مسافرت در طول درمان ارتودنسی

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی

ارتودنسی نباید باعث بروز اختلال در روزمرگی‌های افراد شود. مسافرت در طول درمان ارتودنسی یکی از همین روزمرگی‌ها است که دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان در این مقاله به بررسی آن می‌پردازند. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

مسافرت و گشت و گذار در طبیعت یکی از تفریحات دوست داشتنی برای اکثر افرادی است که نیاز به استراحت و آرامش دارند. اما برای برخی از این افراد، مسافرت باعث بروز مشکلاتی آزاردهنده می‌شود. یکی از این گروه‌ها، افرادی هستند که در حال درمان دندان‌های خود با ارتودنسی هستند.

فرایند اصلاح مشکلات دندان و فک با ارتودنسی معمولا چندین ماه (و گاهی تا چند سال) طول می‌کشد. طبیعتا متوقف کردن روال زندگی برای این زول درمانی غیرممکن است.

اگر شما نیز در طول درمان دندان‌های خود از طریق ارتودنسی هستید و قصد دارید به مسافرت بروید، باید برای مسئله‌هایی مانند نگهداری و تمیزی دندان‌های ارتودنسی شده، تغییرات در رژیم غذایی و مشکلاتی مانند درد و عدم راحتی در طول سفر آمادگی داشته باشید.

مراقبت‌های در طول سفر برای دندان‌های ارتودنسی شده

در طول سفر با ارتودنسی به چه مواردی توجه کنیم؟

دندان‌ها پس از ارتودنسی به مراقبت دو چندان احتیاج دارند. این مراقبت‌ها در صورتی که قصد رفتن به مسافرت را داشته باشید اهمیت ویژه‌ای پیدا خواهند کرد. البته که مراقبت از ارتودنسی در سفر ممکن است کمی چالش برانگیز باشد؛ اما نگران نباشید. زیرا دکتر ناصری در ادامه‌ی این مقاله، بهترین روش‌های انجام این کار را به شما آموزش خواهند داد.

پیش از سفر ارتودنسی‌های خود را چک کنید

قبل از سفر ارتودنسی‌های خود را چک کنید تا از ثبات وضعیت آن‌ها مطمئن شوید. برای این کار باید به پزشک متخصص ارتودنسی خود مراجعه کرده و مشاوره‌ی لازم برای قبل از سفر خود را دریافت کنید. از پزشک متخصص خود بخواهید تا روش چک کردن ارتودنسی را به شما آموزش دهد.

مطمئن شوید که هیچ براکتی شکسته یا جابه‌جا نشده است. اگر از ارتودنسی متحرک استفاده می‌کنید، باید مطمئن شوید که هیچ بخشی از ارتودنسی شکسته است و تمامی بندها به درستی در دندان‌های شما قرار گرفته‌اند.

چک کردن ارتودنسی قبل از سفر

پزشک شما با چک کردن ارتودنسی‌ها قبل از سفر، سلامت وضعیت دندان‌هایتان را بررسی خواهد کرد. همچنین، در صورتی که در طول مسافرت با ارتودنسی به مشکلی برخورد کردید، بهتر است با پزشک ارتودنسی خود تماس بگیرید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

پیش از سفر با ارتودنسی، چک لیست وسایلتان را بررسی کنید

قبل از جمع کردن وسایل و لباس‌های سفر، به وسایلی که ممکن است در طول مسیر یا محل اقامت خود به آن‌ها نیاز پیدا کنید فکر کنید. این وسایل باید در یک جعبه ابزار وسایل ارتودنسی یا “کیت ارتودنسی” قرار بگیرد. در صورتی که مسیر سفر شما طولانی است، کیت ارتودنسی خود را در یک کیف دستی کوچک به همراه داشته باشید. در غیر این صورت، می‌توانید کیت خود را در چمدانتان نگه دارید.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی زیبایی

چک لیست بریس کیت، چک لیست لوازم لازم برای سفر با ارتودنسی

وسایلی که باید در کیت ارتودنسی قرار بگیرد معمولا شامل موارد زیر است:

  • مسواک ارتودنسی و خمیردندان: همیشه باید مسواک ارتودنسی مخصوصتان را به همراه خمیردندان ارتودنسی در کیت ارتودنسی خود به همراه داشته باشید. با این روش، بعد از مصرف هر نوع خوراکی در طول سفر می‌توانید به مسواک و خمیر دندان خود دسترسی داشته باشید.
  • خلال بین دندانی: خلال بین دندانی نوع مخصوصی از خلال دندان است که برای پاک کردن بریس‌های ارتودنسی و دندان‌ها از آن استفاده می‌شود.
  • داروهای تسکین‌دهنده درد: در صورتی که در طول سفر احساس درد یا ناراحتی داشتید، داروهای تسکین‌دهنده‌ی دردی را که متخصص ارتودنسی شما تجویز کرده است مصرف کنید.
  • دهانشویه مخصوص ارتودنسی: دهانشویه مخصوص خود را در کیت ارتودنسی قرار دهید و در طول سفر استفاده از آن را فراموش نکنید.
  • ست اینویزیلاین: اگر از اینویزیلاین (یکی از انواع جایگزین‌های بریس) استفاده می‌کنید، باید برای همراه داشتن الاینر برای هر هفته برنامه ریزی کنید. اگر قرار است به سفری طولانی بروید، فراموش نکنید که برای کل مدتی که در سفر هستید، الاینرهای مورد نیاز را همراه داشته باشید.
  • موچین و ناخن گیر: شکستن سیم‌های ارتودنسی یک اتفاق کاملا طبیعی است. پس ابزار لازم برای پرداختم به این سیم‌ها را با خود به همراه داشته باشید.
  • کش ارتودنسی: کش ارتودنسی ممکن است به سادگی از جای خود خارج شود. پس به تعداد کافی کش ارتودنسی با خود داشته باشید.
  • آینه کوچک: از آنجایی که ممکن است نیاز به بررسی وضعیت دندان‌های خود داشته باشید، یک آینه کوچک هم در وسایل مورد نیاز سفر خود قرار دهید.

خوردن کدام خوراکی ها در طول مسافرت با ارتودنسی ممنوع است؟

درست است که هدف از مسافرت خوش گذرانی است؛ اما آیا آسیب دیدن دندان‌هایتان ارزش چند این خوش گذرانی کوتاه مدت را دارد؟ قطعا همانطور که پزشکتان به شما توصیه کرده، مصرف برخی از خوراکی‌ها و مواد غذایی در طول درمان ارتودنسی ممنوع است. این طول درمان شما مدت زمانی که در سفر هستید هم خواهد بود. پس به تمام توصیه‌های دندانپزشکتان توجه کنید. حتی در زمان خوش گذرانی!

بیشتر بدانید:  تعویض براکت ارتودنسی

خوراکی های ممنوع در سفر

  • از مصرف نوشیدنی‌های حاوی قند در طول سفر خود دوری کنید. زیرا نوشیدنی‌های شیرین ممکن است باعث تحریک و ایجاد سوراخ در دندان‌های شما شوند.
  • غذای خیلی سرد یا غذای خیلی گرم نخورید.
  • خوردن خوراکی‌های سفت مانند آجیل و آب نبات برای دندان‌های ارتودنسی شده مضر است. پس از مصرف این میان وعده‌ها دوری کنید.
  • میوه‌های سفت نخورید. سیب، آناناس و سایر میوه‌هایی که برای خوردن نیاز فشار دندان دارند برای شما مضر است.

اگر به هر دلیلی احساس کردید که خوردن یکی از خوراکی‌هایی که در طول سفر با آن مواجه شدید باعث خراشیدگی یا شکستگی ارتودنسی شما می‌شود، بهتر است از خوردن آن خودداری کنید. همچنین در صورت بروز هرگونه مشکل در ارتودنسی خود، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم دریافت کنید.

بهترین راهکارها برای نگهداری دندان‌های ارتودنسی شده در سفر

مسواک زدن را به تعویق نیاندازید. به صورت مرتب و پس از هر وعده غذایی، مانند زمانی که در خانه هستید، مسواک بزنید. حتی در صورتی که گشت و گذار شما در طبیعت انجام می‌شود، محدودیتی برای مسواک زدن نخواهید داشت. پس از زیر بار این مسئولیت شانه خالی نکنید.

مسواک زدن دندان‌های ارتودنسی شده در طول سفر

همراهانتان ممکن است شما را وسوسه کنند که عادت غذایی ناسالمی که برای دندان مضر است داشته باشید. فراموش نکنید که آسیب این رفتارهای ناسالم در نهایت گریبانگیر شما خواهد بود؛ نه همسفرانتان!

در صورتی که یکی از سیم ها دچار شکستگی یا تیزی شد و در دهان شما التهاب ایجاد کرد، با ابزاری مانند قیچی آن را ببرید یا خم کنید تا تیزی آن شما را اذیت نکند. علاوه بر آن می توانید سیم ها را خشک کرده و از موم ارتودنسی روی آن ها استفاده کنید.

شکستن سیم ارتودنسی در طول سفر امری غیر عادی نیست. پس در صورتی که این اتفاق برای شما افتاد نگران نباشید. بهتر است کمی موم ارتودنسی برای مواقع ضروری به همراه داشته باشید تا در صورت وقوع چنین شرایطی سیم‌ها را بپوشانید و از بروز التهاب و درد جلوگیری به کنید.

مدیریت درد ارتودنسی در سفر

ممکن است در طول مسافرت با ارتودنسی خود دچار احساس درد و عدم راحتی ارتودنسی‌های خود شوید. در چنین شرایطی باید بدانید که چگونه می‌توانید باعث تسکین درد ارتودنسی خود شوید. بهترین راه برای کاهش درد، استفاده از داروهای بی‌حس کننده موضعی است.

بیشتر بدانید:  قیمت ارتودنسی در سال 1402

با قرار دادن دارو روی یک تکه پنبه و سپس قرار دادن پنبه روی لثه‌ها درد خود را کاهش دهید. در صورتی که ژل یا پماد بی‌حس کننده نداشتید، مسکن‌هایی که پیش از سفر در کیت ارتودنسی خود قرار داده بودید را به یاد بیاورید! این قرص‌ها به کاهش التهاب دندان شما کمک می‌کنند.

درد دندان های ارتودنسی شده در سفر

اگر هیچ یک از این موارد را با خود نبرده بودید و امکان تهیه آن‌ها را نیز نداشتید، از کمپرس یخ استفاده کنید. قرار دادن کمپرس یخ روی گونه‌ها به کاهش درد و التهاب دندان‌های ارتودنسی شده‌ی شما کمک می‌کند.

گاهی اوقات ممکن است درد داخل دهانتان به دلیل وجود یک زخم باشد. این زخم ممکن است به دلیل بریدگی سیم‌های ارتودنسی به وجود آمده باشد. در این صورت، ابتدا از موم ارتودنسی برای ایمن سازی بریس استفاده کنید. سپس دهان خود را با آب ولرم و نمک بشویید تا به ضدعفونی و تمیز شدن محل زخم کمک کنید.

لیست بهترین ارتودنتیست‌های نزدیک به مقصد را پیدا کنید

اگر چه احتمال بروز اتفاقات ناگوار برای ارتودنسی‌های شما کم است؛ اما بهتر است پیش از اینکه راهی سفر شوید، لیستی از بهترین متخصصان ارتودنسی شهر مقصد سفرتان را پیدا کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید به آن‌ها مراجعه کنید.

در آخر

دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان در این مطلب به طور مفصل و کامل به تمامی سؤالات پرتکرار شما در مورد سفر کردن با ارتودنسی پاسخ دادند. این مقاله، یادآوری این موضوع بود که دندان‌های ارتودنسی شده شما مانعی برای سفر رفتنتان نخواهد بود.

تنها راهکار لذت بردن از سفر و حفظ سلامتی دندان‌های، رعایت تمام اصول بهداشتی مربوط به دهان و ارتودنسی‌ در سفر است. پیش از راهی شدن برای سفر، وسایل لازم و مورد نیاز خود را آماده کنید؛ چکاپ ارتودنسی‌های خود را انجام دهید و در طول سفر از تمیز کردن دندان‌ها و ارتودنسی‌هایتان غافل نشوید.

همچنین، در صورتی که مقصد سفر شما اصفهان بود و در این شهر ارتودنسی شما دچار مشکل شد، می‌توانید به مطب دکتر محمد ناصری واقع در چهارراه پلیس، توحید جنوبی، نبش کوچه کاویان، ساختمان ژیوار، طبقه اول، واحد ۱۰۴ مراجعه کنید.

 

نوشتهٔ پیشین
راهکارهای جلوگیری از تاثیر تیروئید بر ارتودنسی
نوشتهٔ بعدی
ارتودنسی دندان های بیماران سندرم داون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button