زخم شدن دهان بعد از ارتودنسی

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
زخم شدن و آفت دهان بعد از ارتودنسی

بریس های ارتودنسی علی رغم تأثیری که در مرتب کردن و یک دست کردن دندان ها دارد عوارضی نیز به همراه دارد. یکی از مشکلات بعد از ارتودنسی، زخم شدن دهان است. برای تشخیص علت زخم شدن دندان بعد از سیم کشی و راه حل درمان آن با دکتر محمد علی ناصری، متخصص ارتودنسی همراه باشید. آفت های دهان معمولا به شکل گرد، متورم و رنگ سفید یا قرمز هستند. در صورتی که آفت ها عفوت کنند به رنگ زرد یا خاکستری دیده می شوند.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

علت زخم شدن دهان بعد از ارتودنسی

عوامل متعددی منجر به زخم شدن دهان بعد از ارتودنسی می شود. وقتی برای اولین بار از بریس ثابت استفاده می کنید، اصطحکاک بریس با لبه داخلی لب و گونه ها منجر به تشکیل زخم های کوچک و آفت می شود. پس از گذشت چند روز که دهان به وجود بریس ها عادت کرد، زخم ها کمتر می شود و کامل از بین می رود.

زخم شدن دهان بعد از ارتودنسی

علت دیگر این عارضه به جز ارتودنسی، وجود خراش‌های کوچک، سایش یا گاز گرفتن ناگهانی دهان است. گاهی اوقات مصرف غذاهای خشک و خراشنده موجب خراش های کوچک می‌شود. در نهایت باید گفت داشتن استرس علاوه بر این که منجر به دندان قروچه می‌شود، نقش مهمی در به وجود آمدن آفت‌های دهانی دارد. زخم شدن دهان همیشه به علت وجود بریس در دهان نیست. در موارد زیادی وجود آفت در دهان ربطی به بریس ارتودنسی ندارد.

پیشگیری از زخم شدن دهان بعد از سیم کشی دندان

اگر بعد از سیم کشی دندان‌تان دچار آفت شد در اولین فرصت به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. متخصص ارتودنسی ابتدا باید علت این مشکل را تشخیص دهد سپس برای درمان راه حل ارائه کند. اگر نسبت به درمان آفت‌های دهان خود اقدام نکنید با تحریک بیشتر، روند بهبود آفت ها کند تر می شود و ممکن است دهان‌تان عفونت کند. نکته کلیدی برای جلوگیری از عفونت دهان، پاکیزه نگه داشتن آن است. دهان‌تان را مرتب با آب نمک گرم بشویید. این کار کمک می کند عفونت های آفت از بین برود و از به وجود آمدن باکتری پیشگیری می‌کند.

بیشتر بدانید:  مزایای انجام ارتودنسی کودکان و والدین به صورت هم زمان

پیشگیری از زخم شدن دهان بعد از ارتودنسی

برای شستشوی دهان‌تان از هیدروژن پراکسید نیز می‌توانید استفاده کنید. باکتری‌ها منجر به تشکیب بافت و پیشرفت آن می شود. برای پیشگیری از پیشرفت باکتری، بهداشت دهان و دندان‌تان را رعایت کنید و مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.

درمان زخم شدن دهان بعد از ارتودنسی

چنان چه دندانپزشک‌تان تشخیص دهد زخم دهان به علت بریس های ارتودنسی است یکی از راه حل های زیر را ارائه می کند. برای استفاده از این راه حل‌ها باید حتما با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید.

واکس یا موم ارتودنسی

واکس یا موم ارتودنسی از مواد طبیعی مانند موم زنبور عسل یا موم پارافین تهیه می‌شود. اگر بعد از ارتودنسی دهانتان آفت زده است، موم ارتودنسی را مستقیم روی براکت نزدیک به ناحیه آسیب دیده قرار دهید. این کار کمک می‌کند بریس‌ها کم‌تر با داخل دهان تماس داشته باشد و موجب کاهش تحریک می‌شود. واکس را در هرساعتی از روز حتی قبل خواب هم می توانید استفاده کنید. استفاده از واکس های دندانی قبل از خواب نه تنها درد شما را کاهش می‌دهد بلکه کمک می‌کند کمتر به وجود بریس در دهان‌تان فکر کنید.

درمان آفت ارتودنسی با موم ارتودنسی

موم ارتودنسی با گذشت زمان خاصیت خود را از دست می‌دهد و خراب می‌شود. اگر احساس کردید موم ارتودنسی‌تان پوسته پوسته شده است آن را تعویض کنید. موم ارتودنسی از مواد غیر سمی ساخته می‌شود به همین خاطر بلعیدن کم آن ضرری ندارد. واکس ارتودنسی را می‌توانید از اکثر داروخانه های شهر تهیه کنید. سعی کنید همیشه مقداری موم ارتودنسی در کیف‌تان قرار دهید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید. برخی موم‌های ارتودنسی شامل ترکیباتی مانند ویتامین E یا آلوئه ورا هستند که روند بهبودی را سریع تر می‌کنند.

بیشتر بدانید:  درآمدن سیم ارتودنسی

سیلیکون دندانی

از موارد دیگری که از بروز آفت در دهان بعد از ارتودنسی پیشگیری می‌کند استفاده از سیلیکون‌های دندانی است. به جای واکس ارتودنسی می توان از نوارهای سیلیکونی استفاده کرد. این نوارها با قرار گرفتن روی براکت ها مانع تماس بریس با داخل دهان می شود. سیلیکون دندانی در مقایسه با موم ماندگری و طول عمر بیشتری دارد زیرا بر خلاف موم ارتودنسی پوسته پوسته یا خراب نمی شود. سیلیکون‌ها علی رغم مزایایی که دارند استفاده از آن‌ها نیاز به حوصله و تمرین زیادی دارد. مهم ترین شرط چسبیدن سیلیکون‌ها به براکت، خشک بودن کامل براکت‌ها است. از دیگر معایب نوارهای سیلیکونی، قیمت بالای آن است. هیچ کدام از دو روش نام برده شده برای محافظت از بریس در طول ورزش مناسب نیستند. در این شرایط توصیه می شود از محافظ‌های دهانی استفاده کنید.

درمان آفت یعد از سیم کشی در خانه

علاوه بر روش‌های نام برده شده اگر بعد از ارتودنسی دهان‌تان آفت زده است می توانید از روش‌های خانگی زیر استفاده کنید.

درمان خانگی آفت ارتودنسی

آب نمک و پراکسید هیدروژن

۲ قاشق چای‌خوری نمک را با مقداری آب و پراکسید هیدروژن ۳% مخلوط کنید. سپس به مدت ۳۰ ثانیه دهان‌تان را با آن شستشو دهید. هنگام استفاده از این دارو باید مراقب بلعیدن محلول باشد. این داروی خانگی دارای خاصیت‌های زیر است:

  • خاصیت ضد التهابی دارد.
  • از عفونت دهان پیشگیری می‌کند.
  • برای کاهش آفت ها مؤثر است.

آب و جوش شیرین

۱قاشق چای خوری جوش شیرین را با نصف فنجان آب مخلوط کنید. از آن جایی که جوش شیرین خاصیت قلیایی دارد، اسیدهایی که موجب تحریک می شوند را خنثی می‌کند. این محلول با از بین بردن باکتری‌های موجود در دهان مانع تشدید درد آفت می‌شود.

بیشتر بدانید:  15علت تلخی دهان و روش های درمان آن

دهان شویه های بدون نسخه

گاهی اوقات متخصص‌‌های ارتودنسی برای کاهش التهاب، خطر عفونت و سریع تر شدن روند درمان توصیه می‌کنند از دهان شویه های بدون نسخه استفاده کنید. این دهان شویه‌ها در داروخانه موجوداند و برای درمان زخم دهان تان می توانید از آن استفاده کنید.

نخوردن غذاهای تند و اسیدی

مصرف غذاهای تند و اسیدی موجب بدتر شدن زخم دهان می شوند و روند بهبودی را کندتر می کنند. غذاهای تند هنگام تماس با زخم‌های سرباز موجب تشدید درد شما می شوند. اگر دچار آفت دهان شده اید خوردن غذاهایی که باید بیش از حد جویده شوند نیز مناسب نیستند. این غذاها باعث حرکت بیشتر دهان و تماس بریس با پوست دهان شما می‌شوند. اگر دهان تان آفت زده است از خوردن یا نوشیدن چیزی که باعث تحریک زخم های شما می شود خودداری کنید.

تا زمانی که آفت دهان تان خوب نشده است، از رژیم غذایی ملایم و غذاهایی که به راحتی قابل بلع هستند استفاده کنید. ماست از غذاهای قابل بلع است که شامل روبیوتیک‌های است و روند بهبود زخم های دهان شما را سریع تر می‌کند.

مسکن‌ها

اگر با هیچ کدام از روش‌های نام برده جواب نگرفتید می‌توانید از قرص‌های مسکن یا دارو‌های موضعی استفاده کنید. آسپیرین یا ایبوپروفن از مسکن‌هایی هستند که برای کاهش درد خود می‌توانید از آن استفاده کنید. اگر دردتان بیش از حد و غیرقابل کنترل است برای بی‌حس شدن ناحیه زخم می توانید از مسکن‌های خوراکی استفاده کنید. برخی ژل‌ها و خمیرهای خوراکی درد شما را بیشتر می‌کنند به همین خاطر در انتخاب محصول دقت کنید. تنها از محصولی استفاده کنید که برای درمان آفت دهان شما تأیید شده است. قبل از استفاده از هر مسکنی با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید.

نوشتهٔ پیشین
ارتودنسی بدون کشیدن دندان
نوشتهٔ بعدی
ارتودنسی تیکه ای یا چند دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button