تأثیر ارتودنسی بر گوارش و هضم بهتر غذا

تأثیر ارتودنسی بر گوارش یکی از مزایای این روش درمانی است، یکی از روش‌های معمول جهت رفع ناهنجاری‌های فکی و دندانی ارتودنسی است که با استفاده از وایرها، براکت و دستگاه‌های دیگر به روش مال‌اکلوژن کمک می‌کند، با مطالعة مقاله فوق می‌توانید با انواع حالت‌ های فک و دندان آشنا شوید. حال سؤالی که ممکن است بسیار برای بیماران پیش بیایید این است که ارتودنسی ممکن است تأثیری بر روی سیستم گوارشی داشته باشد؟ در ادامه قصد داریم که به این سوال پاسخ دهیم.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

اهمیت نقش دندان‌ها در گوارش غذا

اکثر افراد فکر می‌کنند که مرحله اول گوارش از معده شروع می‌شود؛ اما این باور کاملاً غلط است؛ زیرا اولین مرحله گوارش و هضم غذا از دهان آغاز شده، آب دهان باعث می‌شود تا غذا نرم و له شود و مواد مغذی آن توسط روده‌ها جذب و به طور کامل هضم شوند.

هرکدام از دندان‌ها در جویدن غذا نقش خاصی دارد به‌عنوان‌مثال برخی از دندان‌ها برای خردکردن غذاهای سفت مانند گوشت و نان بکار می‌رود و برخی دیگر برای خردکردن غذاهای نرم؛ مانند سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده می‌شوند.

متأسفانه، برخی افراد مبتلا به مال‌اکلوژن هستند، به این صورت که دندان‌هایشان به‌درستی روی‌هم قرار نمی‌گیرد و دلیل این اتفاق می‌تواند مواردی چون ژنتیک، استفاده درازمدت از پستانک یا شیشه شیر، نامرتب بودن دندان‌ها، مکیدن انگشت شست به مدت طولانی، آسیب‌دیدگی یا شکستگی فک باشد و متأسفانه مال کلاژن باعث بروز مشکلاتی در گاز زدن، جویدن غذا و اعتمادبه‌نفس فرد می‌شود.

به همین دلیل پزشکان بسیار توصیه می‌کنند که این افراد نسبت به اصلاح فرم دندان‌هایشان هر چه سریع‌تر اقدام کند؛ زیرا اگر دندان مرتب باشد فرایند هضم غذا بهبود پیدا کرده و فرد دیگرگونه لب و زبانش را گاز نمی‌گیرد.

بیشتر بدانید:  آیا با وجود روکش یا ایمپلنت دندان امکان ارتودنسی وجود دارد؟

به گفته دکتر محمدعلی ناصری

هدف از درمان مال‌اکلوژن بهبود عملکرد دندان‌ها در حین خوردن و حفظ سلامت و زیبایی دندان‌ها است و اگر دندان‌ها به‌درستی کار نکنند، گوارش با خلل مواجه شده و ممکن است باعث بروز مشکلاتی نظیر کرم‌های روده‌ای، نفخ، اسهال و یا یبوست شود.

اهمیت نقش دندان‌ها در گوارش غذا

آیا ارتودنسی تأثیری در گوارش و جویدن غذا دارد؟

بسیاری از افراد از ارتودنسیت خود می‌پرسند آیا ارتودنسی می‌تواند به جویدن غذا کمک کند؟ ما در ادامه قصد داریم که این سؤال را بررسی کنیم.

در جواب این سؤال دکتر محمدعلی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان به این‌گونه پاسخ دادند

بله ارتودنسی قادر است روند جویدن غذا را بهبود بخشند و باعث شود تا مال‌اکلوژن رفع شده و دندان‌ها به‌درستی روی‌هم قرار بگیرند و زمانی که فضای بین دندان‌ها بهبود پیدا کند و به‌درستی در کنار یکدیگر قرار گیرند فرایند جویدن غذا به طور قابل‌توجهی بهبود پیدا می‌کند، لازم به ذکر است که مال‌اکلوژن باعث شده تا فشار در برخی از نقاط دهان ایجاد شده و باعث بروز عوارضی چون درد و عفونت شود.

آیا ارتودنسی تأثیری در گوارش و جویدن غذا دارد؟

عوارض مال اکلوژن در گوارش

اگر دندان‌ها به‌صورت صحیح در کنار یکدیگر قرار گیرند، انواع غذا در دهان توسط دندان‌ها نرم شده و غذاها برای جذب و هضم بهتر، به‌صورت صحیح قطعه‌قطعه می‌شود. دندان‌های نامنظم، فاقد تراز و دندان‌های بافاصله زیاد، منجر به بروز عوارضی برای گوارش می‌شوند. در این صورت دندان‌ها باعث نتوئلاکسی (عدم قدرت فشاردادن غذا به سمت پایین) و یا بالعکس، فشاردادن زیاد به غذا در هنگام جویدن می‌شوند، حال عوارض مال اکلوژن در گوارش به شرح ذیل است:

  • دردهای سیستم گوارشی
  • اختلال در عملکرد روده‌ها و یا علائمی همچون سوءهاضمه شود
  • باعث ایجاد صدماتی در بافت‌های نرم دهان و فک شوند که ممکن است باعث درد و عفونت شوند
بیشتر بدانید:  ارتودنسی دندان های بیماران سندرم داون

 بنابراین، اصلاح دندان‌های نامرتب به‌وسیله ارتودنسی می‌تواند بهبود گوارش و کاهش عوارض آن را به همراه داشته باشد.

عوارض مال اکلوژن در گوارش

نشانه‌های ضرورت انجام ارتودنسی

انجام ارتودنسی می‌تواند بهبود ظاهر دندان‌ها، فرم صحیح فک و دهان، بهبود عملکرد بلعیدن و جویدن و همچنین بهبود بهداشت دهان و پیشگیری از برخی مشکلات پزشکی کمک کند. برخی از نشانه‌هایی که نشان‌دهنده ضرورت انجام ارتودنسی هستند عبارت‌اند از:

  • دندان‌های نامنظم و برافراشته
  • فضاهای بین دندان‌ها
  •  باز بودن بیش از حد فاصله دو فک
  • داشتن فک با حجم بیش از حد یا کوچک‌تر از حد نرمال
  • تأثیر ارتودنسی بر گوارش و رفع مشکلات در خوردن و جویدن

نشانه‌های ضرورت انجام ارتودنسی

کلام آخر

در این مقاله به تأثیر ارتودنسی بر گوارش پرداختیم، ارتودنسی در گوارش می‌تواند کمک کند تا گوارش بهتر عمل کند و در نهایت به‌سلامتی بیشتری برسیم. مشکلات در موقعیت دندان‌های دائمی می‌تواند منجر به ایجاد فشار بر دندان‌های دیگر و یا تغییر در فضای دهان شود. تشخیص وضعیت دقیق و نیاز به ارتودنسی می‌بایست توسط یک پزشک متخصص ارتودنسی انجام شود.

برخی افراد قصد دارند که هم‌زمان با عمل بینی، ارتودنسی نیز انجام دهند و حال سؤالی که ممکن است برایشان پیش بیاید این است که آیا با دندان ارتودنسی می‌شود عمل بینی انجام داد؟، جهت اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌شود مقاله فوق را مطالعه نمایید.

نوشتهٔ پیشین
علائم و راه های پیشگیری از تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی
نوشتهٔ بعدی
هر آنچه در مورد ورزش پس از ارتودنسی باید بدانید.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button