آیا ارتودنسی باعث پوسیدگی دندان ها می شود؟

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
پوسیدگی دندان‌ها بعد از ارتودنسی

پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی دغدغه اکثر افرادی که قصد انجام ارتودنسی دارند است. انجام ارتودنسی احتمال پوسیدگی دندان‌ها را بالاتر می‌برد اما با انجام یک سری مراقبت‌های لازم و رعایت بهداشت دهان و دندان می‌توان احتمال ابتلا به پوسیدگی را در طی درمان ارتودنسی کاهش داد. رابطه بین ارتودنسی و پوسیدگی دندان را باید در دو حالت پوسیدگی دندان در طول ارتودنسی و بعد از آن بررسی کرد.  برای آشنایی بیشتر با مشکلات ارتودنسی و پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی با دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی همراه باشید.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

دلایل پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی

پس از ارتودنسی، به دلیل وضعیت مداوم التهابی، لثه ها قادر به مبارزه با حمله باکتری‌ها نیستند. هم چنین به دلیل عدم رعایت بهداشت، مواد غذایی در بین براکت‌ها به دام می‌افتد و مینای دندان ضعیف می‌شود. با توجه به دلایل گفته شده احتمال پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی بالا می رود. در حین ارتودنسی، گیره نصبی بر روی براکت‌ها شرایط را برای تجمع باکتری‌ها فراهم می‌کند.

دلایل پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی

آیا با دندان پوسیده می‌توان ارتودنسی انجام داد؟

یک متخصص ارتودنسی باتجربه باید قبل از کارگذاشتن براکت‌های ارتودنسی ابتدا وضعیت دندان‌ها را بررسی کند و ببیند آیا پوسیدگی دارد یا نه؟ انجام ارتودنسی با وجود دندان پوسیده کار اشتباهی است. اگر حتی یک دندان پوسیده دارید باید قبل از ارتودنسی آن را ترمیم کنید. معمولا افرادی که برای انجام ارتودنسی مراجعه می کنند دندان‌هایشان پوسیدگی دارد زیرا نامرتب بودن دندان‌ها احتمال پوسیدگی را بیشتر می‌کند. برخی دندان‌ها نیز قبل از ارتودنسی نیاز است کشیده شوند. اولویت با ترمیم دندان پوسیده است اما در مواقع ضروری متخصص ارتودنسی می‌تواند آن را بکشد.

بیشتر بدانید:  بیرون زدگی استخوان فک از لثه

پیشگیری از پوسیدگی دندان در طول ارتودنسی

برای پیشگیری از پوسیدگی دندان باید مطمئن شوید که بر روی براکت‌ها تجمعی از باکتری‌ها باقی نماند. از دندانپزشک خود بخواهید تمام کرم خوردگی، پوسیدگی ها را ترمیم کند و هرجا نیاز به عصب کشی است انجام دهد. قبل از استفاده از براکت دندان‌های خود را کامل تمیز کنید تا خطر پوسیدگی آن به حداقل برسد.

مسواک بین دندانی: در طول ارتودنسی نمی‌توان از نخ دندان استفاده کرد. برای رفع این مشکل توصیه می‌شود مسواک بین دندانی بخرید. مسواک بین دندانی تقریبا به هرجایی که نخ دندان می‌رود دسترسی پیدا می‌کند. این مسواک علاوه بر خارج کردن باقی مانده مواد غذایی و تمیز کردن دندان‌ها از پوسیدگی دندان نیز پیشگیری می‌کند.

دهانشویه: بعد از ارتودنسی به هیچ وجه استفاده از دهانشویه را متوقف نکنید. پس از استفاده از دهانشویه ممکن است احساس بدی داشته باشید اما از آن جایی که می‌تواند به همه خلل وفرج‌ها برود و بین براکت و سیم و دندان حرکت کند استفاده از آن ضروری است. بر خلاف تصور یه عده، دهانشویه به براکت‌ها، چسب و دندان‌های شما آسیب نمی‌رساند.

اجتناب از خوردن مواد غذایی که دندانپزشک منع کرده است: پس از گذاشتن براکت‎های ارتودنسی، متخصص ارتودنسی یک لیست از مواد غذایی سفت مانند آجیل یا چسبناک مانند شکلات که نباید مصرف کنید به شما می‌دهد. حتما به توصیه وی گوش دهید زیرا استفاده از این مواد غذایی احتمال پوسیدگی دندان‌ها را افزایش می‌دهد.

پیشگیری از پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی

مراجعات حضوری به متخصص ارتودنسی: مراجعات حضوری به متخصص ارتودنسی و انجام اقدامات لازم نقش مهمی در پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها دارد. در این جلسات جرم گیری و رفع پلاک‌های دندانی توسط متخصص ارتودنسی انجام می‌شود. همین‌طور بر وضعیت سیم‌های گذاشته شده و براکت‌ها نظارت می‌شود. از دیگر اقداماتی که در این جلسات حضوری انجام می‌شود می‌توان به انجام فلوراید تراپی موضعی اشاره کرد.

بیشتر بدانید:  رشد فک تا چه سنی ادامه دارد؟

رفع لکه‌های سفید روی دندان بعد از ارتودنسی

پس از برداشتن براکت و سیم‌های ارتودنسی، در اکثر افراد پلاک و لکه‌های سفید دندانی دیده می‌شود. برای برداشتن این پلاک‌ها و لکه‌های سفید باید حداقل شش ماه به دندان‌های خود فرصت دهید بازسازی شود. اگر بعد از گذشت شش ماه بازهم آثار لکه‌های سفید بر روی دندان‌تان وجود داشت پیشنهاد می‌شود برای رفع این لکه‌ها از فلورایدتراپی موضعی استفاده کنید. در صورت تداوم این لکه‌ها پیشنهاد می‌شود از روش‌های سفید کننده دندان مانند بلیچینگ استفاده کنید.

رابطه ارتودنسی با پوسیدگی دندان‎ها

حتما شما هم زیاد شنیده‌اید که انجام ارتودنسی منجر به پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. این تصور غلط است. درمان ارتودنسی به تنهایی منجر به پوسیدگی دندان‌ها نمی‌شود بلکه رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان منجر به خراب شدن دندان‌ها می‌شود. افرادی که به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان پس از انجام ارتودنسی دندان‌هایشان پوسیده می‌شود اشتباها دلیل خراب شدن دندان‌هایشان را تنها به ارتودنسی نسبت می‌دهند.

در روش‌های قدیمی افراد بیشتر با عوارض ارتودنسی از جمله پوسیدگی روبرو می‌شدند. امروزه با حذف شیوه‌های قدیمی مشکلات ارتودنسی از جمله پوسیدگی دندان‌ها به حداقل رسیده است. در گذشته به جای براکت از حلقه‌های دور دندانی استفاده می‌شد که علاوه بر نداشتن زیبایی، احتمال خراب شدن دندان‌ها را بعد از ارتودنسی بالا می‌برد. در روش‌های جدید با استفاده از براکت و چسب مخصوص، احتمال پوسیدگی دندان به حداقل رسیده است.

اگر در طول ارتودنسی دندان‌هایمان پوسیده شد چکار کنیم؟

گاهی اوقات ممکن است حتی با رعایت کردن بهداشت، دندان‌هایتان دچار پوسیدگی شود. جای نگرانی نیست زیرا شما با وجود بریس‌های ارتودنسی می‌توانید دندان‌هایتان را ترمیم کنید. امروزه با پیشرفت علم دندانپزشکی لازم نیست برای ترمیم دندان‌ صبر کنید تا مدت زمان ارتودنسی تمام شود. در حین ارتودنسی نیز می‌توانید با مراجعه به دندانپزشک، دندان پوسیده خود را ترمیم کنید. درمان پوسیدگی به محل و شدت آن نیز بستگی دارد. اگر پوسیدگی شدید در محلی باشد که براکت‌ها یا سایر بخش‌های بریس مانع ترمیم شوند، احتمال دارد بریس به طور موقت برداشته شود و پس از این ‌که دندان ترمیم شود دوباره گذاشته شود. در اکثر شرایط می‌توان بدون برداشتن بریس پوسیدگی دندان‌ها را ترمیم کرد. احتمال پوسیدگی دندان هنگام استفاده از پلاک‌های شفاف و ارتودنسی نامرئی نسبت به سایر روش‌های ارتودنسی کم‌تر است زیرا هنگام غذا خوردن می‌توانید آن را درآورید.

بیشتر بدانید:  تأثیر ارتودنسی بر گوارش و هضم بهتر غذا
نوشتهٔ پیشین
درمان نامرتبی و ناهنجاری های دهان و دندان
نوشتهٔ بعدی
آیا ارتودنسی بر روی صحبت کردن تأثیر می‌گذارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button