چه دندان هایی باید ارتودنسی شوند؟

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
چه دندان هایی باید ارتودنسی شوند؟

به نظر شما چه دندان هایی باید ارتودنسی شوند؟آیا اصلا دندان های شما نیاز به ارتودنسی دارند؟دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان در این مقاله قصد دارد در مورد شرایط انجام ارتودنسی به شما توضیح دهد.

چه دندان هایی نیاز به ارتودنسی دارند؟

برای این که تشخیص دهید چه دندان هایی به ارتودنسی نیاز دارند باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا وضعیت دندان های شما را بررسی کند.علاوه بر این با یک سری نکات هم می توان به صورت تجربی تشخیص داد که چه دندان هایی نیازمند انجام ارتودنسی هستند.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

تشخیص نیاز دندان ها به انجام ارتودنسی

برای تشخیص این که چه دندان هایی نیازمند انجام ارتودنسی هستند می توان موارد زیر را درنظر گرفت:

ظاهر دندان ها

بیشترین سهم برای این که تشخیص دهیم چه دندان هایی نیازمند انجام ارتودنسی هستند این است که به ظاهر دندان ها توجه کنیم.افرادی که دندان های نامرتب،نامتوازن،کج و به هم ریخته دارند می توانند برای اصلاح وضعیت دندان هایشان از ارتودنسی استفاده کنند.در اصطلاح پزشکی به نامرتب بودن دندان ها وکجی آن ها مال اکلوژن گفته می شود.از علائم مال اکلوژن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شلوغ،روی هم افتادگی،فشردگی دندان ها
  • جلو بودن یک ردیف دندان نسبت به دندان های دیگر به خصوص دندان های کناری

فاصله زیاد بین دندان ها

یکی دیگر از عواملی که نشان می دهد دندان به انجام ارتودنسی نیازمند است فاصله دار بودن دندان ها است.دندان های کوچک که فاصله زیادی بین آن ها وجود دارد عملکرد بایت و فک را مختل می کند بنابراین برای درمان این وضعیت لازم است از درمان ارتودنسی استفاده کنید.گیر کردن غذا بین دندان‌ها محیط مساعدی را برای رشد باکتری‌هایی ایجاد می‌کند که عامل بیماری لثه و پوسیدگی دندان هستند. ارتودنسی مشکل فاصله بین دندانی یا پاکت‌ها را حل می‌کند تا دیگر محلی برای گیر کردن ذرات غذا و جمع شدن باکتری‌ها وجود نداشته باشد.

بیشتر بدانید:  هر آنچه که باید درمورد مینی ایمپلنت ارتودنسی بدانید.

نحوه قرار گرفتن دندان ها روی هم

یکی از کارهای دیگری که برای تشخیص ضروری بودن ارتودنسی می توان انجام داد این است که نحوه قرار گرفتن دندان ها روی هم هنگام بستن دهان را در نظر بگیرید.هنگام بستن دهان،دندان ها باید روی هم قرار بگیرند.اگر بین دندان های بالا و پایین فاصله وجود داشته باشد یا دندان های بالا یا پایین بسیار جلوتر از دندان های فک روبرو باشد نشان می دهد شما اختلال بایت دارید و برای درمان آن باید حتما به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.از اختلالات بایت می توان به اوربایت،اندربایت و کراس بایت،اورجت اشاره کرد.

شیوه گفتار و حرف زدن

نوک زبانی حرف زدن یکی از علائم بارز مال اکلوژن است.هنگامی که با درمان ارتودنسی نامرتب بودن دندان ها برطرف شود این مشکل گفتاری نیز حل می شود.پس از انجام ارتودنسی دیگر می توانید با اعتماد به نفس کامل صحبت کنید.

بدبو بودن دهان

اگر حتی پس از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دهان شما بدبو است این موضوع نشان دهنده گیر کردن باکتری ها بین دندان های کج و به هم فشرده است.علاوه بر این بوی بددهان نشان دهنده وجود پاکت هایی است که باعث عفونت لثه می شود.

احساس دردمداوم فک

انحراف فک باعث ایجاد فشار بالا بر مفصل فک و گیجگاه می شود.از آن جایی که این مفاصل به سر متصل است این عارضه همواره با سر درد های شدید همراه است.این ناهنجاری را با انجام عمل ارتودنسی می توان برطرف کرد.

بررسی عکس ها و مراحل ارتودنسی

بررسی عکس ها و مراحل ارتودنسی در تشخیص این که چه دندان هایی به ارتودنسی نیاز دارد بسیار مؤثر است.عکس های قبل و بعد ارتودنسی خود را مشاهده کنید و آن را با وضعیت دندان های افراد دیگر مقایسه کنید.با پیشرفت تکنولوژی و ارائه مقالات و فیلم‌های انجام عمل ارتودنسی تحقیق در این خصوص به نسبت گذشته راحت تر شده است.

بیشتر بدانید:  علت، پیشگیری و درمان خشکی دهان

چه دندان هایی باید ارتودنسی شوند؟

چرا می خواهید دندان هایتان را ارتودنسی کنید؟

برخی افراد تنها برای داشتن دندان هایی زیبا تصمیم به ارتودنسی می گیرند.عده ای نیز معتقدند داشتن دندان هایی سفید و مرتب می تواند در پیشرفت روابط تأثیرگذار باشد.البته علاوه بر زیبایی انجام ارتودنسی می تواند دلایل پزشکی نیز داشته باشد.متداول ترین علت ارتودنسی دندان ها ناهنجاری بایت و مال اکلوژن است.
قبل از هرچیز باید بگویم اگر واقعا تصمیم به انجام ارتودنسی دارید باید صبور و مصمم باشید در غیر این صورت تحمل این زمان طولانی برایتان دشوار خواهد بود.علاوه بر این در نظر داشته باشید که درمان ارتودنسی در بزرگسالان طولانی تر از خردسالان و نوجوانان است.توصیه می شود برای آشنایی بیشتر با مراحل ارتودنسی و سختی های آن با دوستانی که قبلا دندان هایشان را ارتودنسی کرده اند مشورت کنید.

دندانپزشک نیز می تواند پس از معاینه دندان ها و فک راهنمایی های ارزشمندی در این خصوص به شما ارائه کند.دندانپزشک هم چنین می تواند درمان‌های لازم، مانند پر کردن و کشیدن دندان یا اصلاح مشکلات دهان و دندان را پیش از شروع ارتودنسی انجام دهد و شما را به متخصص ارتودنسی مطمئن معرفی کند.اگر نامرتب بودن دندان هایتان به حدی نیست که به ارتودنسی نیاز داشته باشید می توانید برای داشتن لبخند زیبا از ونیر استفاده کنید.

به چه علت به ارتودنسی احتیاج داریم ؟

در خلاصه می توان گفت دندان های شما بنا به یکی از دلایل زیر به ارتودنسی احتیاج پیدا می کند :

  • زیبایی و افزایش اعتماد به نفس
  • مراقبت بهتر از دندان ها
  • کم شدن احتمال پوسیدگی دندان ها
  • درمان ناهنجاری های فک
  • جویدن صحیح غذا
  • تکلم صحیح
بیشتر بدانید:  هر آنچه که باید در مورد شیشه ارتودنسی بدانید.

نوشتهٔ پیشین
اثر ارتودنسی روی لب‌ها
نوشتهٔ بعدی
زائده استخوانی در لثه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button