نوک زبانی حرف زدن و صدای سوت هنگام صحبت کردن یکی از چالش‌های ارتودنسی لینگوال است. صدای سوت هنگام صحبت کردن در اکثر مواقع به این دلیل است که دو دندان جلویی با وجود بریس‌های لینگوال کمی به سمت جلو هل داده می‌شود و با کمی تغییر، صدای سوت به راحتی ایجاد می‌شود. پس از ارتودنسی لینگوال منتظر کمی تغییر و بی قاعدگی باشید اما با گذشت چند هفته مشکل کامل حل می‌شود.

درمان اختلالات گفتاری با ارتودنسی

در اکثر مواقع اختلالات گفتاری را می‌توان با گفتار درمانی درمان کرد. در صورتی که اختلالات گفتاری به دلیل مشکلات دندانی باشد باید ارتودنسی انجام داد. اختلالات گفتاری زیر را می‌توان با ارتودنسی درمان کرد:

  • نوک زبانی حرف زدن
  • لکنت زبان
  • تلفظ نادرست کلمات
بیشتر بدانید:  تاثیر ارتودنسی بر خشکی دهان
نوشتهٔ پیشین
آیا ارتودنسی باعث پوسیدگی دندان ها می شود؟
نوشتهٔ بعدی
بعد از ارتودنسی چکار کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button