علائم و راه های پیشگیری از تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی
علائم و راه های پیشگیری از تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی

یکی از مشکلاتی که ممکن است در طول درمان ارتودنسی رخ دهد تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی است در واقع ریشه دندان وظیفه محافظت از دندان را در موقعیت اصلی دارد و همچنین نیروی وارد شده دندان استخوان و بافت های اطراف دندان را منتقل میکند ارتودنسی نی در برخی موارد باعث کوتاهی و یا تحلیل ریشه دندان میشود و همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد از انجام ارتودنسی صرف نظر کنند.

در این مقاله قصد داریم که این موضوع را به طور کامل بررسی کنید و به شما نشان دهیم که این نگرانی بیهوده است همچنین به سوالاتی چون آیا تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی خطرناک است؟ آیا کوتاه شدن ریشه قابل پیشگیری است؟ برای درمان تحلیل ریشه در ارتودنسی چه راهکارهایی وجود دارد؟ چگونه براکت ها روی ریشه دندان تاثیر می گذارند؟ آیا تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی خطرناک است؟ پاسخ دهیم.

تماس با آقای دکتر محمد علی ناصری

تحلیل ریشه دندان چیست؟

تحلیل دندان که در برخی موارد به آن کوتاه شدن ریشه دندان نیز می‌گویند، زمانی اتفاق می افتد که ریشه دندان به هر علتی کوتاه شود، حال دلیل این اتفاق، التهاب در قسمت ناحیه نوک ریشه دندان است که در اثر عواملی نظیر پوسیدگی، انتقال آبسه و تورم به نوک ریشه دندان ، ضربه به دندان و برخی از ضایعات که مشابه کیست هستند پدید می آید.

تحلیل ریشه دندان چیست؟

چگونه براکت‌ها روی ریشه دندان تأثیر می‌گذارند؟

تحقیقات انجام شده نشان داده است که هنگام ارتودنسی تغییرات کمی به وجود می‌آید و در طول و شکل ریشه‌های دندان تأثیر می‌گذارد و در ۹۸ درصد موارد این تغییر با چشم قابل‌رؤیت است.

به گفته دکتر محمدعلی ناصری

برخی از افراد در معرض خطر تحلیل ریشه دندان هستند درهرصورت این پدیده که با نام تحلیل التهابی یا OIRR شناخته شده است، به وجود می‌آید.

چگونه براکت‌ها روی ریشه دندان تأثیر می‌گذارند؟

چه زمانی ارتودنسی منجر به تحلیل ریشه التهابی می شود؟

قبل از آغاز ارتودنسی متخصص ارتودنسی ریشه دندان بررسی کرده و اگر بیمار مشکلی برای ارتودنسی داشت و در معرض خطر تحلیل ریشه دندان بود به بیمار اطلاع داده و به وی مشاوره می دهد در صورت موافقت بیمار عوامل گفته شده توسط بیمار امضا شده و درمان ارتودنسی آغاز می شود.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی در سنین بالا یا بزرگسالان

اما سؤالی که برای بسیاری از افراد ممکن است پیش بیاید این است که دلایل تحلیل ریشه دندان چیست؟ تحلیل ریشه دندان به چه عواملی چون ژنتیک و سلامت عمومی ربط دارد. در ادامه قصد داریم این موارد را بررسی کنیم.

چه زمانی ارتودنسی منجر به تحلیل ریشه التهابی می شود؟

ژنتیک یکی از دلایل کوتاه شدن ریشه دندان

ژنتیک یکی از عواملی است که باعث افزایش خطر تحلیل ریشه دندان در زمان ارتودنسی می‌شود و اخیراً تحقیقاتی که بر روی ریشه دندان انجام‌گرفته ثابت کرده است احتمال اینکه تحلیل ریشه دندان، ریشه خانوادگی داشته باشد بسیار زیاد است و برخی دیگر نیز به دلیل فعال‌سازی اسئوکلاست در معرض خطر تحلیل ریشه دندان هستند.

تحلیل ریشه دندان در اثر سلامت عمومی

متأسفانه، افرادی که دچار آسم و آلرژی مزمن هستند در معرض خطر ابتلا به تحلیل لثه و ریشه دندان هستند. در این افراد ممکن است ریشه دندان‌های مولر فک بالا تحلیل رفته، حال شاید برایتان سال پیش بیاید که چرا سلامت عمومی در تحلیل ریشه دندان نقش دارد؟ در جواب این سؤال باید گفت که آسم باعث می‌شود تا التهاب سینوس با اپکس دندان‌های مولر بالا تماس نزدیکی پیدا کند و به همین علت تحلیل ریشه دندان اتفاق می‌افتد.

تحلیل ریشه دندان در اثر سلامت عمومی

تفاوت براکت ثابت و اینویزیلاین در تحلیل ریشه دندان

نتایج گزارش‌ها مبنی بر آن بوده است که در زمان استفاده از اینویزیلاین، دندان‌ها کمتر در معرض کوتاه‌شدن قرار می‌گیرند؛ زیرا اینویزیلاین نسبت به براکت‌های ثابت آرام‌تر عمل کرده و دندانپزشکان برای دندان‌هایی که نیاز به جابه‌جایی‌های اندک دارند معمولاً اینویزیلاین که به آن الاینر نیز می‌گویند تجویز می‌کنند.

به‌عنوان‌مثال در برخی از افراد دندان‌ها کشیده شده‌اند و یک فاصله کم ‌بین دندان‌ها باقی‌مانده است، این مشکل را با الاینر نیز می‌تواند برطرف کرد در برخی از موارد متخصصین دو روش را استفاده می‌کنند، به‌عنوان‌مثال برای جابه‌جایی‌های زیاد از براکت ثابت و برای جابه‌جایی‌های کوچک الاینرها را به کار می‌گیرند.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی ثابت با براکت فلزی

تفاوت براکت ثابت و اینویزیلاین در تحلیل ریشه دندان

آیا برای تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی راه‌حلی وجود دارد؟

دندانپزشک پس از ۴ تا ۶ ماه بعد از ارتودنسی قادر است تا توسط عکس OPG متوجه شود که آیا ریشه دندان‌ها تحلیل رفته یا نه؟ اگر چنین مشکلی به وجود آمده باشد ارتودنسیت درمان را تا مدتی متوقف می‌کند. در این صورت دندانپزشک ممکن است براکت‌ها را برداشته و یا آنها را غیرفعال کند.

متأسفانه، یکی از معضلاتی که این مشکل به همراه دارد این است که احتمال بازگشت دندان‌ها به حالت قبل وجود دارد و یا حتی ممکن است جابه‌جایی آنها نیز غیرقابل‌کنترل شود.

آیا برای کوتاه‌شدن ریشه دندان در حین ارتودنسی راه‌حلی وجود دارد؟

آیا کوتاه‌ شدن ریشه قابل‌پیشگیری است؟

در برخی موارد پزشکان می‌توانند احتمال خطر تحلیل ریشه دندان را کاهش دهند؛ ولی برای انجام این کار می‌بایست ابتدا ارتودنسی انجام شده تا بتوان از بروز این مشکل پیشگیری کرد. جهت آشنایی با مشکلات بعد از ارتودنسی دندان مقاله ی فوق را مطالعه نمایید.

بر اساس گفته دکتر محمدعلی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان

اغلب این مشکل زمانی بروز می‌دهد که دندان‌ها با سرعت زیاد و یا خیلی کم جابه‌جا شوند و زمانی که دندانپزشک در درمان ارتودنسی از براکت ثابت استفاده کند قادر است تا سرعت جابه‌جایی دندان‌ها را تنظیم کند و به همین شکل خطر کوتاه‌شدن ریشه دندان را کاهش دهد و یا از بروز آن جلوگیری کند.

علاوه بر این ارتودنسیت در طول درمان ارتودنسی، توسط عکس رادیوگرافی وضعیت پریودنتال دندان‌ها را بررسی می‌کند و اگر تحلیل ریشه اتفاق افتاده باشد سریع متوجه می‌شود و نسبت به درمان و متوقف کردن کوتاه‌شدن ریشه دندان اقدام می‌کند.

بیشتر بدانید:  علل به وجود آمدن دندان های کج

آیا کوتاه‌شدن ریشه قابل‌پیشگیری است؟

آیا کوتاه شدن ریشه دندان در ارتودنسی خطرناک است؟

یکی از سؤالاتی که شاید برای اکثر متقاضیان ارتودنسی که از تحلیل ریشه دندان می‌ترسند پیش بیاید این است که آیا تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی خطرناک است؟ در جواب این سؤال باید گفت خیر و ۳۰ درصد از ریشه تحلیل می‌رود، ممکن است پس از ارتودنسی دندان کمی لق شود؛ اما تا سالیان طولانی و یا حتی تا پایان عمر داخل دهان می‌ماند و این نگرانی کاملاً بیهوده است.

پیشنهاد می‌شود در این خصوص مقاله آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟ را مطالعه نمایید.

آیا تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی خطرناک است؟

کلام آخر

کوتاه‌شدن ریشه دندان و یا تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی امری کاملاً طبیعی است و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست ممکن است در حین درمان ارتودنسی بیماران آن را تجربه کنند، ولی لازم به ذکر است ریشه دندان پس از انجام ارتودنسی دوباره تشکیل شده و تنها در مواردی دندانپزشک اقدام به درمان می‌کند که تحلیل ریشه بسیار شدید باشد، ولی قبل از وقوع بهتر است در این مورد نگران نباشید و با خیال راحت دندان‌هایتان را ارتودنسی کنید. متأسفانه تصورات نادرست درباره ارتودنسی وجود دارد و پیشنهاد می‌شود حتما مقاله فوق را مطالعه نمایید.

نوشتهٔ پیشین
آیا صدا دادن فک طبیعی است؟
نوشتهٔ بعدی
تأثیر ارتودنسی بر گوارش و هضم بهتر غذا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر محمد علی ناصری

آخرین ویدئو ها

مقالات جدید

Call Now Button