تعویض براکت ارتودنسی

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
تعویض براکت های ارتودنسی

تنظیم و محکم کردن سیم ارتودنسی و تعویض براکت ارتودنسی یکی از مراحل ضروری ارتودنسی است زیرا محکم کردن و تنظیم کردن بریس ها برای تسهیل حرکت  دندان ها کاملا ضروری است. دکتر محمد علی ناصری بهترین متخصص ارتودنسی در این مقاله تعویض براکت ارتودنسی را برای شما شرح خواهد داد. چنان چه براکت ارتودنسی محکم نباشد ارتودنسی موفقیت آمیز نخواهد بود. بریس های ارتودنسی باید محکم باشند و فشار ملایم و تدریجی وارد کنند تا فرد به نتیجه دلخواه خود برسد. اگر بریس محکم باشد فاصله بین دندان ها را می بندد و دندان های کج یا بر روی هم قرار گرفته را مرتب می کند.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

مراحل محکم کردن براکت ارتودنسی

در مرحله‌ی تنظیم و سفت کردن براکت‌ها، درد زیادی را تحمل خواهید کرد. برای محکم کردن براکت ارتودنسی ابتدا متخصص ارتودنسی لیگاچورهای الاستیک (بندهای پلاستیکی کوچکی که هر براکت را بر روی سیم قوسی نگه می‌دارد) را بر می‌دارد. سپس سیم قوسی را بر می دارد. در این دوره و غیاب بریس ها می توانید از مسواک یا نخ دندان استفاده کنید. متخصص ارتودنسی پیشرفت دندان های شما را بررسی می کند. بر اساس وضعیت شما ممکن است یک سیم قوسی جدید نیاز باشد. در صورتی که شما به هر چیز جدیدی مانند زنجیرها یا الاستیک های قدرت نیاز داشته باشید دندانپزشک باید حتما به شما بگوید.

محکم کردن براکت ارتودنسی

در مرحله بعد سیم قوسی(جدید یا قدیمی) مجددا بر روی براکت قرار داده می شود و لیگاچورهای الاستیکی جدید نیز در جای خود گذاشته می‌شوند. اگر برای اولین بار بریس های خود را تنظیم می کنید این کار ممکن است موجب آسیب و ناراحتی شما شود زیرا بر روی دندان ها فشار وارد می کند. البته این فشار در ماه های آینده تکرار نخواهد شد. هنگامی که لیگاچورهای جدید قرار داده می‌شوند احساس محکم شدن بیشتری را تجربه می‌کنید زیرا فشار بر روی دندان‌ها تجدید می شود.
اگر احساس می کنید سیم های قوسی به گونه شما آسیب می زند حتما به متخصص ارتودنسی خود بگویید زیرا سیم های قوسی به هیچ وجه نباید باعث آزار شما شوند. در صورت بروز این مشکل متخصص بایدسیم قوسی را با استفاده از سیم چین یا کلیپر کوتاه کند. گاهی اوقات سیم های قوسی فورا باعث ناراحتی نمی شوند بلکه پس از صرف یک یا دو وعده غذایی باعث آسیب می شوند. بروز این اتفاق خوشایند نیست و معنای آن این است که دندان های شما حرکت کرده اند.

بیشتر بدانید:  درمان انحراف فک بدون جراحی

به طور خلاصه می توان گفت تنظیم کردن براکت های ارتودنسی شامل مراحل زیر است:

  • برداشتن باند‌های لاستیکی که “الاستیک” نامیده می‌شوند. این الاستیک‌ها، براکت‌ها را به سیم ارتودنسی وصل می‌کنند
  • برداشتن سیم ارتودنسی
  • بررسی دندان‌ها و مکان قرارگیری آن‌ها توسط دکتر ارتودنسی. در این مرحله، اگربه سیم‌های جدیدی نیاز داشته باشید، دکتر شما را باخبر خواهد کرد.
  • در نهایت، سیم ارتودنسی قبلی یا جدید رو براکت‌ها نصب شده و الاستیک‌های جدید برای نگه‌داشتن سیم ارتودنسی جای‌گذاری می‌شوند.

اگر اولین بار است که براکت‌های خود را سفت‌ می‌کنید، تنها در مرحله‌ی چهارم فرآیند فوق احساس اندکی ناراحتی می کنید. در ویزیت‌های بعدی، میزان ناراحتی ناشی از فشار اعمالی کمتر می شود.

هر چند وقت یک بار بریس ها نیاز به محکم شدن دارند؟

بریس های ارتودنسی را باید هر سه تا شش هفته یک بار محکم کرد. تعداد دفعاتی که نیاز است بریس محکم شود متفاوت است. تعداد دقیق آن بر اساس نیاز های شخصی و منحصر به فرد شما مشخص می شود. در طی این ملاقات ها متخصص ارتودنسی بریس‌های شما را با تنظیم سیم‌ها یا تعویض و جایگزینی سیم‌ها، محکم می‌کند.

تعویض براکت های ارتودنسی

چه زمانی لازم است از موم ارتودنسی استفاده شود؟

موم دندان برای جلوگیری از تحریکات ناشی از تجهیزات ارتودنسی در طول درمان استفاده می شود. چنان چه تجهیزات ارتودنسی ثابت شل شده اند یا مانند براکت ها، لثه ها، گونه ها و لب های شما را تحریک می کند می توانید از موم دندانی استفاده کنید. برای استفاده از موم دندان باید مقدار اندکی از آن به اندازه نخود فرنگی بردارید سپس آن را با چرخاندن بین انگشت های تمیز خود گرد کنید. گرمای انگشتان شما باعث می شود موم نرم شود. سپس موم را در محل مورد نیاز قرار دهید تا بیشتر احساس راحتی کنید.

بیشتر بدانید:  سن مناسب برای ارتودنسی

احساس درد بعد از سفت کردن براکت های ارتودنسی

اگر پس از سفت شدن براکت های ارتودنسی احساس درد زیادی دارید طبق تجویز پزشک می توانید ازداروهای مسکن مانند ایبوبروفن یا استامینوفن استفاده کنید. اما نباید استفاده از آن طولانی شود. هم چنین پیشنهاد می شود در روزهای آغازین ارتودنسی غذاهای نرم مانند سیب زمینی آب پز، له شده و سوپ مصرف کنید .

نوشتهٔ پیشین
ارتودنسی سرامیکی بهتر است یا فلزی
نوشتهٔ بعدی
جلو بردن فک پایین با ورزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button