در هنگام شکستن براکت ارتودنسی چه کنیم؟

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
در هنگام شکستن براکت ارتودنسی چه کنیم؟

یکی از مشکلات بیماران ارتودنسی، کنده‌شدن براکت ارتودنسی است و حتی در مواد حادتر ممکن است شکستن براکت ارتودنسی را تجربه کنند. همین امر باعث ایجاد استرس و نگرانی برای آن‌ها می‌شود و سؤالاتی بسیاری را در ذهنشان به وجود می‌آورد که عبارت‌اند از:

  • شکستن سیم ارتودنسی آیا عوارض دارد؟
  • هزینه ترمیم سیم ارتودنسی شکسته در اصفهان چقدر است؟
  • در هنگام شکستن سیم ارتودنسی چه کنیم؟

در ادامه دکتر محمدعلی ناصری بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان قصد دارند به این سؤالات پاسخ دهند.

به گفته دکتر ناصری

در هنگام مواجه با کنده شده و شکستن سیم ارتودنسی خونسردی خود را حفظ و سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.

دلایل شکستن براکت ارتودنسی چیست؟

دندانپزشکان معمولاً بعد از اتمام مراحل نصب سیم و براکت بر روی دندان، به بیمار توصیه‌هایی را جهت جلوگیری از آسیب به ارتودنسی می‌کنند و متأسفانه بسیاری از بیماران آن‌ها را نادیده می‌گیرند، به همین علت در شروع، با عواملی که منجر به شکستن براکت ارتودنسی می‌شود آشنا شویم.

  • برخورد ضربه سنگین به‌ صورت
  • خوردن غذاهای سفت مانند سیب و هویج
  • شکستن مغزیجات و آجیل با دندان
  • نصب نادرست
  • عدم رعایت بهداشت دندان

همچنین بسیاری از عادات رفتاری اشتباه بیمار در طول دوره ارتودنسی، موجب شکستن سیم می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به دندان‌قروچه، شکستن تخمه، پسته، شکلات و یخ با دندان، دست‌کاری براکت یا سیم توسط خود افراد یا دیگران، جویدن اشیایی مانند سر خودکار و مداد، عدم استفاده از وسایل حفاظتی در هنگام ورزش و تمامی عادات اشتباه مانند استفاده از مسواک و خلال‌دندان اشاره کرد.

بیشتر بدانید:  تأثیر سیگار، دخانیات و مواد مخدر بر ارتودنسی

دلایل شکستن براکت ارتودنسی چیست؟

عوارض شکستن سیم ارتودنسی

شکستن براکت ارتودنسی برای بیماران، اتفاق خوشایندی نیست و همین امر باعث می‌شود تا اضطراب و دلهره برایشان به وجود بیاید، حال ممکن است این سؤال ذهنشان را درگیر کند که آیا شکستن ارتودنسی عوارض دارد؟

در جواب این سؤال بایستی گفت اگر سریعاً جهت ترمیم سیم ارتودنسی اقدام کنید خیر، اما درصورتی‌که ترمیم سیم پشت‌گوش بیندازید و نسبت به درمان آن بی توجه باشید ممکن است روند درمان به‌تعویق ‌افتاده و دندان‌ها به حالت قبل باز گردند.

همچنین ممکن است براکت شکسته منجر به جمع‌شدن باکتری‌ها در دهان شده و عفونت را به همراه داشته باشد. همچنین باعث زخم شدن بافت‌های نرم دهان و ایجاد خراش روی سطح دندان می‌شود.

عوارض شکستن سیم ارتودنسی

اقدامات لازم در هنگام شکستن سیم ارتودنسی

همان‌طور که در بالا گفتیم در هنگام مواجه با شکستن براکت ارتودنسی در وهله‌ی اول استرس نداشته باشید و سریعاً با دندانپزشک تماس بگیرید، حال لازم است تا روز مراجعه به ارتودنسیت اقدامات زیر را جهت عدم آسیب به دندان انجم دهد که به شرح ذیل است:

  • مراقب باشید تکه شکسته را قورت ندهید.
  • در صورت احساس ناراحتی و درد از موم ارتودنسی استفاده نمایید.
  • بررسی کنید که آیا سیم به ارتودنسی به براکت متصل است یا خیر؟ اگر متصل بود به آن دست نزنید.

اقدامات لازم در هنگام شکستن سیم ارتودنسی

چسباندن براکت ارتودنسی در خانه

یکی از باورهای اشتباه این است که در زمان مواجه با شکسته ارتودنسی می‌توان آن را دردانه ترمیم کرد، این باور کاملاً اشتباه بوده و این کار تنها توسط ارتودنسیت امکان‌پذیر است، تنها راه این است که تا زمان مراجعه به دندانپزشک جهت جلوگیری از آسیب به لثه و دندان‌ها، روی قسمت شکسته موم قرار دهید.

بیشتر بدانید:  تعویض براکت ارتودنسی

از کجا بفهمیم براکت ارتودنسی شکسته؟

در برخی موارد ممکن است افراد متوجه نشوند که براکتشان شکسته علی الخصوص کسانی که از ارتودنسی سرامیکی استفاده می‌کنند، به همین علت بسیار می‌پرسند که از کجا بفهمیم براکت ارتودنسی شکسته؟ در جواب این سوال بایستی گفت ابتدا با نوک انگشت خود به آرامی براکت لمس کنید سپس کمی فشار دهید اگر براکت تکان خورد به معنوای آن است که شکسته و بایستی سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

از کجا بفهمیم براکت ارتودنسی شکسته؟

هزینه ترمیم براکت شکسته در اصفهان

در صورت شکستن براکت بیمار بایستی جهت ترمیم، مجدداً هزینه پرداخت کند، به همین علت یکی از موضوعات پر سرچ در محیط اینترنت هزینه ترمیم براکت شکسته است، معمولاً هزینه‌ی ترمیم براکت شکسته باتوجه‌به نوع شکستگی متغیر است.

به طور مثال اگر میزان شکستگی بسیار نباشد و دندانپزشک آن را تمیز جزئی نماید هزینه‌ی زیادی در بر ندارد، البته لازم به ذکر است که بسیاری از مراکز تخصصی ارتودنسی هزینه را در همان ابتدا از شما دریافت خواهند کرد.

کلام پایانی

شکستن براکت ارتودنسی یکی از اتفاقاتی است که ممکن است هر بیمار ارتودنسی آن را تجربه کند، حال این اتفاق به دلیل رعایت‌نکردن نکات مراقبتی مانند نداشتن رژیم غذایی است، در هنگام مواجه با این مشکل به‌هیچ‌عنوان آن را دست‌کم نگیرید و سریعاً نسبت ترمیم آن اقدام کنید.

نوشتهٔ پیشین
هر آنچه که باید درمورد مینی ایمپلنت ارتودنسی بدانید.
نوشتهٔ بعدی
آیا ارتودنسی تاثیری بر روی تنفس دهانی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button