در صورت قورت دادن براکت ارتودنسی چه کار کنیم؟

شاید شما هم پس از بلعیدن و قورت دادن براکت ارتودنسی خود به جستجوی این موضوع در اینترنت پرداختید و در نتیجه به مقاله‌ی ما که توسط دکتر محمد علی ناصری تهیه شده است رسیده‌ اید! نگران نباشید. در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که اگر براکت ارتودنسی دندان خود را ببلعید چه اتفاقی می‌افتد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

براکت ارتودنسی خود را گم کردید یا قورت دادن آن را حس کردید؟!

ممکن است براکت خود را گم کرده باشید و حالا با تصور بلعیدن آن احساس دلشوره و نگران کنید. همانطور که می‌دانید، همه براکت‌های ما دارای یک گیره هستند که به سیم متصل می‌شوند. بنابراین حتی اگر یکی از دندان‌های شما جدا شود، احتمال بسیار کمی وجود دارد که براکت بیفتد.

پس این احتمال را در نظر بگیرید که براکت ممکن است به یکی از سیم‌های داخل دهان یا فنر ارتودنسی شما چسبیده و یا نهایتا از دهانتان خارج شده باشد. اما در صورتی که خودتان متوجه قورت دادن براکت ارتودسی شده باشید و آن را حس کرده باشید، شرایط متفاوت خواهد بود.

شاید مقاله‌ی “در صورت شل شدن براکت باید چه کار کرد” برایتان مفید باشد.

در صورت بلعیدن براکت ارتودنسی چه کنیم؟

در اکثر مواقع، هیچ عارضه جدی پس از قورت دادن براکت ارتودنسی به وجود نمی‌آید.  اما این در شرایطی است که براکت جدا شده به سمت معده رفته باشید. در چنین شرایطی، براکت پس از گذشت یک تا چند روز از بدن شما دفع می‌شود. اگر از ارتودنسی رنگی استفاده کرده باشید، راحت تر متوجه دفع شدن براکت خواهید شد! اما در صورتی که این قطعه کوچک به سمت نای و ریه حرکت کرده باشد، و یا در مسیر بلع گیر کرده باشد، اوضاع کمی خطرناک خواهد شد.

بیشتر بدانید:  لزوم تعویق جراحی های غیرضروری دندانپزشکی تا مهار کروناویروس

دل‌ دردِ پس از بلعیدن براکت ارتودنسی نشانه‌ی خوشحال کننده‌ تری از تنگی نفس است! چون تنگی نفس به معنای وارد شدن براکت به ریه و دستگاه تنفسی است. پس اگر احساس می‌کنید مشکلی در روال تنفسی شما به وجود آمده است، باید به اورژانس مراجعه کنید.

در چنین شرایطی، پزشک اورژانس معمولا پس از دریافت شرح حال دستور تهیه عکس رادیوگرافی یا اسکن x-ray را برایتان تجویز می‌کند. عکس برداری تشخیص مشکل و یافتن راه حل را آسان می‌کند.

در صورت بلعیدن براکت ارتودنسی چه کار کنیم؟

در شرایطی که عکس برداری قادر به نمایان کردن محل دقیق گیر کردن براکت نباشد، ممکن است بنا بر تجویز پزشک مجبور به اندوسکوپی شوید. البته همانطور که در ابتدا به این موضوع اشاره کردیم، تمام این شرایط با احتمال کمی اتفاق خواهد افتاد. در اکثر مواقع، براکت قورت داده شده بدون ایجاد دردسر از بدن شما خارج خواهد شد.

استرس نداشته باشید!

هیچ آماری از فوت به دلیل قورت دادن براکت ارتودنسی در دنیا وجود ندارد! پس استرس بی دلیل نداشته باشید. بلعیدن براکت ارتودنسی اغلب بی خطر است. با این حال، اتفاقات پس از بلعیدن براکت و واکنش افراد می‌تواند متفاوت باشد. این اتفاقات شامل موارد زیر است.

بعد از قورت دادن براکت چند حالت وجود دارد

براکت ارتودنسی وارد معده شده است

در اولین و محتمل‌ترین حالت، براکت وارد معده‌‌ی شما شده است. در چنین شرایطی، اسید معده می‌تواند براکت را تا حدودی تخریب کند. این واکنش‌ها ممکن است با درد شکمی و عوارضی از این دست همراه باشد. به احتمال کمی ممکن است دچار دل درد، تهوع و سوزش معده شوید.

براکت وارد مسیر تنفس شما شده است

به احتمال ۹۳ درصد هر ماده‌ای که به انتهای گلو برود، وارد مسیر معده می‌شود. اما در موارد نادر، شی وارد مسیر هوایی و ریه می‌شود. اگر این اتفاق رخ دهد، بیمار دچار مشکل در سیستم تنفس می‌شود. در این شرایط بیمار باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کند تا اقدامات لازم درمانی روی آن انجام شود.

بیشتر بدانید:  تصورات نادرست درباره ارتودنسی

آیا قورت دادن براکت ارتودنسی عوارض دارد؟

قورت دادن براکت ارتودنسی در بیشتر موارد عوارضی ندارد. تنها عارضه احتمالی، آسیب دیدن دندان به دلیل نبودن براکت است. برای جلوگیری از بروز این عارضه باید در اولین فرصت به ارتودنتیست متخصص خود مراجعه کنید تا مجددا فرایند نصب براکت صورت بگیرد. اما به طول کلی، در شرایط بسیار نادری ممکن است درگیر عوارض زیر بشوید.

مراجعه به پزشک در صورت قورت دادن براکت ارتودنسی

  • استفراغ مداوم
  • وجود خون در استفراغ
  • دل درد
  • تنگی نفس
  • خس خس کردن هنگام نفس کشیدن
  • وجود خون در مدفوع

چه زمانی کمک بخواهیم؟

در اولین اقدام پس از قورت دادن براکت ارتودنسی، وضعیت تنفسی خود را بررسی کنید. در صورتی که احساس کردید مشکل تنفسی پیدا کردید، باید به پزشک اورژانس مراجعه کنید. اگر ذاتا فرد نگران و دلواپسی هستید، بدون داشتن مشکل و عوارض هم می‌توانید به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص در صورت نیاز، اقدامات لازم برای درمان شما را انجام خواهد داد.

جمع بندی نهایی

دکتر محمد علی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان در این مقاله به بررسی اتفاق بلعیدن براکت ارتودنسی پرداختند. یاد گرفتیم که بدن انسان با استفاده از دستگاه گوارش قوی خود، قادر به هضم و دفع هر نوع ذرات خارجی است. پس از قورت دادن براکت ارتودنسی خود نگران‌ نباشید و تنها در صورت دارا بودن علائم خطرناک به پزشک مراجعه کنید.

در نهایت بهتر است منتظر دفع براکت از طریق مدفوع بمانید. این فرایند بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول خواهد کشید. پس از این اتفاق نیز باید به دندانپزشک متخصص خود مراجعه کنید تا براکت بلعیده شده را با یک براکت جدید جایگزین کند.

بیشتر بدانید:  آموزش بهداشت ارتودنسی
نوشتهٔ پیشین
مقایسه ژنیوپلاستی و ارتودنسی | کدام یک بهتر است؟
نوشتهٔ بعدی
تاثیر وراثت روی نامرتبی دندان‌ ها و ارتودنسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button