ارتودنسی دندان های بیماران سندرم داون

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی

یکی از سوالات پر تکرار خانواده‌ها از آقای دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان این است که آیا ارتودنسی بیماران سندرم داون امکان پذیر است یا خیر؟ یا اینکه هزینه انجام ارتودنسی برای مبتلایان به سندرم داون چقدر است؟ دکتر ناصری در این مقاله به تمامی این پرسش‌ها پاسخ خواهند داد.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

سندرم داون یکی از بیماری‌های ژنتیکی است که تاثیر به سزایی بر تمامی جوانب زندگی فرد مبتلا و افراد خانواده‌ی او دارد. این بیماری باعث اختلال در توانایی فرد برای یادگیری، توانایی ارتباطی و توانایی حرکتی می‌شود.

از جمله مشکلاتی که در بیماران مبتلا به سندرم داون مشاهده می‌شود، اختلال در رشد و توسعه دندان‌ها است. بنابراین، ارتودنسی بیماران سندرم داون به عنوان یکی از راه‌های درمانی برای این بیماری، مورد توجه قرار گرفته است.

در این مقاله، ابتدا به توضیحاتی درباره سندرم داون و اختلالات دندانی آن پرداخته شده و سپس روش‌های درمانی ارتودنسی برای درمان این اختلالات شرح داده می‌شود. عوارض و مزایای درمان ارتودنسی بیماران سندرم داون نیز بررسی می‌شود.

در نهایت به شیوه‌های ارتباطی با کودکان مبتلا به سندرم داون و نحوه همکاری با خانواده آنها می‌پردازیم. امیدواریم که این مقاله برای افرادی که در حوزه سلامت دندان کار می‌کنند، به ویژه ارتودنتیست‌ها، مفید واقع شود و به بهبود شرایط زندگی کودکان مبتلا به سندرم داون کمک کند.

مشکلات دندان در کودکان مبتلا به سندرم داون

همانطور که قطعا می‌دانید، سندرم دان (یا داون) به دلیل حضور تمام یا بخشی از یک کروموزوم اضافی در جفت کروموزوم ۲۱ به وجود می‌آید. این مشکل که در اصطلاح علمی تریزومی ۲۱ نامیده می‌شود، فرد مبتلا را درگیر علائم مختلفی از جمله ناهنجاری‌های عمده یا خفیف در ساختار یا عملکرد ارگان‌ها می‌کند.

مشکلات دندان بیماران سندرم داون

افراد مبتلا به سندرم داون از جوانب زیادی با سایر افراد متفاوت هستند. یکی از این تفاوت‌ها در قسمت فک و دندان‌ها است. برای مثال، افراد مبتلا به سندرم داون دندان‌های کوچک‌تری دارند و فضای فک آن‌ها اجازه‌ی رشد بیشتر دندان‌ها را نمی‌دهد. ممکن است دندان‌هایشان به صورت عادی در نیایند و نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشند. احتمال دارد که فاصله‌های بین دندان‌ها در کودکان و افراد مبتلا به سندرم داون بیشتر از حد نرمال باشد. در برخی از کودکان مبتلا به سندرم داون، فک‌ها هماهنگ نیستند و ممکن است به صورت نامتقارن دربیایند.

آیا این درمان برای تمامی کودکان مبتلا به سندرم داون مناسب است؟

درمان ارتودنسی یکی از روش‌های کاربردی و شناخته شده برای درمان نامرتبی و ناهنجاری های دهان و دندان کودکان مبتلا به سندرم داون است. با این حال، باید توجه داشت که برخی از کودکان مبتلا به سندرم داون ممکن است عوارض و مشکلاتی نظیر کمبود توانایی همکاری، تحمل درد و تنگی نفس داشته باشند که ممکن است درمان ارتودنسی برای آن‌ها مناسب نباشد.

بیشتر بدانید:  اصلاح میدلاین دندان

درمان ارتودنسی بیماران سندرم داون، به شرطی که وضعیت دندان‌های فرد به این درمان نیاز داشته باشد و از طرفی کودک امکان همکاری با ارتودنتیست را داشته باشد مناسب است.

ارتودنسی برای کودکان مبتلا به سندرم داون

این خدمات برای کودکان مبتلا به سندرم داون، به صورت شخصی‌سازی شده و با توجه به ویژگی‌های دندانی و فکی هر فرد، طراحی می‌شود. به همین دلیل، ارتودنتیست‌ها باید تجربه و آموزش کافی برای درمان این گروه از بیماران داشته باشند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص “انواع ارتودنسی برای کودکان” به این مقاله مراجعه کنید.

آیا کودک مبتلا به سندروم داون می تواند برای درمان همکاری کند؟

در بیشتر مواقع کودکان مبتلا به سندرم داون می‌توانند برای درمان ارتودنسی خود با ارتودنتیست همکاری کنند. در واقع، همکاری و مشارکت کودکان در درمان ارتودنسی بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند به بهبود نتایج درمانی کمک کند.

کودکان مبتلا به سندروم داون ممکن است به دلیل وجود مشکلاتی مانند کاهش قدرت عضلات دهان و صورت، مشکلات تنفسی و یا مشکلات حرکتی دست و پا، نتوانند به خوبی با این تجهیزات کار کنند. اما با تلاش و تمرین، آنها می‌توانند به تدریج به استفاده از این وسایل عادت کنند و در این کار مهارت لازم را به دست بیاورند.

موارد مورد توجه در ارتودنسی کودکان سندرم داون

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، خدمات ارتودنسی برای کودکان مبتلا به سندرم داون شخصی سازی شده است و تماما به ویژگی‌های کودک بستگی دارد. این روش درمانی برای کودکان مبتلا به سندرم داون نیازمند تجهیزات و وسایل خاصی است که توسط ارتودنتیست‌های مجرب و با تخصص در این حوزه ارائه می‌شوند.

بهترین راهکار برای پیدا کردن یک ارتودنتیست مناسب برای کودک خود، مراجعه به یک دندانپزشک متخصص ارتودنسی و دریافت مشاوره از ایشان است. علاوه بر این، شما می‌توانید به سایت‌های مرتبط و انجمن‌های دندانپزشکی مراجعه کنید و با مطالعه نظرات و تجربیات افراد دیگر، یک ارتودنتیست متخصص برای کودک خود انتخاب کنید.

همچنین، موادری وجود دارد که پیش از شروع ارتودنسی دندان‌های بیماران سندرم داون باید آن‌ها توجه کرد.

اهمیت ارتودنسی بیماران سندرم داون

ارزیابی دقیق

در ارتودنسی کودکان مبتلا به سندرم داون، ارزیابی دقیق شامل بررسی دقیق و جامع موقعیت دندان ها و فک کودک می‌باشد.در واقع باید بررسی کاملی از شرایط کودک صورت بگیرد و دندانپزشک متخصص شرایط ارتودنسی را برای کودک بررسی کند.

بررسی‌هایی مانند اندازه‌گیری دقیق فضای موجود بین دندان‌ها، موقعیت و میزان انحراف دندان‌ها، نیازهای درمانی و پیش‌بینی نتیجه درمان باید به دقت انجام شود. بر اساس نتایج ارزیابی، برنامه درمانی مخصوصی برای بیمار طراحی می‌شود. این مرحله به این کودکان کمک می‌کند تا بهترین نتیجه را از درمان ارتودنسی خود بگیرند.

بیشتر بدانید:  بیماری های دهان و دندان

همکاری خانواده برای ارتودنسی بیماران سندرم داون

همکاری خانواده یکی از موارد بسیار مهم و حیاتی است. این موضوع به معنی همکاری فعال و مسئولیت پذیرانه خانواده در مراحل مختلف درمان ارتودنسی فرزندشان است.

به عنوان مثال، خانواده باید به کودک خود کمک کنند تا به درستی از تجهیزات و وسایل درمانی مورد نیاز بعد از ارتودنسی استفاده کند؛ برنامه درمانی را به درستی دنبال کند و جلسات مربوط به درمان را از دست ندهد. همچنین، خانواده باید وجود هر گونه مشکل یا نیاز به تغییر درمان را به ارتودنتیست گزارش دهد.

بکی دیگر از مسئولیت‌های خانواده در مسیر درمان فرد مبتلا به سندرم داون، ایجاد یک محیط مناسب برای کودک خود برای پیشرفت بهتر در مراحل درمان ارتودنسی است. این موضوع شامل ایجاد فضای مناسب یادگیری نحوه صحیح استفاده از مسواک ارتودنسی، استفاده از دهانشویه مخصوص ارتودنسی و سایر وسایل درمانی است.

خانواده همچنین باید به تغذیه مناسب و بهداشت دهان و دندان کودک خود اهمیت ویژه‌ای دهد. میزان توجه خانواده به این کودکان به تسریع روند درمان و بهبود نتایج ارتودنسی کمک می‌کند.

بررسی میزان تحمل کودک

درمان ارتودنسی ممکن است برای همه ی افراد مبتلا به سندرم داون مناسب نباشد. این روش درمانی به راقبت های زیادی نیاز دارد. از طرفی تمیز نگه داشتن دندان‌ها در تمام طول درمان برای کودکان و نوجوانان معمولی هم دشوار است. چه برسد به کودک مبتلا به سندرم داون با اختلالات حرکتی و رفتاری!

علاوه بر این، ممکن است تحمل سیم‌ها و براکت‌های ارتودنسی برای کودکان مبتلا به این سندرم دشوار باشد. به همین دلیل معمولا توصیه می‌شود تا منتظر بزرگتر شدن این کودکان بمانید و سپس نسبت به انجام این روش درمانی اقدام نمایید.

استفاده از تجهیزات خاص

برای درمان کودکان مبتلا به سندرم داون، ارتودنتیست‌ها باید از تجهیزات و ابزارهای خاصی استفاده کنند. یکی از تجهیزات خاصی که ممکن است برای درمان کودکان مبتلا به سندرم داون مورد استفاده قرار بگیرند، براکت‌های مخصوص است. ممکن است دسترسی ارتودنتیسیت به این نوع از براکت‌ها (به دلیل خاص بودن طراحیشان) مشکل باشد.

در این صورت ارتودنتیست باید حتما باید با یک مجموعه تولید تجهیزات دندانپزشکی مشورت کند و پیش از شروع روند درمان کودک، تجهیزات مورد نیاز را تهیه کند.

بررسی سابقه دارویی

توصیه می‌شود تا پیش از شروع درمان ارتودنسی، سابقه دارویی این بیماران به طور کامل به ارتودنتیست اطلاع داده شود.

دکتر محمد علی ناصری دندانپزشک متخصص ارتودنسی در اصفهان در مقالات دیگری به بررسی مشکلات بعد از ارتودنسی دندان ، علت و درمان دندان کج کودکان و تاثیر ارتودنسی روی تنفس دهانی پرداخته اند که شاید برای شما مفید باشند.

بیشتر بدانید:  علت فاصله افتادن بین دندان ها وراه های درمان آن

مزایای ارتودنسی بیماران سندرم داون

به عنوان راه حلی برای مشکلات دندانی بیماران مبتلا به سندرم داون، درمان ارتودنسی می‌تواند به بهبود عملکرد دندان‌ها و فک‌ها کمک کند و در نتیجه، به بهبود اعتماد به نفس، بهبود تنفس، بهبود تغذیه و هضم عذا و افزایش راحتی در زندگی روزمره کودکان مبتلا به سندرم داون منجر شود. در این بخش، به بررسی بیشتر مزایای درمان ارتودنسی برای بیماران مبتلا به سندرم داون پرداخته خواهد شد.

مزایای ارتودنسی بیماران سندرم داون

کمک به هضم غذا با ارتودنسی بیماران سندرم داون

مبتلایان به سندروم داون مبتلا به دلیل شرایط متفاوت ذهنی و جسمی، بسیاری از کارها را به صورت ناقص و نادرست انجام می‌دهند. یکی از این کارها خوردن غذا است. درصد زیادی از مبتلایان به سندرم داون با مشکل جویدن نادرست غذا مواجه هستند.

نامرتب بودن دندان‌های هم مزید بر علت این مشکل است. تاثیر ارتودنسی در هضم غذا مدت‌هاست که توسط بسیاری از محققان این حوزه به اثبات رسیده است. ارتودنسی دندان‌های این افراد باعث بهتر جویدن غذاها و در نتیجه هضم آسان تر می‌شود.

رعایت بهتر بهداشت دندان‌ها

یکی از مسائل مهم برای داشتن دندان‌هایی سالم رعایت بهداشت دهان است. همه‌ی افراد باید به طور متوسط روزانه ۲ بار دندان‌های خود را نخ دندان کشیده و روزی ۲ بار نیز از مسواک استفاده نمایند. این موضوع در افراد مبتلا به سندروم داون بسیار بیشتر حس می شود.

چنانچه این افراد دندان‌های نامرتبی داشته باشند فرایند پاکسازی دندان بسیار دشوارتر می‌شود. تاثیر ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون برای رعایت بهداشت دهان و دندان‌های آن ها امری اجتناب ناپذیر است.

بهبود فرم صورت

افراد مبتلا به سندرم داون چهره‌ای پهن تر نسبت به سایر افراد دارند. در برخی از موارد، فک این افراد برجسته‌تر است و به دلیل وجود دندان‌های نامرتب، نیمه پایینی صورتشان فرم نامناسبی به خود می‌گیرد.

درمان ارتودنسی می‌تواند به بهبود فرم صورت در بیماران مبتلا به سندرم داون کمک کند. با بهبود موقعیت دندان‌ها و فک‌ها، فشار و تنش بر روی عضلات دهان و صورت کاهش می‌یابد. در نتیجه این کار باعث بهبود فرم صورت می‌شود. همچنین، با تغییر موقعیت دندان‌ها و فک‌ها، فضای موجود در دهان و صورت نیز تغییر کرده و به فرم طبیعی خود بازمی‌گردد.

مشاوره ارتودنسی کودکان مبتلا به سندرم داون در اصفهان

ارتودنسی بیماران سندرم داون به دلیل حساسیت بالای کار باید توسط دندانپزشک متخصص و با تجربه صورت بگیرد. اگر نیاز به مشاوره برای کودک مبتلای خود دارید و نمی‌دانید که آیا ارتودنسی دندان‌های کودکتان کار مناسبی است یا خیر، برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره و راهنمایی برای ارتودنسی در اصفهان با مطب دکتر ناصری به شماره‌های ۳۱۳۱۳۸۴۴-۰۳۱ و ۳۱۳۱۳۸۴۵-۰۳۱ تماس بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
مسافرت در طول درمان ارتودنسی
نوشتهٔ بعدی
بررسی تاثیر ارتودنسی روی گفتار افراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button