هر آنچه در مورد ورزش پس از ارتودنسی باید بدانید.

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی

بسیاری از متقاضیان ارتودنسی ورزشکاران‌اند به همین علت ورزش پس از ارتودنسی یکی از موضوعات مهم در زمینه درمان ارتودنسی محسوب می‌شود، ارتودنسی یکی از روش‌هایی است که جهت اصلاح فرم دندان‌های نامرتب و رفع برخی از مشکلات فکی استفاده می‌شود.

حال این درمان در حوزة ورزش محدودیت‌هایی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم و به سؤالاتی نظیر چگونه حین ورزش می‌توان از براکت ارتودنسی محافظت کرد؟ ورزش‌های غیرمجاز در ارتودنسی چه ورزش‌هایی هستند؟ نکات مهم در ارتباط با ورزش و ارتودنسی چیست؟ آیا محافظ دهان برای ورزش در حین درمان ارتودنسی الزامی است؟ آیا در حین درمان ارتودنسی امکان ورزش‌کردن وجود دارد؟ پاسخ دهیم.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

چگونه حین ورزش می‌توان از براکت ارتودنسی محافظت کرد؟

براکت‌های ارتودنسی ممکن است با ضربه‌ای بشکنند، به همین علت متخصصین توصیه می‌کنند که در هنگام ورزش بیماران توجه ویژه‌ای به براکت‌هایشان داشته باشند. حال مراقبت‌ها ورزش پس از ارتودنسی به شرح ذیل است:

  • استفاده از محافظ دهان: در هنگام انجام بسیاری از ورزش‌ها لازم است تا افراد از محافظ دندان استفاده کنند تا براکت‌ها در برابر ضربه محافظت شوند.
  • پرهیز از ورزش سنگین: توصیه می‌شود از انجام ورزش‌هایی که احتمال برخورد ضربه به صورت وجود دارد پرهیز شود، این ورزش‌ها شامل فوتبال، بوکس، ورزش‌های رزمی، کشتی و غیره است، در عوض به‌جای این ورزش‌ها می‌توان ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، یوگا و دوچرخه‌سواری انجام داد.
  • مراجعه به دندانپزشک: لازم به ذکر است که قبل از شروع ورزش در ابتدا با متخصص خود مشورت کرده و به توصیه‌های وی عمل کنید.
  • شستشوی دهان: در مکان ورزشی رعایت بهداشت‌، کار بسیار سختی است به همین علت توصیه می‌شود تا پس از ورزش حتماً دهان خود را با آب و یا دهانشویه مخصوص ارتودنسی شستشو داده و ضدعفونی کنید. همچنین این کار علاوه بر ضدعفونی به پاک‌کردن دهان از مواد غذایی کمک می‌کند.
بیشتر بدانید:  در هنگام شکستن براکت ارتودنسی چه کنیم؟

چگونه حین ورزش می‌توان از براکت ارتودنسی محافظت کرد؟

ورزش‌های غیرمجاز پس از درمان ارتودنسی

هنگامی که شما تحت درمان ارتودنسی قرار می‌گیرید باید به این نکته توجه داشته که برخی از ورزش‌ها برای براکت‌های ارتودنسی خطرآفرین هستند و ممکن است منجر به شکستن دندان‌ها شود، به همین علت توصیه می‌شود تا در دوران ارتودنسی از این ورزش‌ها اجتناب شود که به شرح ذیل هستند:

  • ورزش‌هایی که در آن امکان تماس و برخورد وجود دارد، مانند فوتبال، بسکتبال، هاکی، راگبی، والیبال و غیره، در این ورزش‌ها ممکن است ضربه به صورت خورده و منجر به شکستن براکت و حتی آسیب به دندان شود.
  • ورزش‌های خطرناکی که با زد و خورد همراه است، از نمونة این ورزش‌ها می‌توان به کونگ‌فو، بوکس و ورزش‌های رزمی اشاره کرد. در این ورزش‌ها ممکن است در اثر برخورد ضربه به صورت براکت آسیب‌دیده و یا بشکند.

ورزش‌های غیرمجاز پس از درمان ارتودنسی

محافظ دهان برای جلوگیری از آسیب به بریس (mouthguard)

محافظ دهان که در اصطلاح پزشکی به mouthguard می‌گویند نوعی محافظ برای جلوگیری از آسیب به دندان‌ها، بافت‌های نرم دهان، فک‌ها و براکت ارتودنسی است، این وسیله اغلب در ورزش‌های حرفه‌ای و برخی از ورزش‌های روزمره استفاده می‌شود.

به گفتة دکتر محمدعلی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان

درصورتی‌که ارتودنسی انجام داده‌اید و ورزش‌های سنگین و پرخطر انجام می‌دهید، توصیه می‌شود تا از محافظ دندان در هنگام تمرین و یا مسابقات ورزشی استفاده کنید، این وسیله مانع آسیب به بافت‌های دهان، بریس‌ها و دندان‌ها می‌شود.

محافظ دهان برای جلوگیری از آسیب به بریس

محافظ دندان به دو صورت در بازار موجود است و شما می‌توانید از آن استفاده کنید که به شرح ذیل هستند:

  1. محافظ دهان‌های آماده: این نوع محافظ در تمامی داروخانه‌ها و فروشگاه‌های ورزشی موجود است و شما می‌توانید با توجه فرم دهان و دندانتان آن را خریداری و استفاده کنید، محافظ‌های آماده در سایز و اشکال مختلف موجود هستند.
  2. محافظ دهان‌های سفارشی: محافظ‌های سفارشی برخلاف محافظ‌های آمادة دندان بر اساس شکل دندان بیمار به صورت شخصی ساخته می‌شود، این نوع محافظ در مطب دکتر ساخته شده و از لحاظ قیمت در مقابل محافظ‌های از قیمت بیشتری برخوردار است.
بیشتر بدانید:  دندان قروچه(براکسیزم)

نکات مهم در ارتباط با ورزش و ارتودنسی

براکت‌های ارتودنسی یکی از مسائل مهم است که بیماران موظف‌اند تا به‌درستی از آن نگهداری کنند، حال بسیاری از بیماران ارتودنسی ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند، توصیة ما به بیماران پرهیز از انجام ورزش‌های سنگین است؛ اما برخی مواقع ضرورت دارد و بیمار نمی‌تواند ورزش را ترک کند؛ مانند زمانی که بیمار در ورزش‌هایی چون بوکس و غیره مشغول به کار است، حال می‌بایست این افراد نکاتی را حتماً رعایت کنند که عبارت‌اند از:

  • افراد در هنگام ورزش اگر از براکت ارتودنسی شفاف استفاده می‌کنند محافظ دندان توصیه می‌شود، این مورد دررابطه با براکت‌های معمولی نیز صدق می‌کند.
  • نکات ایمنی در هنگام ورزش را رعایت کنید
  • درصورتی‌که ورزش‌های رزمی و یا فوتبال انجام می‌دهید حتماً از کلاه ایمنی استفاده کنید.
  • بعد از اتمام ورزش، دهان خود را با آب و یا دهان‌شویه ضدعفونی کنید.
  • درصورت درآمدن سیم ارتودنسی آرامش خود را حفظ کرده و سریعاً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

نکات مهم در ارتباط با ورزش و ارتودنسی

در آخر؛ آیا در حین درمان ارتودنسی امکان ورزش‌کردن وجود دارد؟

بسیاری از متقاضیان ارتودنسی از قشر ورزشکاران هستند و به همین علت سؤالی که در زمینه ورزش پس از ارتودنسی به‌وفور از متخصصین ارتودنسی پرسیده می‌شود این است که آیا در حین درمان ارتودنسی امکان ورزش‌کردن وجود دارد؟ در جواب این سؤال باید گفت بله شما در حین درمان ارتودنسی می‌توانید ورزش کنید و هیچ مانعی برای این کار وجود ندارد.

لازم است تا از انجام ورزش‌های پرخطر که امکان تماس و ضربه به صورت وجود دارد پرهیز کنید و در صورت ضرورت به انجام این ورزش‌ها به توصیه‌های متخصص، چون استفاده از محافظ دندان در هنگام ورزش دقت کنید، زیرا عدم توجه به دستورهای دندانپزشک باعث شکستن و آسیب به براکت‌ها می‌شود و بیمار علاوه بر هزینه دوباره مجبور است تا درد ارتودنسی را مجدداً تحمل کند.

بیشتر بدانید:  آیا صدا دادن فک طبیعی است؟

سوالات متداول ورزش پس از ارتودنسی

 در جواب این سؤال باد گفت بله در هنگام ورزش می‌بایست از محافظ دندان استفاده کنید تا براکت‌های ارتودنسی در مقابل هرگونه آسیب محافظت شوند.

خیر، بعد از اتمام مراحل ارتودنسی بهتر است تا یک هفته صبر کنید، تا لثه و دندان‌هایتان به طور کامل ترمیم شوند.

نوشتهٔ پیشین
تأثیر ارتودنسی بر گوارش و هضم بهتر غذا
نوشتهٔ بعدی
آیا درمان آپنه خواب با ارتودنسی امکان پذیر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button